Autor Wątek: Problem z plikami z sieci  (Przeczytany 1029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z plikami z sieci
« dnia: Lutego 12, 2006, 14:21:03 »
Witam wszystkich

Dotknął mnie problem, z którym nie wiem jak sobie poradzić.
Ostatnio chciałem zciągnąć patcha 403m.Wszystko szło ładnie i po kilkunastu minutach miałem już plik. Kliknąłem na niego by zainstalować program i zobaczyłem taki komunikat"

" Some installation files are corrupt. Please download a fresh copy and retry the installation"
a po kliknięciu na "OK" , które było pod spodem wyskoczyło to:

"CRC failed"

Pomyślałem , zę to przypadek i zciagnołem kolejną kopie programu i ....to samo.
Sprawdziłem to jeszcze zciągając nową definicję wirusów,prosto ze strony www i znowu:

" Some installation files are corrupt. Please download a fresh copy and retry the installation" a że było to archiwum rar to wyskoczyło to:

"CRC failed in VIRSCAN.ZIP"

Sprawdziłem zciąganie z mojej sieci ze stron www na innym komputerze i jes ok. Za pierwszym razem zciąga się bezbłędnie. Tylko na moim kompie pliki z sieći zciągają się uszkodzone. Te z mojego kompa na innych Pc też się nie otwierają

Mam win XP pro+ Sp2 Norton AV + Internet security. Sprzęt to AMD64Xp+ 3200, Radeon X800GTO . Płyta ASUS A8N SLI

Jesłi ktoś miał taki problem , lub wie jak to naprawić to bardzo proszę o pomoc.  :015:

Z góry dziękuję
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Odp: Problem z plikami z sieci
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2006, 15:31:56 »
Jak używasz jakiegoś download managera dla większych plików, dzieląc je na mniejsze pod części do ściągania, to się często zdarza.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 12, 2006, 16:26:05 »
Czym rozpakowujesz? Winzip, Winace, Winrar, Winuha?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2006, 16:39:25 »
Używam WinRar- a, ale zuważyłem, że to samo jest z plikami zciągniętymi przez standardowy "pobieracz" windows.
Niestety z małymi plikami też. Generalnie nic nie mogę zciągnąć, bo nie działa po uruchomieniu. Gdyby nie drugi komp, na którym wszystko działa, to bym nawet nie miał jak sprawdzić co się dzieje i czy to nie wina programu.
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 16, 2006, 18:22:12 »
Problem rozwiązany. Szukałem w pamięci RAM,procesorze, kablach IDE, w systemie i nic. Okazało się, że padła mi karta sieciowa. To ona gubiła bajty. Niestety problem w tym, że ona jest zintegrowana na płycie głównej. Płyta (ASUS A8N SLI ) jest jeszcze na gwarancji więc będę ją musiał wymienić, tylko to przekładanie tych klamorów mnie dobija  :005: .Teraz mam założoną oddzielną sieciówkę w złącze PC-I, z mojego starego kompa. Działa. Tylko że mam zajęte złącze.
No i mam dylemat, czy dalej upierać się przy tej samej płycie głównej, a może coś zmienić :011:

HL- EKG_Polbaj