Autor Wątek: David Irving skazany.  (Przeczytany 1695 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
David Irving skazany.
« dnia: Lutego 20, 2006, 23:01:34 »
Na pewno kojarzycie tego człowieka.Niestety wiedziałem,że prędzej czy później do tego dojdzie:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8196777&rfbawp=1140472769.809&ticaid=111e7
 :012:

Bis zum bitteren Ende.

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: David Irving skazany.
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2006, 01:02:27 »
Dlaczego niestety? Skoro złamał prawo obowiązujące na terenie kraju, który odwiedział w celu głoszenia swych poglądów - z tego co pamietam Irving został właśnie przez Austryjaków zatrzymany? W Indonezji za przemyt drugów karają smiercią (rozstrzelanie lub powieszenie), w Austrii grozi sprawa karna za "kłamstwo oświęcimskie". Co kraj to obyczaj...
http://drugawojnaswiatowa.org/forum/viewtopic.php?p=198365#198365
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2006, 12:21:22 »
Powiem tak:
Jestem wstanie zrozumieć, że ktoś będzie twierdził "dobrze że zabito 6mln Żydów w obozach". Ma takie zdanie, jego sprawa.
Ale nie potrafię zrozumieć jakiegoś idioty, który stara się wmówić innym, że tych obozów w ogóle nie było.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2006, 12:27:41 »
Nie znasz :P To juden po wojnie zbudowały te makiety z tymi strasznymi instalacjami. My niemcy nie jesteśmy barbarzyńcami...

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2006, 14:34:32 »
Powiem tak:
Jestem wstanie zrozumieć, że ktoś będzie twierdził "dobrze że zabito 6mln Żydów w obozach". Ma takie zdanie, jego sprawa.
Ale nie potrafię zrozumieć jakiegoś idioty, który stara się wmówić innym, że tych obozów w ogóle nie było.

Ja niestety nie zrozumiem takiego „człowieka”, jeżeli o kimś takim można powiedzieć, że to człowiek. Śmierć jednego człowieka to tragedia natomiast, 6 mln. zabitych to tylko statystyka tak chyba mówił Stalin. Dla mnie 6mln. zabitych to 6 milionów tragedii, niewyobrażalna zbrodnia.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

pawel

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2006, 15:23:52 »
 Ja powiem tak. Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ciekawe co napisze w pudle? Mam jednak nadzieje, że Irving zweryfikuje swoje poglądy i nawróci się, mimo wszystko jednak to wartościowy historyk.

Paweł

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2006, 15:35:48 »
Wartościowy historyk to rzetelny i obiektywny historyk, Irving jest co najwyżej pracowitym historykiem , gdyz jego biografia Goebellsa to dzieło bezprecedensowe i monumentalne - życie jednego człowieka zostało praktycznie dzien po dniu opisanena podstawie zarówno wspomnien innych ludzi jak i odnalezionych w radzieckich archiwach dziennikach. Negowanie istnienia obozów jest zbrodnią i niegodziwoscią natomiast coraz częsciej się mówi iż Zydów jednak w holocauscie tyle nie zginęło ile zwykło się mówic. Wszystkich w których obudzi to płomień oburzenia informuje iz raz juz zweryfikowano , w latach 60 oficjalne statystyki dotyczące liczby ofiar np. Oswięcimia. Więcej informacji , jak zwykle mozna znaleźc na dwsie
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2006, 16:05:41 wysłana przez Schmeisser »

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 21, 2006, 18:27:49 »
... Ciekawe co napisze w pudle? ...

Jak to co? Mein Kampf II !   :008:

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 21, 2006, 18:40:24 »
My niemcy nie jesteśmy barbarzyńcami...
oczywiscie że nie niemcy tylko "naziści", nie jesteś na bieżąco... :020:

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 21, 2006, 21:22:35 »
Wykorzystam władzę nadaną przez siebie samego i zamykam wątek zanim poleje się krew. Bo temat, aż prosi się o dyskusje przy kilku kuflach piwa.