Witam serdecznie,
Na początek mały OffTopic:
...fantastyczne forum, bardzo dobre rady, porady, wskazówki, wielu ludzi z dużą wiedzą... dobra wystarczy wazeliny...

W ramach przedstawienia się:
Moja przygoda z symulatorami zaczęła się kilkanaście miesięcy temu, a więcej czasu poświęcam im od kilku miesięcy (w sumie to od czasu kiedy znalazłem to forum). Zaczynałem od Iłka, ale obecnie całkowicie pochłania mnie Lock On FC. Oczywiście jestem na etapie nowicjusza, ale trenuję, trenuję, trenuję...
No własnie... w tym rzecz... chyba za dużo trenuję, bo mój sprzęt (saitek x 52 zakupiony około 14 m-cy temu) zaczyna lekko nawalać. Już wyczytałem gdzieś, że objawy są typowe dla tanich potencjometrów i można je "reanimować" lub wymienić, ale nie w tym rzecz. Prędzej czy później będę chciał wymienić ten sprzęt i w tym momencie pojawia się mój dylemat . :585: Pół dnia spędziłem "buszując" po różnych zakamarkach internetu; na wiele moich pytań znalazłem odpowiedzi, ale też wiele pytań nowych się pojawiło.

Być może wśród simpilotów z tego forum jest ktoś, kto miał okazję solidnie porównać oba zestawy?
Na stronie Yoyosims jest oczywiście recenzja nt Cougar'a, ale brak "konfrontacji" z innym "topowym" zestawem - bo chyba tak można nazwać sprzęt z CH Products?
Pozdrowionka z zaśnieżonego Wrocka