Autor Wątek: Saitek X52 - podejście 2  (Przeczytany 22950 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

k1oor

• Gość
Odp: Saitek X52 - podejście 2
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 25, 2007, 23:19:02 »
O ile pamiętam taką możliwość dają bety dostępne na forum Saiteka plus odpowiedni SST. Ale głowy nie dam.
http://www.saitekforum.com/showthread.php?t=11552

Ściągnąłem bety Saiteka - można sobie ustawić nazwę trybu - więc zamiast Mode 1 , 2 , 3 widać "Safe, Air combat, Ground Attack", ale nie wiadomo czemu po jakimś czasie sterowniki mówią "Hasta la vista X52" (może nie lubią jak się podłącza również Evo) i żadne wkładanie i wyjmowanie wtyczki USB  nie pomaga. X52 jest niewidzialny i szlus.

Drobna uwaga na przyszłość, przed napisaniem posta sprawdź czy podobny wątek nie istnieje, przypadkiem wątków o x52 ci u nas dostatek. Ordnung must sein.
Jawohl, Herr Oberst. Zu befehl.  :icon_biggrin:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 26, 2007, 00:44:14 »
Hmm, dziwne to co piszesz, ja używam tych sterowników bez żadnych zastrzeżeń. Na Viście są bardzo stabilne.

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 26, 2007, 23:26:31 »
Hmm, dziwne to co piszesz, ja używam tych sterowników bez żadnych zastrzeżeń. Na Viście są bardzo stabilne.

No może właśnie dlatego że Vista. Ja ciągle XP i jakoś nie ma wg. mnie logicznego powodu do zmian (wiem że DX10, ale póki co to żeby DX10 w podobnej prędkości co DX9 to nieźle portfel trzeba nadwyrężyć bo zabawki w stylu 8600 to pomyłka, ale to taki skok w bok bo miało być o X52).

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:39:07 »
Panowie, może wyjdę na idiotę ale zainstalowałem najnowsze pliki od saiteka Saitek_SST_Software_32.exe i Saitek_X52_Flight_Controller_SD6_32.exe ale za nic nie mogę znaleźć tego programu do profili. Czy coś może pominąłem?

Offline Rolam

« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 08, 2008, 21:30:47 »
Tak Piniol :) te pakiety de facto nie zawierają SST.
Zainstaluj go z płyty lub wyszukaj je przez google. Ten sam temat przerabiałem wcześniej.
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 08, 2008, 21:54:52 »
Dzięki!
Dziwne, czyżby zapomnieli dodać ten program do ściągnięcia?
Zaraz będę to ustrojstwo ustawiał pewnie przez kilka dni więc sobie nie polatam na frontach. Szkoda że nie ma gotowych profili dla leniwych tak jak w Lockonie. Rozumiem że taki profil będzie poprawnie działał przy defaultowym ustawieniu bindów w grze?
A czy da się zmierzyć rozdzielczość sygnałową takiego HOTASA za pomoca dxtweaka? Jeśli da się , to byłbym ( i zapewne kilka innych osób) niezwykle zobowiązany za podanie jej.

Schmeisser, joytester podaje w tabelce ilość punktów na każdą oś. W przypadku x 52 wskazuje precision 2048 , minimal step 32. Nie wiem czy aż taka precyzja ma jakiś sens skoro niektórzy mają okazjonalne "piki". Podobno wersja pro jest mniej precyzyjna o połowę i nikt nie narzeka.

damos

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 08, 2008, 22:06:53 »
Szkoda że nie ma gotowych profili dla leniwych tak jak w Lockonie.
Na pewno są. Trzeba tylko poszukać.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 08, 2008, 22:14:21 »
Dzięki!
Dziwne, czyżby zapomnieli dodać ten program do ściągnięcia?

Nie zapomnieli, tylko coś się kaszani i czasem instalator SST "zapomina" poza swoimi driverami zainstalować sam program. Po rozpakowaniu pliku "Saitek_SST_Software_32.exe" znajdziesz w nim kilka plików msi o nazwie "software_loc_x.msi". Bodajże 3-ci z nich to wersja angielska SST. Uruchchom i po chwli będzie zainstalowane.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 08, 2008, 22:16:04 »
Witam.
Niedawno i ja przerabiałem temat nowych sterów do x52. Tak jak piszecie, TRAGEDIA :012: nie dość, że profile trzeba przepisać, to jeszcze to o czym pisał Piniol, zapomnieli do plików z SttProfilerem włożyć samego profilera.  Totalne olanie klienta. Na forum Saiteka znalazłem stery SD6 Beta i dopiero tam był potrzebny komplet

http://www.saitekforum.com/showthread.php?t=11552

Same stery ok, tylko bardzo brakuje mi graficznego obrazka kontrolera, który był w poprzednich wersjach STTProfilera. Czy Wy tez go nie macie, czy to może tylko ja coś przeoczyłem :011:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 08, 2008, 23:04:15 »
Dzięki Polbaj, właśnie mój znajomy z dywizjonu podrzucił mi ten sam link. Rzeczywiście też nie wyświetla mi się rysunek. Podobno ta wersja beta jest dużo stabilniejsza niż nowsze wersje, moi koledzy przerabiali ten problem.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 08, 2008, 23:05:46 »
Ahem, koledzy przeczytali co napisałem? ^^^^^^^
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:19:16 »
Ahem, koledzy przeczytali co napisałem? ^^^^^^^

Tak, Tak, Tak oczywiście i nawet sobie to zanotowali na przyszłość bo nigdy nie wiadomo co mądrzy tego świata wymyślą. No i oczywiście koledzy dziękują bardzo.... bardzo bardzo  :021:
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:10:14 »
Przepraszam bardzo,

ale czy wyszły jakieś nowsze sterowniki niż Beta2 z Maja 2007 ?

Nie wiem, czy pp. problemy ze sterownikami i/lub oprogramowaniem STT wynikają z nowszej wersji softu Saitek-a.

Jeśli nie, to na szczęście Beta2 u mnie działa jak złoto, żadnych problemów (WinXP).

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 31, 2008, 15:50:34 »
Ten sam problem dotyczy starszej wersji hoy-a X-45

(to tak na marginesie - aby się w wyszukiwarce latwiej znajdywało ;) )
Pozdrawiam, Banan.
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

« Odpowiedź #89 dnia: Lutego 04, 2008, 17:12:22 »
Panowie a jest jakis patent bo moj X-52 sie rozkalibrowal.Nowe sterowniki nic nie pomagaja.Otoz glowna przyczyna to rudder.kiedy skrecam joy w prawo lub lewo (najczesciej skoki w prawo) to rudder szaleje.Albo wraca do pozycji neutralnej (rzadko) albo zostaje na max wychylony i to powoduje ze lece sobie jakby bez statecznika.Czy macie moze jakies rozwiazanie.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.