Autor Wątek: Olo strikes back... with da' BoB shiznitt!  (Przeczytany 1870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Olo strikes back... with da' BoB shiznitt!
« dnia: Marca 08, 2006, 12:58:45 »
Na forum BattleFields wyplynelo troche informacji na temat BoB i planowanych dodatkow do FB/PF: http://www.battle-fields.com/commscentre/showthread.php?t=10365
Najciekawiej wygladaja skany z jakiegos ruskiego pisemka o grach. Mozna zobaczyc, miedzy innymi, highpoly kokpit Spita i siatke niewielkiego wycinka terenu z BoB.

Jako ciekawostke dorzucam tez link z dosc trudna w dekodowaniu (ze wzgledu na be sure top notch eunglisz skills) wypowiedzia Allmighty Prezesa Ola: http://www.simhq.com/simhq3/sims/boards/bbs/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=144;t=003828

Molnar

• Gość

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Odp: Olo strikes back... with da' BoB shiznitt!
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 08, 2006, 21:47:04 »
Nie do konca to samo  i nie każdy zna rosyjski.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2006, 08:43:35 »

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 09, 2006, 09:04:51 »
Nie każdy zna angielski....
Dziadek Kos

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 09, 2006, 13:10:02 »
I nie każdy ma dostęp... :002:

"Podczas sprowadzania URL-a: http://babelfish.altavista.com/
wystąpił następujący błąd:
Dostęp zabroniony. - Zasady zabezpieczen firmy SOFTEX DATA nie pozwalaja na otwarcie tej strony. Jesli uwazasz, ze ta strona powinna sie otwierac - skontaktuj sie z administratorem"

haha, ciąg znaków "babe" nie przejdzie  :002: :003:

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 09, 2006, 19:58:57 »
NO OFFENSE MODE: ON

Co to towarzyszu Molnar, za wszelka cene chcecie moj watek zamknac? ;)

Rozumiem, ze temat zostal czesciowo poruszony w innym watku, ale tak jak napisal Josiv, to bylo "nie do konca to samo". W zwiazku z tym zdecydowalem sie rozpoczac nowa dyskusje. Zwlaszcza, ze mi chodzilo glownie o BoBa a o dodatkach do FB napisalem przy okazji.
Rozumiem doskonale, ze na forum nalezy pilnowac porzadku i walczyc z bezsensownym rozmnazaniem nowych tematow. Jednak we wszystkim trzeba znac umiar i nie dawac sie porwac nadgorliwosci!

Podsumowujac, jesli ktorys z adminow uzna, ze niepotrzebnie otwieralem nowy watek to ja przepraszam a admin niech czyni swoja powinnosc. W przeciwnym razie skoncentrujmy sie na komentowaniu nowego info na temat BoBa i interpretowaniu wypowiedzi Ola.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 10, 2006, 08:51:04 »
To jeśli można się już wypowiadać... :001: Przeczytałem sobie ten topik i najbardziej mnie rozbroiło to stwierdzenie:

When Il-2 was released there was so much new things and thechnologies that were copied by others and not only in the sims... And still some companies copying what is present in our sim... Not only in sims...
I'm afraid the same situation...

Ha, ha, biedny Olo... On wyznacza nowe standardy (np. uber woda) a ta zła konkurencja je bezczelnie kopiuje! Czy mamy to rozumieć w ten sposób, że  BoB nie będzie taki rewolucyjny bo Olo się boi żeby znowu nie kopiowali jego pomysłów?!

A z tego zdania wiadomo na czym w BoB będzie położony największy nacisk:

"New technology, which makes it possible to accurately reproduce landscape and objects on it"

Tak więc panowie, już nie tylko uber wodę będziemy mieli ale także uber ziemię! Żyć nie umierać po prostu.

Acha, jakby ktoś mógł przetłumaczyć na polski wypowiedź Ola to byłbym wdzięczny bo mimo mojej znajomości angielskiego nie udało mi się wychwycić wszyskich jej niuansów.

Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 10, 2006, 12:15:18 »
No cóż mnie też ciężko czasem zrozumieć język olegish, ale z tego co wydedukowałem:

Nie będzie żadnych reprezentacji BoBa przed E3, czy to screeny, czy co innego. Nie chcą aby zbyt wcześnie konkurencja dowiedziała się co szykują. Wg mnie, troche to przechwalcze, ale cóż.
Później właśnie tłumaczy dlaczego nic nie będą narazie pokazywali:

Bo chcą wpierw sprzedać wszystko co mają do sprzedania do iła.
Nie chcą aby inni kopiowali ich pomysły. Później wyjaśnia, że czasem pomysły leżą ale ciężko je przełożyć na działający program, ale jak już się zobaczy jak one działają to łatwiej to "skopiować". Ot i tyle.

Jednym zdaniem, nic nie zobaczymy przed E3 odnośnie boba.
Achtung Spitfeuer!