Autor Wątek: Czas uderzyć do ED!  (Przeczytany 11369 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Czas uderzyć do ED!
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 26, 2006, 09:44:46 »
Jesteś pewien o polskim C-130 w 14 Eskadrze Lotnictwa Taktycznego której nie ma? Faktycznie był pomysł sprowadzenia RAFowskich Herków z demobilu ale to dawien dawno, ze 3-5 lata temu albo i więcej.

Koncepcja zakupu C-130 powróciła (teraz ma to być 5 sztuk z USAF w wersji "E") - ale ponieważ nie znalazłem dotychczas żadnej informacji na temat powrotu do pomysłu z 14 eltr, więc zostawiłem je w 13 eltr.

Ponieważ pomysł i mi się b.podoba i jeśli tylko można krzewić coś więcej niż się da to jeśli chcecie mogę zaoferować się z przesłaniem listu i sygnowaniem go swoim poparciem jako całościowego pomysłu i projektu. Nie powiem, że znam dobrze ale znam głównego managera w ED więc może to dodać trochę wiarygodności i wzbudzić więcej zainteresowania, a list kierowałbym bezpośrednio do niego, a nie na główny adres z www ED. Oczywiście pod listem podpisują się w 1 kolejności osoby, które przy tym pracowały.

Obawiam się tylko odzewu - oni mają tam zapierdziel, a bez betatestowania nic oficjalnie po prostu nie dadzą. Nawet prosty mod (np. pociski, którymi tak się podniecają) to testowanie ok. tygodnia przez kilku betatesterów, a to już i kosztuje i zabiera czas, a teraz priorytet to 1.2.

Sam również oceniam szanse jako niewielkie. Jeżeli jednak nadal uważacie, że warto to możemy spróbować. Twoje poparcie i pomoc na pewno zwiększy szansę na uzyskanie czegokolwiek.

Wszystko niech też będzie zrobione w pliku samorozpakowującym się exe i z ładnymi screenami i opisem tak, by wyglądało to b.profesjonalnie jak prawie normalny add-on.

No cóż ja zrobiłem co umiałem  :icon_redface: - do tego celu musiałby się przyłączyć ktoś z wiekszą wiedzą na temat grzebania w programach.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 28, 2006, 10:34:25 »
Rozumiem, że temat nie aktualny? Ok, odwołam tłumaczkę.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Maja 01, 2006, 14:27:23 »
Wszystko niech też będzie zrobione w pliku samorozpakowującym się exe...
Jeżeli jest to nadal aktualne to mogę spróbować zrobić kreatora instalacji dla PL-MOD'a.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Maja 03, 2006, 15:27:10 »
Oto dla przykładu versja PL-MOD'a (1990-2006) z kreatorem instalacji:
http://rapidshare.de/files/19520531/PLMOD2.exe.html
Oczywiście kreator zostanie jeszcze upiększony, ale zasada działania się nie zmieni więc już teraz postanowiłem go udostępnić.

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Maja 03, 2006, 19:22:59 »
Zawsze mi pomagacie jak mam jakis problem wiec napisalem ten list. Nie jestem humanista ale staralem sie zeby wyszedl jak najlepiej. Jestem przygotowany na kazda krytyke i prosze nie owijac w bawelne jezeli cos sie Wam nie podoba. Pisalem to w Word 2003 ( tak bylo wygodniej ) plik jest do pobrania z ponizeszego linku. Zawarlem tam tez wszystkie mysli jakie przyszly mi glowy.

http://www.republika.pl/h141/ListdotworcowLockon'a.doc

Jak nie dziala to zapisujemy klikajac prawym przycieskiem a potem "Zapisz element docelowy jako ..." i dopiero czytamy jezeli wyrzuci ze limit czasu przekroczony to prosze napisac do mnie ma maila i podeśle.

Wkoncu ide polatac ... ;-)

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #35 dnia: Maja 03, 2006, 19:45:57 »
Zawsze mi pomagacie jak mam jakis problem wiec napisalem ten list. Nie jestem humanista ale staralem sie zeby wyszedl jak najlepiej. Jestem przygotowany na kazda krytyke i prosze nie owijac w bawelne jezeli cos sie Wam nie podoba. Pisalem to w Word 2003 ( tak bylo wygodniej ) plik jest do pobrania z ponizeszego linku. Zawarlem tam tez wszystkie mysli jakie przyszly mi glowy.

http://www.republika.pl/h141/ListdotworcowLockon'a.doc

Jak nie dziala to zapisujemy klikajac prawym przycieskiem a potem "Zapisz element docelowy jako ..." i dopiero czytamy jezeli wyrzuci ze limit czasu przekroczony to prosze napisac do mnie ma maila i podeśle.

Wkoncu ide polatac ... ;-)

Ja bym im z NATO nie "wyjeżdżał" ;). SKierował bym ich uwagę na to że niektualny jest już stan posiadania Migów przez Niemcy i należało by to skorygować przenosząc te samoloty do Polski (tworząc nowy kraj jednocześnie :D )
Argumentacja ED że LockON odwozrowuje stan z lat 80tych w dobie "Black shark" trochę sie wykruszyła :D.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Maja 04, 2006, 07:42:46 »
Witam
Ogólnie tekst wygląda ok, ale brakuje tam kilku rzeczy.
Ja bym tam jeszcze dodał, że skiny samolotów są odwzorowane z najmniejszymi szczegółami z realnym Lotnictwem Polski. Trzeba było by jeszcze dodać, że chcielibyśmy nawiązać współpracę w celu zrobienia jak najdoskonalszego symulatora na świecie, oczywiście na zasadzie nie odpłatnej. No i z tym NATO też bym nie wyjeżdżał oni o tym wiedzą.
Pozdrawiam
Maverickdan

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Maja 04, 2006, 07:48:02 »
Trzeba było by jeszcze dodać, że chcielibyśmy nawiązać współpracę w celu zrobienia jak najdoskonalszego symulatora na świecie

Z tym to akurat bym nie wyjeżdzał bo dla odmiany to sie może nie wpisać w plany marketingowe

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 11, 2006, 17:54:24 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 11, 2006, 17:59:33 »
Może tak jasniej o tym wykresie?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 11, 2006, 18:09:08 »
Wykres pokazuje jakie sformułowanie jest najczesciej poszukiwanie przez jaka narodowosc ( albo jakie miasta jezeli prym wiedzie np. Polska )  np.

http://www.google.com/trends?q=Chuck+Norris&ctab=0&date=all&geo=all

Ale traktujcie to raczej jako ciekawostke ...

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 11, 2006, 21:30:06 »
Coś mi się nie podoba ten Google Trends, tak aż dziwnie czesto Polska wypada w pierwszej 10-tce.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 12, 2006, 10:40:35 »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 12, 2006, 12:05:15 »
Ok, kończymy z dywagacjami na temat wkresów. Skupmy się na głównym wątku.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

McHaron

• Gość