Autor Wątek: Czas uderzyć do ED!  (Przeczytany 11372 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Czas udeżyc do ED!
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 12, 2006, 11:46:48 »
Mam wrażenie, że argumentacja powinna iść w kierunku tego, że my posiadamy flyable migi29, że Polska jest członkiem nato, że jest sporym krajem, etc. Fakt ilu jest graczy imo jest pośledniejszy, bo np. ilu graczy ma Gruzja? Możnaby ew. zapytać na forum lockon.ru, ile jest tam zainteresowanych włączeniem pl-moda do FC/BS.

Zgadzam się z Tobą, ale pamiętajmy, że firmy produkujące gry robią to dla zysku i argumentacji o ewentualnej popularności tytułu, który ma się ukazać też warto użyć.

Nie zmienia to faktu, że przede wszystkim trzeba rozwiązać problem zawarty w pkt.1 mojego poprzedniego posta.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 12, 2006, 13:10:30 »

1. Trzeba zrobić "profesjonalne" stopnie i medale - na zasadzie takiej jak to jest w LO czyli z kanałem alfa. Dotychczasowe są zrobione w sposób uproszczony (dopasowany po prostu kolor tła), co prawda pewnie większość użytkowników moda tego nie zauważa, ale jeżeli mamy to dać ED do wstawienia to musi być to zrobione tak samo jak w grze. Materiały są, Schmeisser zrobił graficznie wygląd tego wszystkiego tylko teraz trzeba to dać w odpowiednim formacie z kanałem alfa. Czekam na kontakt osoby umiejacej to wykonać (na pewno można - bo Japończycy tak zrobili w swoim modzie - oprócz tych ich stopni i medali to resztę wykonali nieciekawie  :021:).

Raczej to większego znaczenia nie ma czy będzie z tym kanałem czy może nie, bo oni i tak zrobią to po swojemu... ale jeśli nadal uważasz że powinniśmy wysłać pliki już odpowiedni przerobione to ja mogę się tym zająć. Dla przykładu wysłałem Ci flagę z kanałem alfa, sprawdź czy oto właśnie chodziło.

« Odpowiedź #17 dnia: Marca 12, 2006, 14:04:01 »
No właśnie o to chodziło. Co i jak ewentualnie zrobi ED (jeżeli w ogóle zrobi) to się okaże. Jednak warto przygotować finalną wersje moda w "pełni profesjonalnie". Skoro i tak czekamy na dane odnośnie "nowych" MiG-ów z Malborka to można w tym czasie zrobić kwestie tych stopni i medali tak jak to jest w Locku. Jeżeli możesz się tym zająć to świetnie.  :564:
Może Schmeisser ma jeszcze "półprodukty" z okresu pracy nad pierwszym PL-MOD'em i Ci je udostępni.

PS. Dalszą wymianę informacji na temat przerobienia plików z foldera PilotLogBook proponuję przenieść do wątku dotyczącego PL-MOD, aby nie robić zbędnego bałaganu w tym temacie - pozostawmy go dla spraw dotyczących ewentualnego kontaktu z ED.

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 12, 2006, 20:40:26 »
Czy ktoś mógłby wreszcie poprawić orta w tytule tematu?!

Offline Kos

• Global Moderator
Odp: Czas uderzyć do ED!
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 12, 2006, 20:51:59 »
Już....
Dziadek Kos

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 26, 2006, 13:25:23 »
Witam
Panowie jak tam prace nad materiałem demonstracyjnym dla ED?

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 26, 2006, 14:08:43 »
Witam
Panowie jak tam prace nad materiałem demonstracyjnym dla ED?

Właśnie w związku z checią wykonania go w lepszej jakości prace na PL-MOD2 sie troche przesunęły.

W tej chwili Schmicht pracuje nad przerobieniem sprawy polskich stopni, medali, znaków jednostek itp. na pliki takie jak w oryginalnym Locku - może sam się wypowie jak jest daleko  :001:. Skiny w formie jaki chcemy zaproponować ED są gotowe - możesz je "zassać" ze strony: CombatAce - http://forum.combatace.com/index.php?dlcategory=21 (na http://www.lockonfiles.com też są).
Jest to komplet polskich migów z całego okresu ich eksploatacji - 4 skiny (+ bedzie jeden z 41 elt), dodatkowo skiny naszych śmigłowców, samolotu Su-22M4, An-26 tak jak w PL-MOD 1.11.
Co do skina C-130 muszę go trochę poprawić bo wg. obecnej koncepcji ten samolot będzie w nowo utworzonej 14 eltr (szukam informacji). Co do F-16 to mogę "od ręki" lekko przerobić skiny Skopro z PL-MOD 1.11, ale chciałbym zrobić bardziej odpowiadający temu co jest na zdjęciach pierwszego polskiego egzemplarza - nie mam niestety template więc to może potrwać  :006: (ostatnio trochę brak czasu).
Kwestia napisania listu to jedno popołudnie (potem ktoś to przetłumaczy - chętny jest), ale chcę poczekać aż będą gotowe wszystkie pliki.

Znacznym przyspieszeniem sprawy byłoby znalezienie tego nieszczęsnego template F-16 - może ktoś mi w tym pomoże? - jakieś "znajomości" z twórcami skinów?

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 26, 2006, 16:18:15 »
W tej chwili Schmicht pracuje nad przerobieniem sprawy polskich stopni, medali, znaków jednostek itp. na pliki takie jak w oryginalnym Locku - może sam się wypowie jak jest daleko  :001:.

Tak właściwie to już skończyłem  :)

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 23, 2006, 15:16:13 »
Panowie a co z materiaŁem dla ED widzę że moda skonczyliście.

« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 23, 2006, 17:13:35 »
Faktycznie - mod zakończony. Tak więc jeżeli ktoś chciałby sie zająć kwestią kontaktu z ED i próbą przekonania ich do wstawienia Polski w jakimś patchu - a powinien być to ktoś posługujący sie w miarę biegle angielskim - służę zarówno doradztwem technicznym jak gotowymi plikami które są do tego potrzebne.

Ze względów przede wszystkim językowych (patrz moje angielskie manuale - koszmar), nie podejmuję się tego kontaktu, ale chętnie będę służył pomocą. Mogę stworzyć część listu dotyczącą sprawy praktycznego wstawienia Polski, skinów, stopni, medali, wyboru maszyn itp. - ale ktoś musi napisać ten propagandowy bełkot i przetłumaczyć to co ja napiszę nt. Polski w Lock On. Jeżeli ktoś jest chętny do prowadzenia takiej korespondencji to mogę dość szybko wykonać "swoją" działkę.
Jeżeli ktoś ma własną koncepcję to można w tym celu dowolnie wykorzystać stworzone przeze mnie pliki - bez dalszych pytań.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 25, 2006, 07:50:20 »
EJJ LUDZIE CO JEST Z WAMI!!!!POMÓŻCIE!!!!
A gdzie jest F.von Izabelin,wcześniej się zgłosił do przetłumaczenia.
Ludzi zgłaszać się do pomocy. To jest w naszym wspólnym interesie.
Może na początek zróbmy listę co powinno się znaleźć w takim liście.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 25, 2006, 09:28:21 »
Panowie, ja proponuje ... najpierw przygotujcie wszystko po Polsku, a potem tłumaczenie się załatwi. Tłumacz wcale nie musi być z Forum. Ja np mam bardzo miłą przyjaciółkę, która jest tłumaczem angielskiego i jeśli ją ładnie poproszę to może pomoże :). Na pewno wielu z Was też zna tłumaczy, więc po co ta jazda. Przygotujcie po Polsku, tłumaczenie to detal.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 25, 2006, 09:53:29 »
Poprosiłem, no i się zgodziła :123:. Prawdopodobnie nawet na forum się zarejestruje i będzie uczestniczyć w dyskusji, przynajmniej w tym wątku. Wiec jak? Kto przygotuje po Polsku?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 25, 2006, 10:29:11 »
Co do skina C-130 muszę go trochę poprawić bo wg. obecnej koncepcji ten samolot będzie w nowo utworzonej 14 eltr (szukam informacji).
Jesteś pewien o polskim C-130 w 14 Eskadrze Lotnictwa Taktycznego której nie ma? Faktycznie był pomysł sprowadzenia RAFowskich Herków z demobilu ale to dawien dawno, ze 3-5 lata temu albo i więcej.

Ponieważ pomysł i mi się b.podoba i jeśli tylko można krzewić coś więcej niż się da to jeśli chcecie mogę zaoferować się z przesłaniem listu i sygnowaniem go swoim poparciem jako całościowego pomysłu i projektu. Nie powiem, że znam dobrze ale znam głównego managera w ED więc może to dodać trochę wiarygodności i wzbudzić więcej zainteresowania, a list kierowałbym bezpośrednio do niego, a nie na główny adres z www ED. Oczywiście pod listem podpisują się w 1 kolejności osoby, które przy tym pracowały.

Obawiam się tylko odzewu - oni mają tam zapierdziel, a bez betatestowania nic oficjalnie po prostu nie dadzą. Nawet prosty mod (np. pociski, którymi tak się podniecają) to testowanie ok. tygodnia przez kilku betatesterów, a to już i kosztuje i zabiera czas, a teraz priorytet to 1.2. Wszystko niech też będzie zrobione w pliku samorozpakowującym się exe i z ładnymi screenami i opisem tak, by wyglądało to b.profesjonalnie jak prawie normalny add-on.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 25, 2006, 11:51:51 »
EJJ LUDZIE CO JEST Z WAMI!!!!POMÓŻCIE!!!!
A gdzie jest F.von Izabelin,wcześniej się zgłosił do przetłumaczenia.

Mav spokojnie. Teraz w maju sa matury, a wiem ze Filip ową ma zamiar zdać więc znając życie pewnie grzecznie się do niej przygotowuje, dlatego też uważam że duże litery są tutaj nie na miejscu :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"