Autor Wątek: Pearl Harbor teledysk  (Przeczytany 4785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
Odp: Pearl Harbor teledysk
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 20, 2006, 14:01:27 »
...a potem wsiadamy w wirtualne kokpity i robimy to samo... oczywiście "na niby"... ale co nam chodzi po głowie?!?... jesteśmy chorzy!
A widział ktoś w Ile ludzi oprócz pilotów ? Bo wszystko jest sterowane dosłownie przez komputer.

Co do samego filmu tj. Perl Harbour to czy może ktoś mi wyjaśnić (chodzi o scenę kiedy Spit strzela do Heńka w formacji) dlaczego wspomnianemu Heniowi nagle "wyparowywuje" kabina ? Była wypełniona wodorem czy co ? :011: :008:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 20, 2006, 14:35:50 »
czy może ktoś mi wyjaśnić (chodzi o scenę kiedy Spit strzela do Heńka w formacji) dlaczego wspomnianemu Heniowi nagle "wyparowywuje" kabina?
"Faster, more intense!" (c) by Hollywood
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

syd

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 20, 2006, 14:51:39 »
Chłopaki pewnie pod siedzeniami spiryt wieźli żeby lot milej przebiegał. A wogule to ostatnio oglądałem "Ciemnoniebieski Świat" i też całkiem wporzo. Dużo ładnych ujęć samolotów w locie, bo walka to już troszku gorzej :). Jeśli chodzi o Pearl Harbour to czy zauważyliście że jak chłopaki starują z lotniskowca na Tokio  jest scena zbliżenia na przednią goleń i bardzo ładnie widać katapultę lotniskowca? Amerykanie to jednak potrafią....

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 20, 2006, 15:07:43 »
Co do samego filmu tj. Perl Harbour to czy może ktoś mi wyjaśnić (chodzi o scenę kiedy Spit strzela do Heńka w formacji) dlaczego wspomnianemu Heniowi nagle "wyparowywuje" kabina ? Była wypełniona wodorem czy co ?

Z tych samych powodów dla których w PF samoloty gubią paliwo z miejsc gdzie nie ma zbiorników :D dymia z miejsc w których nie ma nic co może sie palić oraz z tego samego powodu dla którego przez 4 lata strzał z mk108 generował 3 metrowej średnicy kulę plazmy :D - rewelacyjnie wygląda  :D

« Odpowiedź #19 dnia: Marca 20, 2006, 15:18:49 »
Jeszcze lepszy był Jak-9, chyba k (ten z 45mm działkiem)-kula ognia większa od samolotu :021:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 20, 2006, 15:20:47 »
Schmeisser --> w swojej skromności nie śmie kwestionować twojego zdania --ale, przód to tylko trochę cienkich pręcików spinających duuuużo szkła...co się może z tym stać przy wybuchu pocisku 20mm ..?? to tylko taka dygresja
Co do filmów to samoloty piękne ale zarówno w Ciemnoniebieskim Świecie jak i w Perlu sceny walk prostackie. Jak doskonale wyszkolony pilot japoński przez 5 minut nie może trafić w prosto lecący i nie robiący żadnych uników P-40 to ja sam nie wiem.. , a gdzie podstawowe elementy walki nożyce , yoya, wzniosy, zakrętasy itp...
Jedyna scena walki jaka na mnie robi wrażenie to ze stronki tych anonimowych japońskich 3D mistrzów (walka 3 mustangi kontra 2 japońskie myśliwce)
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 20, 2006, 15:25:57 »
A wogule to ostatnio oglądałem "Ciemnoniebieski Świat" i też całkiem wporzo.
Ogólnie tamten film mi się podobał, ale celownik (Revi?) po lewej stronie w Mietku niezbyt :icon_razz:.

« Odpowiedź #22 dnia: Marca 20, 2006, 16:15:41 »
Schmeisser --> w swojej skromności nie śmie kwestionować twojego zdania --ale, przód to tylko trochę cienkich pręcików spinających duuuużo szkła...co się może z tym stać przy wybuchu pocisku 20mm ..?? to tylko taka dygresja

Czekaj, czekaj filmik odnosi się prawdopodobnie do lipca, sierpnia roku '40
Wtedy latały Spity Mk.....
Ia - bingo
A uzbrojone były....
8x0.303'' czyli 8x7.69mm - dokładnie

Więc skąd tam pociski 20mm?

Sory za taką żartobliwą formę mam nadzieję, że się nie obrazisz :004:
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 20, 2006, 16:38:08 »
Własnie chciałem na to zwrócić uwagę ;)
Z drugieh strony 8 x7.62 też niezłego bajzlu potrafi narobić i na zdrowy rozsądek po podziurawieniu szkła organicznego pęd powietrza przy 350 km/h resztę by wypchał jak sądze. Koledze który wspomniał o tym zapewne chodziło o bezpośredni moment po trafieniu gdy kokpit Heńka wybucha jakby był napełniony gazem albo oparami paliwa.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 20, 2006, 17:20:56 »
Przepraszam, ale w filmie jest Spitfire Mk.VB  :020:

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 20, 2006, 17:22:18 »
Własnie chciałem na to zwrócić uwagę ;)
Z drugieh strony 8 x7.62 też niezłego bajzlu potrafi narobić i na zdrowy rozsądek po podziurawieniu szkła organicznego pęd powietrza przy 350 km/h resztę by wypchał jak sądze. Koledze który wspomniał o tym zapewne chodziło o bezpośredni moment po trafieniu gdy kokpit Heńka wybucha jakby był napełniony gazem albo oparami paliwa.

Toć wyżej wspomniano o spirycie, też opary  :021:

« Odpowiedź #26 dnia: Marca 20, 2006, 17:25:21 »
Przepraszam, ale w filmie jest Spitfire Mk.VB  :020:

Którego tam być nie powinno :020:
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 20, 2006, 18:34:29 »
A o Mk IB to zapomnieliście ?
Jak dwa działka to już musi być piątka ?
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #28 dnia: Marca 20, 2006, 19:08:24 »
Faktycznie był jeszcze Ib uzbrojony w dwa działka Hispano
Było ich tak wiele, że latał na nich w lipcu/sierpniu, aż jeden dywizjon a konkretnie 19

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 20, 2006, 19:10:17 »
(...)Pierwszy lot w nowym życiu BM597 miał miejsce 18 lipca 1997, od tamtej pory G-MKVB wziął udział w licznych pokazach oraz grał w filmie Pearl Harbor. Sptifire Mk.VB BM597 lata obecnie w barwach 317 wileńskiego dywizjonu myśliwskiego.