Autor Wątek: Pearl Harbor teledysk  (Przeczytany 4761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Pearl Harbor teledysk
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 22, 2006, 10:32:10 »
A mnie się wydaje że jedyną datą pewną w tym filmie z którą też Amerykanie chyba się nie pomylili to 07.12.1941  :021:
hmm... w Japoni wtedy był już 8 grudnia :D

« Odpowiedź #46 dnia: Marca 22, 2006, 15:00:04 »

Czyli Wielki Brat zza Oceanu umieścił BoB w tylko dla siebie zrozumiałym okresie. Urocze doprawdy urocze

Jak z tego wynika Szmajs We has wrong logic be, sure :002:

Z dialogów w filmie można wysnuć wniosek, iż służba Rafe'a w RAFie  :icon_lol: przypadła na BoB

Zatem nowe nieznane fakty z Battle of Britain odkryte przez hamburgerów

1. BoB w cale nie trwał od 10lipca do 31 października roku '40, bądź jak uważają inni od 8 sierpnia
2. Prawdziwa data tej imprezy to okres przypadający na: styczeń - lipiec 1941
3. Pilot trafiony pociskiem w głowę potrafi dolecieć do bazy i "piknie wylądować (Spitfire z rozwaloną owiewką na lotnisku - nowa maszyna Rafa)
4. To amerykańscy ochotnicy uratowali W. Brytanię

ad1. Skąd ten wsniosek? z filmu?
Tam jest tylko powiedziane ze anglicy mają hard time  i ze walczą. Wydaje mi sie że wyciagasz błędny wniosek. Wg Twojego rozumowania po 31 X 1940 LW nie latała nad GB, no bo jak się bitwa oficjalnie skończyła to niby po co?

Ad2. Gdzie to jest powiedziane/napisane/ zasugerowane? To ze Rafe wtedy tam był przeciez o tym nie świadczy. Zresztą jego dokonania w GB kończą sie przymusowymi wakacjami  u francuzów.

Ad3. Zapominiałeś o 2 wielkich dziurach w kadłubie. Czy każda kula zabija? ;-) I czy zabija natychmiastowo? . Pamiętasz gości którzy lądowali bez ręki czy nogi?

Proszę Cię, zadaj sobie trud i przejdź sie do wypożyczalni, obejrzyj film na spokojnie  i przestań wyciągać fałszywe i tendencyjne wnioski.

1. Luftgangsta latała w październiku 41 nad Anglię tylko nie był to hard time. Po pierwsze uniemożliwiała to piękna angielska pogoda Mietki pojawiały się w małych grupkach z podczepioną SC250 pod brzuchem puszczały pigułę z nad chmur i wio do St.Omer albo "kajś" indziej (pisze o tym np. W.Król)
2.Ok zgoda
3. Zobacz jeszcze raz tą scenę w owiewce jest dziura wielkości sporej Pomarańczy a przeciwległa szyba zachlapana krwią to mi wygląda tak na wysokości głowy pilota (pilotom zdarzało się wracać bez ręki czy nogi ale jeszcze żaden nie wrócił bez głowy;) ale to moje zdanie każdy może mieć inne
4. Obejrzałem i utwierdziłem się w swoich przekonaniach
5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 23, 2006, 20:57:30 »
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"