Autor Wątek: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02  (Przeczytany 94165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 21, 2006, 10:46:50 »
No i kolejne loty za nami: Poniżej kilka fotek z poczynań wiadziane z perspektywy mojej i  IQ85. :

Następne loty w sobotę po południu??? Czekam na propozycje
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 21, 2006, 16:42:42 »
Ja po wstępnych testach. Grafika ok, nie ma artefaktów, ale joya raczej nie naprawie :(.

KaKa

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 22, 2006, 01:32:40 »
Tak mniej więcej godzinkę możecie podać... bo jak się okazuje mam trochę zajęć i muszę sobie cały plan pod latanie ułożyć, żeby potem nie było, że miałem sobote wolną a nie polatałem :P
Muszę przyznać że zostałem pouczony i głupich rzeczy juz nie będe robił ;)

« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 22, 2006, 10:04:19 »
Tak mniej więcej godzinkę możecie podać... bo jak się okazuje mam trochę zajęć i muszę sobie cały plan pod latanie ułożyć, żeby potem nie było, że miałem sobote wolną a nie polatałem :P
Muszę przyznać że zostałem pouczony i głupich rzeczy juz nie będe robił ;)

No, no!!!-  z tymi głupimi rzeczami,żeb mie to było łostatni raz! ;)  ,od teraz przy następnym podobnym przypadku będzie uziemienie na 20 kolejnych lotów!

A godzinka?.... hmm, trudne pytanie. Sądzę ,że około 18 tej ludziska powinni mieć czas , a to już taka pora,że słońce przez okna nie odbija się w monitorach ;)  Proponuję , aby chętni zbierali się , tam gdzie zawsze(teamspeak).
Dzisiaj...hmm- myśle że może w ogóle od dzisiaj loty na ustawieniach full real (bez żadnych padlocków , externali oraz innych ułatwień). Poćwiczymy sobie cosik przydatnego. Poza tym proponuję wspólnymi siłami przećwiczyć te rzeczy(związane z radarem), które niektórzy z nas mają nie do końca opanowane(czyli tryby radaru w walce)- jak będzie Storm to pewnie żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi ;) .  Poza tym wspominali co niektórzy o "pilot log book"- pokombinujemy i ustawimy sobie to wreszcie i od tej pory żarty , do których się przyznał Ka  Ka nawet niech nie znajdą miejsca w wyobraźni ;)
Z innych spraw- Raven wraca około wtorku , mówił że postara się o miejsce na dotychczasowym podforum NJG 1 , gdzie będziemy mogli wrzucać swoje posty dot. naszych lotów i w ogóle naszej działalności-niezła sprawa uważam, miejmy nadzieję że coś z tego wyjdzie. A swoją drogą takie podforum to dobra sprawa- nie wszystkie rzeczy o których się mówi muszą trafić do ucha na przykład pilota F-15  :P :P  :D

KaKa

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 22, 2006, 10:31:59 »
Jeśli wieczorem, to qrcze nie wiem czy się stawie... bo miałem iść na meła popijanko :)
Najwyżej nie będziecie musieli się męczyć z takim ciamajdą jak ja :P

« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 22, 2006, 20:56:37 »
Jest nieźle , jak dotychczas. Minął tydzień wspólnego latania i odnoszę pozytywne wrażenia. Jak tak dalej pójdzie, to wszystko idzie ku dobremu. W sumie jak dotychczas jesteśmy w powijakach jeśli chodzi o kunszt pilota myśliwskiego, jednak wyrównywanie poziomów każdego z nas tego wymaga. Wielu z Was trzyma wysoki poziom ,co daje się zauważyć. Jak zwróciliście sami uwagę  - w tym co robimy liczy się bardzo i ma znaczenie swoisty klimat. Stopniowo będziemy - wraz ze wzrostem naszych umiejętności w działaniu w grupie angażować się w coraz poważniejsze loty. Do tych z kolei niezbyt miłych akcentów zaliczyłbym poczynania niektórych z nas  ;)  - czyli strzelanie do kolegów podczas lotów, kołowanie po taxi z prędkością 150 km/h head to head , latanie po swojemu i w ten sposób stresowanie innych, czy w ogóle nieco mniej poważne podejście do jakiejkolwiek dyscypliny. Sorry , ale musiałem to napisać choćby przez  szacunek i wzgląd na charakter tego , co robimy. Generalnie tego typu historie nie wymagają komentarza. Takie historie kojarzą mi się z zachowaniami przysłowiowych "teenages from Kansas" na stricte dogfightowych serwerach , gdzie jedyną zasadą jest zalicznie jak największej ilości kill-i (widzę, że ten horror mnie nie opuścił od czasów FB-PF  ;)  ). Jeśli komuś nie podoba się takie latanie, jak to , które uskuteczniamy - no cóż , jest wiele serwerów gdzie można sobie latać jak się chce i robić , co się chce, tym bardziej ,że co niektórzy z nas (jak nie wszyscy) swoim wytrwałym lataniem rejestrują każdą minutę lotu w opcji "pilot log book" i każde mniej poważne podejście do sprawy przez innego z graczy może zaprzepaścić cały wysiłek pozostałych.
Mam nadzieję że nikt się nie obraził przez to , ale to co napisałem, to niestety smutna prawda.

Co do kolejnego terminu lotów. No cóż - jeśli jutro zbierze się choćby dwie osoby - to polecimy! Proponuję termin najwcześniejszy gdzieś po 15 tej. Piszcie ,co i jak , rzucajcie propozycjami.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 22, 2006, 22:59:01 »
W czasie latania wszyscy jesteście na TS? Jeżeli tak, to ja bym się wstydził psuć innym zabawę jednocześnie z nimi rozmawiając.

Co do mojego latania z wami (jeżeli byłoby miejsce) - może w przyszłości :). Szczerze mówiąc, nigdy nie rozmawiałem z ludźmi przez internet i mam opory :icon_wink:. No co, "krępujący się" jestem :118:.

Bardzo podoba mi się Wasza idea latania, szczególnie, że ani na HL, ani na Ubi nie mogę znaleźć ciekawych serwerów dla 1.02.

« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 22, 2006, 23:09:34 »
Tomek 1988!- jest jedno ważne sito.Jego przeploty to cierpliwość, dyscyplina i miłość do MIG a 29 ( w sumie nie tylo do 29 go , bo szepczą jaskółki,że eskadra ma być zasilona jakimś nowym sprzętem- nie pytajcie mnie, co starsi oficewrowie w pułku planują - bo nie wiem...). Jeśli jesteś w stanie spełnic powyższe wymogi , to odezwij się na TS. Wcześniej napisz na PW - dostaniesz hasło na TS. Jeśli zdążysz przeczytać ten post - to jutro czyli w niedzielę 23 kwietnia roku pańskiego 2006 polecisz z nami - tj mną i Balcerem ( krążą pogłoski o jakimś patrolu dziwnym poza granicami kraju ...???)

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 22, 2006, 23:14:47 »
Jestem w stanie spełnić te wymogi, ale jutro nie mogę. Niestety, ten tydzień mam zawalony pracą. Za to od 29 kwietnia mam 9 dni wolnego...

Blysk

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 23, 2006, 01:30:51 »
Witam,
Chętnie się przyłącze do wspólnych lotów

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 23, 2006, 11:43:29 »
Ok, załatwiłem co miałem załatwić  :003:  i jestem gotowy.
Czekam na rozkazy - łapać mnie na Tsie.

Storm

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 24, 2006, 15:05:08 »
Edelmann - robisz z igły widły :)
1. Brakuje konspektów treningów. Powiedzenia: dzisiaj robimy To1 i To2.
2. Brakuje doprecyzowania warunków. Dla mnie Lock On jest symulatorem warunków bojowych, stąd:
- kołowanie 200 km/h po drodze kołowania
- start z drogi kołowania
- lądowanie na drodze kołowania
A to dlatego, że w warunkach bojowych liczy się jak najszybsze wystartowanie, jak najszybsze uzupełnienie paliwa i uzbrojenia, jak najszybsze zwolnienie pasa itp.

Chcesz mieć realistyczny VATSIM na lotnisku? Napisz to od razu w planach lotu. (przydałoby się wpisywanie planu lotu w tym wątku i opis krótki co i jak będziemy robić, w jakich godzinach, pod jakim IP, itp)

I na koniec napiszę, że w każdym z nas, pilocie myśliwskim, jest taka iskierka, która powoduje, że każdy chce po swojemu, inaczej...

« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 24, 2006, 17:14:01 »
hi hi , uderz w stół.... :D
tak Storm, chę miec taki realistyczny Vatsim na lotnisku- własnie między innymi o to chodzi.
Widzę ,że bardzo mylisz pewne rzeczy i chyba się nie rozumiemy w pewnych względach. Robienie każdej czynności z klapkami na oczach i działanie po swojemu w sposób iście samobójczy i niedorzeczny- tego nie ma w żadnych siłach lotniczych świata. Nawet w kaju Zulu Gula  ;)  . Teraz weź pod uwagę sytuację , gdzie  każdy by zachowywał sie właśnie tak. Z naszej szóstki po maksymalnie 5 lotach wszyscy gryźli by ziemię od spodu. A przykładowo polskie siły powietrzne nie istniałyby,  bo nie nadażałyby z rekrutowaniem nowych pilotów I cosik mi się wydaje że akurat w tym względzie ta iskierka , o której mówisz ma najmniejszy związek z podobnymi zachowaniami . Takich iskierek mam osobiście po dziurki w nosie na serwerach, czego doświadczyłem trochę latając wcześniej chociażby trochę  w FB .
Jak powiedziałem na początku- będziemy latać w sposób jak najbardziej zbliżóny do tego w rzeczywistości. Stąd też podkreślam, nasze latanie Storm to inna piaskownica. No i polecam zaobserwować lub przypomniec sobie - jak inni z nas wykonują te podstawowe czynności na lotnisku. Jakoś wszyscy trzymają sami z siebie dyscyplinę i aż jest miło patrzeć . Cholernie miło.

« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 24, 2006, 19:39:41 »
Jak powiedziałem na początku- będziemy latać w sposób jak najbardziej zbliżóny do tego w rzeczywistości. Stąd też podkreślam, nasze latanie Storm to inna piaskownica. No i polecam zaobserwować lub przypomniec sobie - jak inni z nas wykonują te podstawowe czynności na lotnisku. Jakoś wszyscy trzymają sami z siebie dyscyplinę i aż jest miło patrzeć . Cholernie miło.

I ja to w pełni popieram.

Lecz niestety, muszę napisać, że moje loty będą rzadsze lub wogóle nie będą się odbywać. Poty od mojego Evo padają i precyzyjne sterowanie samolotem jest wręcz niemożliwe. No chyba, że nie będzie Wam przeszkadzać moja niezdarność podczas lotów w formacji, oraz startowania/lądowania.

Pożyjemy, zobaczymy.

PS. W środę, czwartek i wtorek jest jestem wolny, mogę trochę zaszaleć

musk

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 24, 2006, 22:20:43 »
No offence mode on

Popieram Edka, kołowanie z prędkoscią 200km/h ma niewiele wspólnego z realizmem. Nie latam z wami na razie z racji wyboru innej maszyny, ale prawde mówiąc wkurzają mnie tacy cowboye, co sie wpieprzają we mnie tylko dlatego że szkoda im czasu żeby podjechać na pas. Nie jestem pod tym względem wzorem cierpliwości, ale uważam że do takich wyczynów nadają sie serwery dogfightowe. Jak juz lecieć jakąś misje z briefingiem i jakimiś celami, to warto sobie zadać troche trudu i wystartować "po bożemu". Wydaje mi sie że ma to też jakis wpływ na stworzenie odpowiedniego klimatu.
Zresztą wystarczy przeczytać co Ed zakladał na początku wychodząc z pomysłem wspólnego latania on-line.Jeszcze raz żałuje ze ze względu na maszyne z Wami nie polatam. Wole orzełka i już:)