Jest nieźle , jak dotychczas. Minął tydzień wspólnego latania i odnoszę pozytywne wrażenia. Jak tak dalej pójdzie, to wszystko idzie ku dobremu. W sumie jak dotychczas jesteśmy w powijakach jeśli chodzi o kunszt pilota myśliwskiego, jednak wyrównywanie poziomów każdego z nas tego wymaga. Wielu z Was trzyma wysoki poziom ,co daje się zauważyć. Jak zwróciliście sami uwagę - w tym co robimy liczy się bardzo i ma znaczenie swoisty klimat. Stopniowo będziemy - wraz ze wzrostem naszych umiejętności w działaniu w grupie angażować się w coraz poważniejsze loty. Do tych z kolei niezbyt miłych akcentów zaliczyłbym poczynania niektórych z nas

- czyli strzelanie do kolegów podczas lotów, kołowanie po taxi z prędkością 150 km/h head to head , latanie po swojemu i w ten sposób stresowanie innych, czy w ogóle nieco mniej poważne podejście do jakiejkolwiek dyscypliny. Sorry , ale musiałem to napisać choćby przez szacunek i wzgląd na charakter tego , co robimy. Generalnie tego typu historie nie wymagają komentarza. Takie historie kojarzą mi się z zachowaniami przysłowiowych "teenages from Kansas" na stricte dogfightowych serwerach , gdzie jedyną zasadą jest zalicznie jak największej ilości kill-i (widzę, że ten horror mnie nie opuścił od czasów FB-PF

). Jeśli komuś nie podoba się takie latanie, jak to , które uskuteczniamy - no cóż , jest wiele serwerów gdzie można sobie latać jak się chce i robić , co się chce, tym bardziej ,że co niektórzy z nas (jak nie wszyscy) swoim wytrwałym lataniem rejestrują każdą minutę lotu w opcji "pilot log book" i każde mniej poważne podejście do sprawy przez innego z graczy może zaprzepaścić cały wysiłek pozostałych.
Mam nadzieję że nikt się nie obraził przez to , ale to co napisałem, to niestety smutna prawda.
Co do kolejnego terminu lotów. No cóż - jeśli jutro zbierze się choćby dwie osoby - to polecimy! Proponuję termin najwcześniejszy gdzieś po 15 tej. Piszcie ,co i jak , rzucajcie propozycjami.