Autor Wątek: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02  (Przeczytany 94126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maverickdan

• Gość
Odp: [1.02] Latanie on-line Lock On 1.02
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 10, 2006, 17:08:31 »
Witam
Panowie mam pomysł jak byście ćwiczyli misje patrolowe to ja i musk możemy być waszymi wrogimi samolotami. Zasada była by prosta, wasze zadanie to uszczelnić granice, nasze zadanie to przedrzeć się nie postrzeżenie wylądować na jakimś lotnisku oddalonym o powiedzmy 150km, lub przelecieć nad jakimś wyznaczonym punktem, albo podejść was od tyłu. Strzelać nie możecie. My też. Zobaczymy, komu puszczą nerwy i zacznie walić hehe
Pozdrawiam
Maverickdan

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 10, 2006, 18:11:52 »
A ten jak zwykle ;). Szkoda, że nie mam 2 wersji na dysku.

Storm

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 10, 2006, 19:16:09 »
Maverick - to co? Mamy was taranować?
Bo to, że zostalibyście przechwyceni w kilka sekund, to oczywiste ;)

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 10, 2006, 21:00:58 »
Witam
Ok musisz być niesamowicie dobry że tak piszesz. Już się boje  :118: buhahaha lol

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 10, 2006, 21:11:49 »
A tak w ogóle to chciałem wam pomóc w treningach i w dobrej zabawie. Dysponuje durzą ilością czasu wolnego, wylatanych godzin też mam sporo. Nie bedę sie narzucał

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 10, 2006, 21:27:12 »
Z przyjemnością zapraszamy :D

Storm

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 10, 2006, 22:12:16 »
Maverick - jestem aktualnie na ubi, więc jak chcesz, możesz spróbować swoich sił ;)
Co do mojej tezy - opk, jesli nie sekund, to minut, ale powiedz mi, jakie masz szanse ze swoim F-15, jeśli nie masz tam trybu IR? Czy rozumiesz to, że każdą dolinę, przełęcz można poza tym oświetlić radarem Su czy innego MiGa tak, że nawet amerykańskaja maszyna nie przeleci tamtędy bez wyraźnego zaznaczenia swojego odbicia na ekranie radaru/HUDa?
Ok, ja się chętnie przelecę i zobaczę jak to będzie wyglądało, jakby co :)

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 10, 2006, 23:22:11 »
Witam
Po pierwsze storm chciałem wam pomóc w zorganizowaniu realistycznego treningu. Po drugi nie grzeczna jest próba sprawdzania moich umiejętności, bo jak byś trochę poczytał ile czasu latamy już z chłopakami on line to byś wiedział, że nie jestem żółtodziobem. Po trzecie to, co napisałeś świadczy o tym, że masz niewielkie doświadczenie. Po czwarte nie opieraj się tak bardzo na tym termonamierniku bo może cię to zgubić. Z resztą szkoda mi pisać taki koleś to jeszcze nam się nie trafił. Przydało by ci się trochę skromności w szczególności jeżeli jesteś taki dobry jak piszesz.

Pozdrawiam
Maverickdan

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 10, 2006, 23:28:32 »
Mav i Storm, spokojnie proszę, to ma byc rozrywka, a nie realna wojna  :121:

Storm

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 11, 2006, 14:33:46 »
Maverick - ale teraz to dałeś do pieca, no nie ma co.
Wiesz do czego służą emotikonki? Czy tez nie działają u ciebie w życiu takie rzeczy i wszystko bierzesz na serio?

« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 11, 2006, 21:48:08 »
Panowie, proponuję , abyście - co niektórzy trochę głowę pod kran z zimną wodą wsadzili :). NAsza zabawa nie polega na zabijaniu się jak na ubi czyli totalna wojna , dogfight, tylka bawimy się w sposób jak najbardziej  zbliżóny do "real landu" - jakby to TOYO określił , stąd w sposób mocno realistyczny- czyli jak można wywnioskować, prawdziwe rakiety walimy tylko na wojnie . Pomysł Mavericka baardzo mi przypadł do gustu i jestem w pełni za jego wykorzystaniem- oczywiście niech nikt nie sądzi że odwalimy dogfight z Muskiem i Maverickiem. Zrobimy to w ramach wspólnych radziecko amerykańskich manewrów :). Jeśli ktoś chce rzucić jednak rękawice Maverickowi , niech skorzysta z mojej rady na początku postu i lepiej poćwiczy z nami najpierw podstawy a po ich opanowaniu nowe coraz bardziej potrzebne i pożyteczne rzeczy. Jak na razie musimy wyrównać nasz poziom- jedni wiedzą to czego nie wiedzą inni i na odwrót. Może być tak ,że dobry "wymiatacz" na ubi może mieć problem z jakąś "pierdółką" typu lądowanie ILS i odwrotnie.  Dla niecierpliwych , powiem ,że czeka nas  owszem  zadyma jeszcze ale nie od razu RZym zbudowano- z chłopakami na F-15 będziemy jeszcze mieli naprawdę pełne ręce roboty i miejcie szacunek dla ich umiejętności.   Chciałbym , aby kazdy z nas wspólnie latających miał taką samą jak pozostali wiedzę o MiG u i żeby każdy wiedział do czego służy te albo tamten zegar , albo wskaźnik. Słowem , jeśłi nie wiecie , o co chodzi , to poczujcie sie jak koledzy z jednej eskadry. Wspólnie nabywamy wiedzę, dzielimy się nią , ćwiczymy , testujemy, próbujemy nowe taktyki a wszystko to w otoczce jak najbardziej zbliżónej do reala- czyli dbamy o własny samolot i o swoje wirtualne cztery litery.
W dniu jutrzejszym postaram się zaproponować kolejny termin "eskadrowego" :D lotu. Chętni w przyzwoitej liczbie (czyli tyle osób , ile da rady pociągnąc łącze hosta) zgłoszą się choćby poprzez wysłanie mi na PW info . Na dzień przed lotami listę zamknę  :P i ułożę misyjkę dla potrzeb lotu . (chodzi o to aby na 5 minut przed lotem ktoś się nie obudził że chce lecieć , bo grzebanie w edytorze na wariata ..to wariactwo.)
                                           Pozdrawiam

Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

musk

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 11, 2006, 21:58:09 »
Pięknie to Edek napisałeś :001: My - hamburgerojady ze swej strony czekamy na zaproszenie do wspólnych manewrów. Może to być wielce pouczające - przynajmniej dla mnie...

« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 11, 2006, 22:38:15 »
Panowie czy lista jest wciąż otwarta. Ostatnio nie mogłem bo składałem wizytę babci.
No i jak już wspomniałem dla mnie może być to trochę trudne a nawet bardzo trudne. Ale chęć nauki mam.
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 12, 2006, 10:40:10 »
Lista teoretycznie jeszcze jest otwarta. Jak dotychczas w tym przedsięwzięciu wystąpili:Balc3r, iq18, Link, Storm Thunderbird no i ja. Czyli 6 osób, chyba ,że kogoś pominąłem.(Czekam jeszcze na Ravena , z którym przecież uknuliśmy takie latanie, żeby dał znak życia).  Stąd jeszcze jedno miejsce na tej liście się znajdzie . Oczywiście nie zawsze bedziemy w stanie lecieć jednocześnie całą ekipą z wiadomych względów.

Tak , jak mówiłem propozycja z mojej strony na nastęny lot to pierwszy dzień świąt, jakoś tak po południu. Zgłoszenia przyjmuje się do soboty rano. Ale to tylko propozycja. NAstęne loty postaram się by odbywały się już z większą częstotliwością.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

KaKa

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 12, 2006, 14:52:59 »
:) O mnie to już nikt nie wspomni? Przecież też z wami latałem, zdaje się, że w niedziele... Użyłem wtedy strasznie popularnej ksywki :) Krzysiek :P   Z niecierpliwością czekam na kolejne loty