Autor Wątek: Zasięg widoczności ikon  (Przeczytany 2284 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
Zasięg widoczności ikon
« dnia: Marca 24, 2006, 21:24:31 »
    Może niektórzy lubią latać bez ikon, ja jednak nie jestem aż tak dobra w odróżnianiu jednej wersji samolotu od drugiej z 200 metrów od tyłu, aby nie postrzelać kolegi z drużyny. Wobec tego na moim serwerze wolałabym mieć możliwość ustawienia odpowiedniego zasięgu widoczności ikon swoich i obcych samolotów.
    Wiem, że jest to możliwe, a nawet słyszałam, iż istnieje sposób przygotowania kilku zestawów takich ustawień i szybkiego ich wyboru w trakcie gry, w zależności od preferencji graczy.
    Problem polega na tym, że nie wiem jak to zrobić...
Kto pomoże mnie biednej .... ?
 :124:

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

kornelcio

• Gość
Odp: Zasięg widoczności ikon
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 24, 2006, 21:44:38 »
nie mam w tej chwili manuala z iła... (tzn. tej instrukcji), ale tam to było... rano, jak będę miał do niej dostęp, może podam dokładniej :D
na moim serwerze

A adres jest jakiś tajny?? :D

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 24, 2006, 22:23:24 »
Wchodzi się w  główny katalog z grą , znajduje sie plik     rcu    otwiera sie go notatnikiem  dopisuje/wkleja coś takiego robiąc linijkę odstępu pod tym co już tam jest:

@alias did mp_dotrange COLOR 0.01 DOT 0.01 RANGE 0.01 TYPE 0.01 ID 0.01 NAME 0.01   
@alias pfr1 mp_dotrange FOE COLOR 0.5 DOT 16.0 RANGE 0.4 TYPE 0.3 ID 0.2 NAME 0.1
@alias pfr2 mp_dotrange FRIENDLY COLOR 0.5 DOT 16.0 RANGE 0.4 TYPE 0.3 ID 0.2 NAME 0.1

i zapisuje się plik.Po postawieniu serwera uruchamia się konsolę gry  i wpisuje po kolei    did    pfr1   pfr2
lub tylko  did  i  pfr2 , w czasie gry ikony naszej i przeciwnej  lub tylko naszej ( wpisujemy tylko polecenie dla FRIENDLY COLOR ) drużyny pokazują się dopiero z 500m  więc  widząc punkt na niebie nie wiemy do  końca kto do nas leci ale nie ma obawy ze  postrzelamy naszego.Dzięki dla Szpaka za linke.

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 25, 2006, 09:35:45 »
tak przy okazji - czy dobrze się orientuję, że przed wpisaniem "did", "pfr1", "pfr2" należy wpisać ">"??

kaa

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 25, 2006, 09:45:22 »
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,2935.0.html
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5492.0.html

PS
Temat wraca, więc może by tak jeden z tych wątków przykleić albo dać nowy z linkami do nich?

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 25, 2006, 10:55:02 »
Dzięki chłopaki BAAAAAARDZO  :588:
Wpisałam i działa !
 :064:
Dzięki temu więcej przyjaciół będzie wracało żywych do domu na kolację ...

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !