Autor Wątek: "Wybrańcy Obcych"  (Przeczytany 3546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

"Wybrańcy Obcych"
« dnia: Marca 31, 2006, 11:01:56 »
TVN pokazuje o dziwnej porze hit ze stajni Spielberga "Wybrańcy Obcych" ("Taken"). Widziałem tylko drugi odcinek, bo zdążyłem go nagrać. W pierwszym jest podobno scena jak pilot B-17 przed zestrzeleniem nad Europą widzi w powietrzu kilka UFO. Jeśli widział ktoś tę scenę, mam pytanie jak jest zrobiona. Leci prawdziwa forteca, czy zastosowano tylko jakieś tricki?  W drugim odcinku widziałem przelot dwóch latających skrzydeł nad Strefą 51.                         

Odp: "Wybrańcy Obcych"
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 14, 2007, 12:08:14 »
Przypadkiem znalazłem na youtube odpowiedź na moje pytanie
http://www.youtube.com/watch?v=GpVtYvS6sSc&mode=related&search=

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 14, 2007, 12:27:51 »
Emilami na B17...WTF?  :008:

Ps. Tam chyba nie ma grama prawdziwego filmu, wszystko to technika komputerowa. Zaczynając od samolotw, kończąc na wybuchach.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2007, 12:34:17 »
Coś mi się zdaje, że dla USA Boys wszystkie Meśki są/były identyczne  :021:
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2007, 20:23:24 »
Spielberg ma jeszcze na sumieniu kilka innych filmów, gdzie pojawiają się samoloty, poczynając od "Indiany Jonesa", poprzez "Imperium Słońca", do "Szeregowca Ryana". Nie wiem czy widzieliście jeden z  pierwszych odcinków serialu TV "Amazing Stories"  pt. "The Mission" z połowy lat 80. Dawno temu pokazywała go nasza TV. Mesery atakują B-17. Dolny strzelec fortecy pilotowanej przez Costnera rozwala podchodzący z dołu myśliwiec. Niestety, jego śmigło uderza w B-17, blokuje wieżyczkę strzelca i nie można go wciągnąć do środka. Na domiar złego uszkodzone jest podwozie i trzeba lądować na brzuchu, co oznacza pewną śmierć dla strzelca. Wydaje się, że nie ma wyjścia. Znajduje się jednak cudowne rozwiązanie...
O ile sobie przypominam wszystkie ujęcia lotnicze w tym filmie nie były kręcone w realu, tylko jakoś animowane. Może ktoś pamięta, jak były zrobione beefy?                                   

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 16, 2007, 02:13:46 »
Nie znam tego filmu, ale napisz proszę w jaki sposób udaje się uratować strzelca  :D

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 16, 2007, 10:30:13 »
Dorysował koło :D.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 16, 2007, 17:08:06 »
Dorysował koło :D.
Tak, któryś z lotników na pokładzie Fortecy sobie w czasie lotu malował. I w finale samolot wylądował na narysowanych kołach, coś a la "Zaczarowany ołówek" :D.   

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 16, 2007, 23:43:29 »
Chłopaki z Rheinmetal-Borsig też se coś tam w wolnych chwilach rysowali. I wiele b-17 wylądowało z tego powodu. Niekoniecznie w jednym kawałku.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 17, 2007, 01:11:14 »
Tak, któryś z lotników na pokładzie Fortecy sobie w czasie lotu malował. I w finale samolot wylądował na narysowanych kołach, coś a la "Zaczarowany ołówek" :D.   
Ten strzelec :P

Offline Egon

• *
  • Szanowne GG: 5415434
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 17, 2007, 01:35:41 »
B-17  :005: kurde mogli coś pożytecznego zrobić i nie rysować, może by tak nie lądowali w jednym kawałku  :karpik
"Myśliwiec - Na ziemi człowiek normalny jak każdy inny - w powietrzu staje się szaleńcem szybkości, człowiekiem-błyskawicą" Arkady Fiedler "Dywizjon 303"