Autor Wątek: Turniej Pilotów - edycja VI  (Przeczytany 31272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Odp: Turniej Pilotów - edycja VI
« Odpowiedź #180 dnia: Czerwca 05, 2006, 22:09:06 »
Gratulacje Pinker:)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Czerwca 06, 2006, 00:13:16 »
Gratulacje Pinker. I Filip, za udział w finale i niezłe loty.

P.S.: Szkoda, że kompletnie rozkalibrowany joy uniemożliwił mi bardziej efektywne latanie. Ale i tak miło było "sprawdzić" Pinkera.  :003:
P.S.: A jak z trackami, bo z niecierpliwością czekam.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwca 06, 2006, 07:31:04 »
VI edycja Turnieju Pilotów, naszej wspólnej zabawy, już za nami.

Wczoraj rozegrane zostały walki finałowe grupy "niebieskiej". Co prawda nie stawił sie jeden z finalistów a mianowicie Switch ale nie przeszkodziło to w dobrej, moim zdaniem, zabawie. W/g mnie był to jeden z ciekawszych i bardziej emocjonujących finałów rozegranych w dotychczasowej historii naszej zabawy. Już na samaym początku, jeszcze przed pierwszym startem dało się wyczuć wśród graczy pewne napięcie emocjonalne. Zawsze wesołe grono pilotów, żartujące między sobą, tym razem było jakieś ciche i spokojne. Urywane rozmowy, krótkie zdania i atmosfera powagi. Coś wisiało w powietrzu....

Zaczęliśmy z niewielkim opóźnieniem, pierwsze pojedynki i szybkie wygrane. Kolejna walka a w niej startuje jeden z faworytów do walki o pierwsze miejsce - Harry. Za przeciwnika ma vIzabelin'a. Znając poziom umiejętności obydwu graczy z góry założyłem wygraną zawodnika z 303-go tj. Harrego. Ale jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem na ekranie co się dzieje... To nie ten Harry, którego znam. Lot jakiś dziwny, brak płynności, zniknęła gdzieś pewność siebie. To wszystko skrzętnie wykorzystał Filip i w bardzo krótkim czasie było 3:0 właśnie dla niego. Patrzyłem w monitor i po prostu nie wierzyłem. Dotarł do mnie jedynie dziwnie zmieniony głos Harrego.... Czas na drugi pojedynek - rewanżowy. Tym razem nie stawiałem na żadnego z zawodników. Filip pewnym głosem zgłosił gotowość, Harry nieco niepewnie starając sie tego nie dać po sobie poznać. Pomyślałem, że to może być mecz do jednej bramki no i nie pomyliłem się. Wygrał vIzabelin tym samym eliminując przeciwnika z dalszych walk. Przyznam, że emocje spowodowane wlką udzieliły się także i mnie! BlackMessiah przeszedł do następnego etapu dzięki walkowerowi i tak doszliśmy do "walki wieczoru", do przedwczesnego finału - tak mi się przynajmniej wydawało - do pojedynku Pinkera i "Szpaka". "Szpak" swym normalnym, wesołym głosem zgłasza gotowość, potwierdzam to i teraz Pinker.... Boże! ten jego głos - zimny, twardo brzmiący i pełen skupienia. Przez głowę przemknął mi obraz jego twarzy. Brrrrr... przełknąłem śline i wydałem komendę "START"!. To nie był długi pojedynek... 3:0 dla Pinkera. Za to druga walka mogła zadowolić najwybredniejszych. To było to na co warto było czekać i aż same ręce składały sie do oklasków. "Szpak" w defensywie, Pinker w ataku i odwrotnie, duża ilość zmiennych sytuacji, taktyka, piękne uniki i manewry obronne - to wszystko pokazali obaj piloci w najlepszym wykonaniu. Po kilku a może nawet kilkunastu minutach "Szpak" musiał uznać wyższość przeciwnika... 3:0 dla Pinkera i awans o szczebel wyżej w turniejowej drabince. W kolejnej rundzie do ciekawszych można było zaliczyc pojedynek między vIzabelinem i RedRoverem a w pojedynku o pierwsze miejsce już niespodzianki nie było. Wygrał Pinker dwoma szybkimi walkami. Gratulacje Pinker!!!!

Tak więc po wielu emocjach, które odczuwam jeszcze teraz pisząc ten tekst, ogłaszam, że pierwsze miejsce w grupie "niebieskiej" zajął Pinker.

Ponieważ pierwsze miejsce w grupie "czerwonej" także zajął Pinker nie ma potrzeby rozgrywać walk o Nagrodę Główną czyli puchar ufundowany przeze mnie.  Jest to trzecia z rzędu wygrana całego turnieju przez tego zawodnika w związku z czym Nagroda Główna przechodzi na jego własność! Szczerze gratuluję raz jeszcze i myślę, że kiedy na niego spojrzysz (puchar oczywiście), przypomną Ci się chwile spędzone wśród kolegów, walki które z nimi stoczyłeś no i emocje jakie temu towarzyszyły bo śmiem twierdzić, że mimo Twojej klasy emocje były.

Tak więc dobrnęliśmy do ostatniej edycji "Turnieju Pilotów dziadka Kosa" trwającego trzy lata. To spory kawałek czasu ale ja go nie żałuję. Cieszę sie, że mogłem go spędzić razem z Wami, patrząc jak podnosicie swoje umiejętności z edycji na edycję, jak cieszycie się ze swoich zwycięstw i smucicie z poniesionych porażek. Cieszę się z faktu, że zabawa ta łączyła jej uczestników (tak mi się przynajmniej wydaje) a Wy - jej uczestnicy - wznieśliście się ponad wszystkie podziały udowadniając i mnie i innym, że pomimo różnic zdań a czasami i poglądów na gre (i nie tylko), można wspólnie świetnie się bawić. Razem się bawić! I za to Wam wszystkim, wszystkim, którzy do tej pory wystąpili w turnieju, chcę serdecznie podziękować. Bo przecież bez Was ta cała zabawa nazwana dumnie przeze mnie "turniejem pilotów" nigdy by się nie odbyła. Jeszcze raz wszystkim serdecznie i gorąco dziękuje!

Kończę bo jakoś dziwnie ręka zaczyna mi drżeć a w gardle robi sie sucho.

Turniej Pilotów zakończył się.

Dziadek Kos

« Odpowiedź #183 dnia: Czerwca 06, 2006, 08:59:25 »
Gratuluję Pinker zwycięstwa. Gratuluję zwłaszcza tego, że potrafiłeś przed tak długi czas "utrzymać formę", a wiem, że to nie jest łatwe  :001: . Odnoszę wrażenie, że jesteś teraz zupełnie innym Pinkerem w porównaniu z tym przed pierwszą wygraną  :001: . Ale to zupełnie inna historia  :001: .

Dziękuję Dziadkowi Kosowi za organizację turnieju. Trzy lata - to długo. Ten turniej był wg mnie czymś niezwykłym. Było to jedyne miejsce gdzie mogliśmy na jednym serwerze spotkać się i powalczyć z ludźmi, wprawdzie znanymi z forum, ale na codzień latającymi osobno. Osobno, choćby dlatego, że preferują różne ustawienia na serwerach. No i jak inaczej można się spotkać z Dziadkiem Kosem? Do szkółki można się przyjąć tylko raz   :001: .

I na koniec chciałbym pogratulować wszystkim tym, którzy kiedykolwiek uczestniczyli w tym turnieju. Każdy kto na to się zdecydował wie, jak trudna jest decyzja, aby wyobrażenie o sobie i swoich umiejętnościach poddać brutalnej weryfikacji stając przeciwko innym.

Już to kiedyś napisałem  :001: . Oprócz Dziadka Kosa  :004: , byłem jedynym, który uczestniczył w pierwszej i ostatniej edycji tego turnieju (chociaż nie we wszystkich edycjach). Jest co wspominać.

Offline Rolam

« Odpowiedź #184 dnia: Czerwca 06, 2006, 10:22:59 »
Uczestniczyłem tylko w dwóch ostatnich edycjach, ale atmóosfera na nich była bardzo.... inna :) (choćby ta poprzednia popijawa na czacie w trakcie v-tej edycji :D )  Szkoda że Turniej Pilotów zakończył się w dniu wczorajszym ....... będzie go brakowało, bo mimo wszystko był jednym z tych wydarzeń na które reagowali wszyscy z zainteresowaniem. Dziękuję Wam za walki i atmosferę
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

_79_RedRover

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Czerwca 06, 2006, 17:15:18 »
~S~

Chciałem wszystkim serdecznie podziękować za wspaniałą zabawę.
W szczególności tobie Kosie za wysiłek w organizacji turnieju.
Był on niezwykle emocjonującym i cennym doświadczeniem.

Pozdrawiam
_79_RedRover 

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: Czerwca 07, 2006, 22:51:33 »
Przede wszystkim podziękowania dla Organizatora Turnieju - trochę spóźnione, ale S.E.S.J.A działa i czyści szeregi niewiniątek - udało mi się załapać na ostatnią edycję i nie żałuję :) Było warto, emocje porównywalne z pierwszymi lotami na frontach.

Podziękowania dla innych Uczestników i oczywiście gratulacje dla Pinkera - miałem to nieszczęście, że się załapałem na niego 2x ciut za wcześnie, ale "nic to" :)

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #187 dnia: Czerwca 07, 2006, 23:08:19 »
Salute Kos!.
 W imieniu dywizjonu CMHQ, i swoim, chce Ci podziękowac za włożony wysiłek w organizację Turnieju, ogarnięcie tego cyrku, bezbłędną realizację, oraz wyrazić żal, że to ostatnia edycja.
 Jeszcze raz DZIĘKUJEMY!!!:)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Zodiak

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: Czerwca 07, 2006, 23:23:19 »
Chciałbym podziękować wszystkim za słowa uznania oraz Kosowi za organizację mam nadzieję że nie ostatniej edycji turnieju. Prawdą okazało się że utrzymać tytuł jest znacznie trudniej jak go zdobyć. Emocje z każdą edycją narastały i zapanowanie nad tym sprawiało mi coraz większe problemy.

« Odpowiedź #189 dnia: Czerwca 07, 2006, 23:32:52 »
Zodiak - GRATULUJĘ
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #190 dnia: Czerwca 08, 2006, 08:42:37 »
Gratulacje dla zwycięzcy !!!
 S!
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

HF_Raf

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Czerwca 08, 2006, 13:04:27 »
Chcicałbym podziękować wszystkim za wspólną rywalizację,a Kosowi za organizację kolejnej edycji imprezy.Żałuję jednak że brak czasu i problemy techniczne nie pozwoliły mi na większe zaangażowanie w rozgrywki.
Gratuluję Pinkerowi kolejnego zwycięstwa,z mojego doświadczenia wiem,że trzeba włożyć naprawde dużo pracy,żeby przez tak długi czas utrzymać wysoką formę.

~S~

HF_Raf

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #192 dnia: Czerwca 10, 2006, 10:43:06 »
Grats Pinker

PS.Może zrzucimy się na następny puchar?? :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #193 dnia: Czerwca 22, 2006, 07:22:57 »
Odpowiedź na pytanie o tracki zadane w temacie Szkółki pilotażu.

Tacki z ostatniej edycji Turnieju Pilotów są już podzielone i spakowane. Teraz musi je ktoś ode mnie zabrać i umieścić na jakimś serwerze aby pozostali chętni mieli do nich swobodny dostęp.
Dziadek Kos

DogInTheFog

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Czerwca 22, 2006, 13:02:29 »
Kos -> Ile razem zajmują?