Autor Wątek: Moje marzenie  (Przeczytany 1017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Moje marzenie
« dnia: Kwietnia 08, 2006, 23:18:20 »
Czytając w młodości książeczkę poświęcona broni jądrowej, szczególnie jeden ustęp zapadł mi w pamięć - zawierał słowa pana Oppenheimera, w których opisuje on piękno eksplozji nuklearnej , złożoność jej barw, ich subtelne wzajemne przenikanie, które gdzieś ulatuja po utrwaleniu zjawiska na taśmie.
Bardzo zapragnąłem zobaczyć takie coś, no może niekoniecznie z bliska :D

W świetle http://fakty.interia.pl/news?inf=736710 , wygląda na to że jak się czegoś bardzo pragnie to się ma szansę spełnic :D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Moje marzenie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 09, 2006, 00:04:00 »
Nie ruszą ich, a jeżeli spróbują to teraz bedzie to bardzo głupie posunięcie.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 09, 2006, 06:54:20 »
Głupota to  znak firmowy tego narodu poetów i myslicieli lol  :D

HansVonStunke

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 09, 2006, 09:43:48 »
Mi to wygląda raczej na bezedury dziennikarskie, zasłyszane w formie 'gdybania' przy piwie od 'dobrze poinformowanego źródła' (sprzątaczki/portiera z Pentagonu hehe  :003: ), niż na realne fakty...Nawet stereotypowy Yankee nie byłby tak głupi (chyba...żadnego nie znam :002: ), prędzej uwieżę(uwierzę) że albo Izrael namierzy ten ośrodek i zrobi powtórkę z tego co kiedyś zrobili (konwencjonalnie), albo że USA zrobią kolejna konwencjonalną wojnę jak w Iraku (co prawda myślę, że na Iraku się mocno przeliczyli, i chyba w tej sytuacji mało rozsądne byłoby mieszanie się w kolejną wojnę i kolejna, taką samą okupację...). Artykuł z Interii zawiera jeszcze jedną 'mocno kontrowersyjną' tezę - jakoby 'bombardowania mogły upokorzyć rząd i doprowadzić do jego upadku' - nie sądzę żeby amerykańscy analitycy byli takimi debilami, żeby w to wierzyć, mając do dyspozycji przykłady od Bitwy o Anglię, aż do Kosowa... :003:
Wiec myślę, Towarzyszu Schmeisser, że Atomówki to jeszcze długo tylko w TV będziecie mogli pooglądać... :021: :002:

Proszę zwracać większą uwagę na poprawność pisowni. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2006, 10:24:12 wysłana przez Kos »

Ice

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 10, 2006, 09:53:08 »
A ja nie byl bym tego taki pewny. Może własnie doświadczenie Iraku nasuneło im pomysł innego rozwiazania, bez przewozenia wojska i babrania sie z okupacja. Metoda zastraszenia. Pozostaje pytanie czy sa na tyle szaleni żeby cos takiego przeprowadzić.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 10, 2006, 13:14:44 »
A ja nie byl bym tego taki pewny. Może własnie doświadczenie Iraku nasuneło im pomysł innego rozwiazania, bez przewozenia wojska i babrania sie z okupacja. Metoda zastraszenia. Pozostaje pytanie czy sa na tyle szaleni żeby cos takiego przeprowadzić.

Szaleni, nie szaleni, o rany, dajcie spokój. Głupie pieprzenie w tym "New Yorker", przecież wiadomo, że nie użyją atomu i nie ma żadnego gdybania, ludzie... Wojna z Iranem będzie tylko wtedy, gdy Iran pierwszy zaatakuje. Chyba, że Izrael sam usunie ten problem, ale wtedy bez pomocy USA.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.