Autor Wątek: Interesujące zdjęcia z czasów II WŚ.  (Przeczytany 218108 razy)

Odp: Interesujące zdjęcia z czasów II WŚ.
« Odpowiedź #780 dnia: Października 24, 2025, 23:56:09 »
Krajowcy oglądają Corsair-a na atolu Ulithi (prawdopodobnie na wyspie Falalop) 1945 r.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #781 dnia: Listopada 08, 2025, 10:36:08 »
Sherman, który chciał zostać samolotem.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2025, 08:51:08 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #782 dnia: Stycznia 05, 2026, 21:17:50 »
Dziś w menu czyli jadłospis na Dzbanku:

Podpis głosi, iż należał on do kpt. Neila Stanleya z 391 Eskadry, 366 Grupy Myśliwskiej 9 Armii.
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #783 dnia: Stycznia 12, 2026, 22:50:02 »
Wiele zdjęć wyleciało i nie sposób stwierdzić czy coś było czy nie. Dziś internet wypluł mi coś takiego:

S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #784 dnia: Lutego 11, 2026, 20:15:43 »
Walter Nowotny rozdaje autografy.

Wysłane z mojego SM-T865 przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2026, 07:47:54 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #785 dnia: Lutego 20, 2026, 13:03:31 »
Takie tam szkiełko z Bf 109:

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #786 dnia: Lutego 26, 2026, 19:43:35 »
Wiele zdjęć wyleciało i nie sposób stwierdzić czy coś było czy nie. Dziś internet wypluł mi coś takiego:

Podpułkownik Heinz Bär ogląda swoją ofiarę, czyli zestrzelony przez siebie B-17. Mój ulubiony niemiecki lotnik (o ile można się tak wyrazić) :). Znany w Luftwaffe z tego, że nie lubił się mocno z "grubym Hermannem".

-------------------------
No to z cyklu "pilot i jego samolot": T-bolt "Miss Fire - Rozzi Geth II" kapitana Fredericka J. Christensena z 56 FG:

Lepsze jutro było wczoraj.

« Odpowiedź #787 dnia: Lutego 26, 2026, 21:11:19 »
Podpułkownik Heinz Bär ogląda swoją ofiarę, czyli zestrzelony przez siebie B-17. Mój ulubiony niemiecki lotnik (o ile można się tak wyrazić) :). Znany w Luftwaffe z tego, że nie lubił się mocno z "grubym Hermannem".
Osobę ze zdjęcia wszyscy Alte Kameraden ;) tego forum znają. Nie trzeba go przedstawiać.  :evil:
                                                                                  S. Dali

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #788 dnia: Marca 01, 2026, 07:19:51 »

To chyba nie wiesz co potrafił odwalić Marseille na imprezach z udziałem Goeringa.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #789 dnia: Marca 01, 2026, 15:33:57 »
To chyba nie wiesz co potrafił odwalić Marseille na imprezach z udziałem Goeringa.
Co takiego robił? Chętnie się dowiem. :)
Lepsze jutro było wczoraj.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #791 dnia: Marca 18, 2026, 21:14:07 »
Coś takiego wypluł mi dziś internet:

Opis: "Wrak japońskiego samolotu z czasów II wojny światowej, który leży w rzece na Palau". Ponoć Aichi E13 "Jake".
                                                                                  S. Dali