@ Kosi
Dzięki za interesujące informacje

. Niezły poradnik.

Żeby tylko jasność była - nie jestem miłośnikiem programu StarForce.

LOL Po prostu twierdzę, że spełnia dobrze swoje zadanie - zabezpiecza program. Ile to już czasu ostatniego SF się złamać nie udało? Pewnie, że zawsze się coś wymyśli. Ostatnio jednak odstęp między czasem wprowadzenia nowego zabezpieczenia a jego złamaniem zdaje się wydłużać.
O tych hmm "skutkach ubocznych" SF wspominał nie będę. Wiadomo, że są nie na miejscu. Ale ja myślę, że to jakieś anomalie, które w przyszłości można by wyeliminować.
@ Ger0nim0
Przykład dobry. To ja zapodam jeden z "naszej piaskownicy". Wiadomy Tobie temat, gdzie pewna osoba pyta się gdzie można Flaming Cliffs kupić. Z drugiego zdania można konkludentnie wywnioskować, że w przypadku braku zabezpieczenia, już dawno by na piracie pomykała... Chce więc kupić oryginał gdyż nie ma pirata. Pytanie czy w przypadku braku zabezpieczenia kupiła by oryginał po sprawdzeniu wersji legalnej-inaczej? I don't think so...
@ Boba Fett
Kupujemy oryginał a tu bum, po 3 levelach zasypiamy nad programem.
Boba, nie uważasz że to jest niejako niezbędne ryzyko "zawodowe". "Who dares wins" jak mawiają w SAS (i bynajmniej nie chodzi o linie lotnicze

). Najpierw powinno się przejść całą grę, zobaczyć czy się podoba i dopiero po ukończeniu, jeśli jesteśmy usatysfakcjonowani - zapłacić? Przecież to nierealne totalnie. Chciałbym mieć taki komfort, że idę do restauracji - zamawiam obiad - jem - a potem po zjedzeniu połowy stwierdzam, że w sumie mi nie smakuje, więc nie płacę. To jest niewykonalne.
pozdrawiam