Autor Wątek: Brak odpowiedniego uzbrojenia w sprzęcie US, trudne misję i zwiechy LO  (Przeczytany 7279 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

McHaron

• Gość
Odp: Brak odpowiedniego uzbrojenia w sprzęcie US, trudne misję i zwiechy LO
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 22, 2006, 16:34:33 »
Sund'i, Twoje zboczenie na punkcie Hamburgerskich latających dywanów jest powszechnie znane ... :). Jak to jest jednak do końca, to nigdy nie wiadomo ... a i promień skrętu nie mówi o wszystkim ... a i w sumie niezbyt często się zdarza w dzisiejszych czasach, żeby chłopaki się "na ołów" ganiali.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 22, 2006, 16:50:11 »
Jak to faktycznie wygląda to było udowodnione w "full contact" nad Bałkanami i w sparingach w okolicach AFB Nellis i NAS Oceana ;)

Z ołowiem to fakt, dlatego nawet dobrze, że chłopaki z ED nie dali najnowszego wariantu Orła... tych co nad Alaską latają z radarami AESA i AIM-9X z HMSami :D bo taki Mavericdan by sobie latał z radarem w cichym trybie pracy i niczym palcem Stwórcy strącał nic niespodziewające sie suczki swoimi AIM-120C-7, chyba, że chciałby sie pobawić, bo by mu sie nudziło i zacząłby zabijać wzrokiem siejąc Sidewinderami dookoła siebie :D

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 22, 2006, 17:17:55 »
Witam
Sundi teraz to się zacznie dyskusja  :021: Tak czy siak chłopaki w ruskich sprzętach maja łatwiejsze życie. Miałem ostatnio przyjemność latać SU27 u Mazaczka na serv. i było fajnie nie trzeba się pocić jak w efie. Celownik nachełmowy i te termo to taka pomoc naukowa…….
F-15 w Lock On jest po prostu chłopcem do bicia. Wiecie taki orzeł z podciętymi skrzydełkami i na łańcuchu, a u nogi kula. hehe wiem wiem przesadzam. przecież i tak jest za dobry powinien być gorszy :020:. Powiem tak, model lotu jest ok ale efektywność na przykład AIM 120 to nie porozumienie itd.

pozdrawiam
Maverickdan

« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 22, 2006, 20:48:51 »
Powiem tak, model lotu jest ok ale efektywność na przykład AIM 120 to nie porozumienie itd.

Efektywność wielu kpr powietrze-powietrze to nieporozumienie. Jak ja "kręciłem" tracki na potrzeby filmiku to musiałem kilkakrotnie powtarzać ujęcia (hehe) po tym jak R-73 puszczony z kilometra lub dwóch, w d..... tylną półsferę przeciwnika chybiał. (sic!)

pozdrawiam :001:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 23, 2006, 07:36:49 »
Witam
Edelmann mam smutną wiadomość dla ciebie.F-15 w wersji 1.02 też kreci MIGA29  :032: . Jak latałem na tej wersji to miałem bardzo mało doświadczenia żeby to zauważyć. Nie przypuszczałem, że ten symulator jest aż tak dobrze odwzorowany pod względem masy samolotów. Sprawa wygląda jeszcze lepiej niż w wersji 1.12a. Tylko śliczne SU27 może zagrozić w zwrotności dla mojego „EFUSIA”

Pozdrawiam
Maverickdan

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 28, 2006, 23:56:53 »
Witam
F-15 w Lock On jest po prostu chłopcem do bicia. Wiecie taki orzeł z podciętymi skrzydełkami i na łańcuchu, a u nogi kula. Maverickdan

W ogóle amerykański sprzęt w LO to nieporozumienie - w końcu ten symulator/gra* wywodzi się od starego Flankera (1996) oraz dalszych "Flankerów" 2 i 2.5 i w jej zamyśle było odwzorowanie sprzętu "ze wschodu" - nie wiem czemu (pewnie względy komercyjne) zaczęto dorzucać takie maszyny jak F-15 czy A-10 (a samoloty te sprawiają wrażenie dodanych trochę "na siłę") zamiast rozbudowywać grę w sensowny sposób np. tworząc wersję "flyable" takich maszyn jak MiG-23, 25, 31 czy Su-17 (Su-22). Od początku powstania tej serii programów (Flanker etc.) dobrze robiono sprzęt rosyjski i trzeba się było tego trzymać - maszyn do rozbudowy nie brakowało! To że potrzebny był przeciwnik to bzdura - w końcu gra od jej powstania to fikcyjny konflikt Rosji z Ukrainą, więc zachodni sprzęt nie jest wymagany.

*) niepotrzebne skreślić

« Odpowiedź #21 dnia: Maja 03, 2006, 20:41:06 »

No ale Su-33 to my mamy  :001: Chyba chodzilo Ci o Su-30/34.

ooj , rypnąłem się się zwyczajnie ;)

Witam
Edelmann mam smutną wiadomość dla ciebie.F-15 w wersji 1.02 też kreci MIGA29  :032: . Jak latałem na tej wersji to miałem bardzo mało doświadczenia żeby to zauważyć. Nie przypuszczałem, że ten symulator jest aż tak dobrze odwzorowany pod względem masy samolotów. Sprawa wygląda jeszcze lepiej niż w wersji 1.12a. Tylko śliczne SU27 może zagrozić w zwrotności dla mojego „EFUSIA”

Pozdrawiam
Maverickdan

hmm- nie wiem , co powiedzieć. Faktycznie dzisiaj się o tym przekonałem  :D i to na własnej skórze  w konfrontacji z Mavem- choć do tej pory mogło się wydawać,że jest inaczej.   
Jednakże chcąc ocenić -  co do masy, to jednak "EFEK" jest cieższy od fulcruma o pare deko, choć fakt -  nadrabia  większym ciagiem i dużo większa powierzchnią nośną. Zawsze przekonany jednak byłem, że faktycznie to 29-ty powinien wykręcać bezproblemowo dużego Orła.  Tutaj jednak musieliby wypowiedzieć się  mądrzejsi ludzie, jak w tej dziedzinie wypadałyby oba samoloty w konfrontacj w rzeczywistości. (TOYO  chyba nie miał okazji w realu ? :D )
No cóż- wypadałoby nie być gołosłownym i szukać nowego symulatora. No ale w co bym latał???. Mimo wszystkiego trzeba będzie dalej śmigać 29 tym , który musi się pogodzić z rolą worka treningowego. Zawsze można bić gruzińskie Su 25, albo tureckie "Fantomy"  ;)

A co do  F-15 - ten samolot mi sie zawsze bardzo podobał , jeszcze przed wyjściem LO ;),  ale dlaczego MiG? - tego nie da się wytłumaczyć 
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 03, 2006, 20:43:51 »
TOYO  chyba nie miał okazji w realu ?

Zeznał że miał okazję, na izraelskiej F-15. Ale może rzeczywiście lepiej żeby sie osobiście wypowiedział

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 05, 2006, 07:46:12 »
Witam
Chciałbym podkreślić, że latam F-15 z 50% ilością paliwa + zbiornik, i ilość wylatanych przeze mnie godzin na tym samolocie jest ogromna. Wasza porażka wynikała bardziej z waszego małego doświadczenia, bo taki Qrdl to potrafi migaczem z działać cuda.
Moim zdanie te dwa samoloty można miej więcej porównać do siebie.

pozdrawiam
Maverickdan

« Odpowiedź #24 dnia: Maja 05, 2006, 17:32:12 »
Co do doświadczenia to w pełni się zgadzam - wygrywa i wygrywał będzie zawsze lepszy i bardziej doświadczony bez względu na to , na jakim sprzęcie się porusza.  Jednakże zauwazyłem jedną ogromną przewagę EFka po tym jak się w niego przesiadłem ot tak dla "zobaczenia " co i jak- nadmieniam ,że miałem baniaczek pod brzuszkiem. Pomimo braku obycia  z nim , grzebiąc palcem w nosiem można wdać się w walkę kołową bez obawy i kombinowania jak tu nie utracić energii, jak tutaj nie przegiąć z kątem natarcia etc. O ile przekombinowanie w MiG u 29 kończyło się w moim przypadku zwaleniem się o glebę , lub zwykłym wpadnięciem w korek, tak  w Efie czułem o wiele większy margines bezpieczeństwa. Ten samolot to - jak okreśłił IQ85 - "mercedesik" z pełnym wypasikiem.  Wydawało mi się że latam odrzutowym samolotem akrobacyjnym. Nie idę w polemikę że gracz X wymiata igreka lub odwrotnie- biega mi o to że  w LO ta kobyła zachowuje się nieco niewiarygodnie jeśli chodzi o jego możliwości manewrowe w stosunku do MiG a 29. I głosy w stylu-  że w tej grze F-15 jest niedomodelowany nie trafiają do mnie zupełnie. Wyobraźnia  ( fakt może subiektywna ocena nie wynikająca z broń Boże nienawiści do F15 - bo mi ta maszyna się podoba  bardzo- jak podkreśliłem wyżej) i tzw."chłopski rozum" podpowiadają mi że tak nie może być . Fakt , są egzemplarze F-15 z silnikami o zmiennym wektorze ciągu- ale odnosze wrażenie że ten tutaj w LO właśnie się tak zachowuje. Wiem , ryzykuję  reakcją dziesiątków głosów (popartych wieloma danymi etc) że się mylę, ale podkreślam  moja ocena wynika jedynie z ze zwykłego "łopatologicznego" podejścia do sprawy .
Pozostaje mi jedynie czekać aż ktoś taki jak TOYO  przekona mnie że faktycznie jest tak , jak w LO . Wówczas przyjmę to jako dogmat niepodważalny bez zbędnego marudzenia. Czekamy więc na głos Oyota :004:
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php