Autor Wątek: Konwersja .gvp (filmiki z google video) na inny format  (Przeczytany 646 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Konwersja .gvp (filmiki z google video) na inny format
« dnia: Kwietnia 22, 2006, 15:38:46 »
Filmiki z google video są w formacie .gvp i po ściągnięciu muszą być odtwarzane przez specjalny player. W dodatku podczas oglądania trzeba mieć stały dostęp do internetu! Czy jest jakiś łatwy sposób konwersji takiego filmiku na bardziej zjadliwy format (.mpeg, .avi czy wmv.)? Ja narazie czekam aż cały filmik się ściągnie, puszczam go i jednocześnie zgrywam frapsem. Teraz mam go w postaci .avi, ale za to strasznie wielki. Teraz tylko za pomocą windows movie makera zmieniam go w .wmv i mam dosyć lekki, normalnie odtwarzany filmik. Ale to strasznie dużo zachodu... Ktoś zna jakiś prostszy sposób?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Konwersja .gvp (filmiki z google video) na inny format
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 22, 2006, 15:42:33 »
Z boku masz opcje ściągania, wybierz dla iPod albo Maca, wtedy ściągnie sie cały filmik jako Mp4, który możesz normalnie odtworzyć lub przerabiać.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 22, 2006, 15:51:27 »
PZl Belfegor  zapewne chciałby mieć w swojej kolekcji ten filmik z hiszpanskimi Hornetami  :002:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 22, 2006, 16:04:11 »
Bardzo dziękuję! Sam bym chyba nie wpadł, żeby ściągać filmik w wersji (tr)iPodowej :004:
Kusch, 49.2 mega ściągania później PZl Belfegor ma już ten filmik w swojej kolekcji :002: