Autor Wątek: Google earth: ostrość zdjęć a opcje "terrain"  (Przeczytany 1028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Google earth: ostrość zdjęć a opcje "terrain"
« dnia: Kwietnia 26, 2006, 11:23:10 »
Mam problem z google earth: niedawno był update zdjęć i dodano kawałek warszawy. Teraz spójrzcie na screeny:
Bez 3d terenu
Z 3d terenem i rozmazane
Na pierwszym "terrain" jest wyłączone, na drugim włączone. Po włączeniu tej opcji północna część stolicy staje się nieostra. Mam wybór-płaskie góry lub mętna Warszawa :005:
Czy ktoś mógłby sprawdzić, czy też ma ten problem? Ewentualnie jak mieć ostre zdjęcia Warszayy i przestrzenne góry? No niby  mogę włączać/wyłączać "terrain", ale może ktoś zna rozwiązanie tego problemu :004:

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
Odp: Google earth: ostrość zdjęć a opcje "terrain"
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 26, 2006, 14:17:32 »
-> PZl Belfegor
Dzięki bardzo za info o updacie zdjęć - sam jakoś to przegapiłem :)

Co do problemu to niestety nie umiem pomóc... :005:

PS
Nareszcie Police mają normalną fotkę... :P Bo wcześniej była tak nie wyraźna, że ciężko było cokolwiek rozpoznać... A teraz to normalnie Ameryka ;] - konkretne, pojedyncze domy można rozpoznać :).

Pozdrawiam
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 26, 2006, 14:42:21 »
A możesz sprawdzić, czy też masz ten problem? Obejrzyj teren zaznaczony na screenie raz z włączonym "terrain" a raz bez i napisz jak z ostrością.

Offline lt Schmitt

• *
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 26, 2006, 15:04:59 »
Hmmm zrobiłem testy, i rozmazania nie mam...tzn gdy włącze terrain to się mi obraz lekko powiększa, ale jakiegoś pogorsznie rozdzielczości nie zauważam...

Pozdrawiam

PS.
Robię porządki na dyskach, więc nie mam na razie żadnego programu graficznego (nawet painta), i niestety fotki wstawić nie mogę... :/
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 26, 2006, 15:39:02 »
A mógłbyś jeszcze spojrzeć na parking ze screenów w moim pierwszym poście? Tam różnica jest "dosyć" duża-gdybyś nie miał tam takiego skoku jakości, to muszę szukać przyczyn gdzieś u siebie...
Z góry dzięki za fatygę :004:

Offline lt Schmitt

• *
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 26, 2006, 15:47:13 »
Za pierwszym razem, gdy włączalem terrain to miałem podobne rozmazanie, ale utrzymało się one  kilka sekund, po czym się wyostrzyło i wróciło do normy...

Pozdrawiam

PS
Nie za ma co :)

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 26, 2006, 16:04:16 »
Ha, pozostaje mi raz włączać a raz wyłączć "terrain", w końcu nie jest to aż tak uciążliwe.
Pozdrawiam i dziękuję :001: