Ehhh ten Some1 - znów pisze, co i ja bym napisał. Aczkolwiek poza tymi płytami na intelowskim P35 nadal rozważałbym EVGA na chipsecie nForce 650 (
tę lub
tę). Bardzo dobre płyty z dobrym potencjałem OC i całkiem tanie

Na pewno lepiej wziąć te niż Asusa P5B Deluxe na P965.
Jeśli chodzi o Asusa - ostatnio robi takie sobie płyty i, tak jak rzekł Some1, w chwili obecnej prezentuje jakość MSI przy cenach z kosmosu niejednokrotnie.
O reszcie podzespołów nie ma chyba co już zbyt wiele dodawać dodawać. Nagrywarkę wziąłbym Pioneera DVR-212 zamiast LG/Szajsunga/LiteOna. Ew. Asusa DRW-1814BLT. Całkiem udana również.
Grafika - jeśli do podkręcania to GF7900GS z dobrymi pamięciami - 256MB starczy... albo, jeśli bez podkręcania, to Radeona X1950Pro z 256MB lub GT z 512.
Nie popuszczę tylko w obudowie i zasilaczu, wybacz It Schmitt

Ostatnio bardzo ciekawą propozycją jest
Tacens Signum (
tutaj fotki), choć możesz, jak wielu, zdecydować się np. na bardzo dobrego
CoolerMastera Elite 330 (ew. 331, jakbyś gdzieś znalazł - różnią się jedynie szczegółami panelu przedniego). Do Tacensa dokupujesz dwa
wentylatory 120mm - Tacens Aura / Aura Ice (dałem do Aura Ice, tj. świecącego, bo Zenfist nie dał zdjęć przy nieświecącym), przenosisz zamontowany fabrycznie Aura Pro na boczny panel - pod kartę, tak żeby wyciągał powietrze nazewnątrz, dwa dokupione montujesz z przodu (zasysający do wewnątrz) i z tyłu (wypompowywujący nazewnątrz) - ot masz dobrą i w miarę cichą wentylację

A jeśli chodzi o cooler procesora to możesz też zdecydować się na
Tacensa Gelus Pro (fotki
tu) lub jakiegoś tańszego - parę stron wcześniej dałem rozpiskę

Gelus Pro koniecznie zamontowany ciepłowodami od strony tylniego panelu obudowy.
Zasilacz półpasywny... np.
Tacens Valeo 460W i będzie cicho i przyjemnie.
Wiem, że wszystko od Tacensa, ale ostatnio to jeden z moich faworytów w dziedzinie stosunku ceny do jakości. Jeśli jakieś tańsze podzespoły to można ofkors zrezygnować z chłodzenia od Tacensa na rzecz Arctic Cooling np.. Jeśli miałoby być drożej to...

też coś się znajdzie ciekawego. Zasilacz ofkors nie musi mieć aż 460W, ale akurat ten Tacens jest dość tani, a jego linie 12V (zasilające procesor i grafikę przede wszystkim) są nieco słabsze niż w dobrej 460W, ale chyba w sam raz (z pewnym zapasem) do Twojej konfiguracji. No i... jest półpasywny, co jest z punktu widzenia ciszy całkiem przyjemnym rozwiązaniem.
To chyba tyle