Szczerze mówiąc był już na mojej liście, ale te 100,- więcej ... 
No tak, faktycznie jest to wydatek. Ale akurat zasilacz tej mocy powinien Ci starczyć na długo - nawet na czas po wymianie kolejnej bebechów. A do tego ma odpinane kable. Bardzo rozsądna inwestycja moim zdaniem... zwłaszcza, że akurat bym na tym nie oszczędzał

Heh ! Zawsze miałem nVidię
A o radkach słyszałem, że nie dają rady w chmurach (może to tylko plotki?)
Pierwsze słyszę, ale być może. Choć w przypadku X1950 to chyba już nie powinno występować - jest już dość szybki

No, tu to się muszę douczyć jeszcze trochę... 
Rzecz jest warta świeczki - za trochę więcej pieniędzy można dostać zauważalnego wzrostu szybkości... najwolniejszej niestety nadal części komputera. A do tego to zabezpieczenie przed utratą danych

http://www.angela.pl/index.php?action=TowarPokaz&id_towaru=1848&cat=&cat2=
Na tych zdjęciach już jeden wetylator jest
, ja wiem, że pewno trzeba będzie to rozbudować, ale na razie pojadę na boxie.
Dziękuję.
Owszem jest, ale to jest wentylator, który po zakupie obudowy najlepiej schować do pudełeczka i do szafeczki... i zapomnieć. Te dołączane do obudów raczej nigdy nie są dobrej jakości... no chyba, że się kupuje obudowę LianLi

Panowie, mam 3000zl i potrzebuję złożyć kompa do zastosowań CAD i 3D. Gry odpadają.
A jakie są kryteria wyboru sprzętu do tych zadań? Jak ocenia się np. kartę graficzną?
Czyli jakaś profesjonalna grafika do CAD, mocny proc, sporo RAM (przynajmniej 2GB), nagrywarka dvd.
Do tego jakiś LCD 20".
Do CADa to pewnie dobra matryca. Ale czy ma być panorama czy klasyczny?
Bo np.
tutaj świetnie ocenili
NECa MultiSync 20WGX2 Pro. Matryca to już S-IPS, więc kolory świetne... a i jak subpiksel wyskoczy to praktycznie niewidoczny. Nie to co w TN.
Pozdrawiam