Autor Wątek: Modernizacja / zakup komputera - wątek zbiorczy  (Przeczytany 502556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Modernizacja / zakup komputera - wątek zbiorczy
« Odpowiedź #3270 dnia: Sierpnia 13, 2016, 16:36:35 »
Dzięki za pomoc KosiMazaki.
Czas poważnie pomyśleć o zmianie kompa.

Przy okazji wymiany starego zasilacza znalazłem link do kalkulatora zapotrzebowania na prąd. Można sobie policzyć jaki zasilacz potrzebujemy (nie wiem na ile jest dokładny). Może się komuś przyda..

http://www.enermax.outervision.com/PSUEngine

« Odpowiedź #3271 dnia: Sierpnia 23, 2016, 18:29:14 »
Witam.Mam maly dylemat przy wyborze karty graficznej chciałbym troszkę kaski wydać,ale bym chciał taką grafikę żeby była chociaż na trzy lata,oraz podatna na dobry O/C. Bardzo bym prosil kolegów o poradę,podpowiedź na którą byście  postawili ?

1.ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Extreme
2.MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X
3.Gigabyte GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming

« Odpowiedź #3272 dnia: Sierpnia 23, 2016, 19:57:41 »
Sprawdz sobie Gigabyte GTX 1080 Watercooling.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2016, 20:10:57 wysłana przez KosiMazaki »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #3273 dnia: Sierpnia 23, 2016, 20:00:57 »
Patrzyłeś na modele Palita: JetStream i GameRock? Mają one bardzo wydajne i ciche chłodzenie. Jest wysokie na 2.5 slota i to jedyna jego wada. Sam nabyłem 1070 GameRocka.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3274 dnia: Sierpnia 23, 2016, 20:14:22 »
Na jakiś wściekłe OC w przypadku tych kart bym nie liczył, bo to już dość mocno wyżyłowane sprzęty. Której nie weźmiesz będzie robiła swoją robotę.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3275 dnia: Sierpnia 24, 2016, 09:11:08 »
Przypomniały mi się czasy starych GeForce'ów, kiedy podkręciłem GF3 do wartości które oferował o 50% droższy GF3 Ti. To wszystko na stockowym chłodzeniu.

« Odpowiedź #3276 dnia: Września 02, 2016, 09:29:17 »
Padła mi grafika Miałem w PC starocia od Gigabyte : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2899#ov

Muszę coś kupić, muszę coś kupić szybko i muszę coś kupić tanio.
Potrzebuję karty do max 200 pln.
Mile widziany "gwałtowny" wzrost wydajności w porównaniu z poprzedniczką  :)
Zaproponujcie coś ...
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #3277 dnia: Września 02, 2016, 12:34:41 »
Czołem,

http://il2forum.pl/index.php/topic,17686.0.html

Akurat za 200 zł z przesyłka wliczoną na terenie Polski :)

« Odpowiedź #3278 dnia: Września 02, 2016, 19:09:17 »
A jak z cichością pracy?
4850 szumiał jak morze w czasie sztormu.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #3279 dnia: Września 02, 2016, 21:23:08 »
Padł zakup na MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X._Po włożeniu do kompa tej o to oto karty graficznej i zainstalowaniu oraz odpaleniu DCS ZAŁAMAŁEM SIĘ! :(. FPS 40,_35,_28 - jakaś masakra!!! Dla czego tak jest_? Mógł by ktoś napisać,_albo pocieszyć_.

Pisownia! Mazak.
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2016, 21:43:54 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3280 dnia: Września 02, 2016, 21:32:42 »
@yano

Ja nie narzekalem a komputer dosłownie przy nodze mam.  Aktywne chłodzenie to nie jest ale w nocy także daje spokojnie radę.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3281 dnia: Września 03, 2016, 09:45:10 »
Padł zakup na MSI GeForce GTX 1080 Sea Hawk X._Po włożeniu do kompa tej o to oto karty graficznej i zainstalowaniu oraz odpaleniu DCS ZAŁAMAŁEM SIĘ! :(. FPS 40,_35,_28 - jakaś masakra!!! Dla czego tak jest_? Mógł by ktoś napisać,_albo pocieszyć_.

Pisownia! Mazak.

Czy wy się nigdy nie nauczycie, że świat to nie tylko to co macie w głowach, ale i inni ludzie, którzy nie przenikają do waszych myśli?! Płetwy opadają. Wersja DCSa i ustawienia na początek.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #3282 dnia: Września 04, 2016, 15:17:16 »
Panowie, od kilku dni przy mocnym obciążeniu procesora z kompa słychać pisk. Z tego co znalazłem na forach to mogą być cewki na płycie głównej - kondensatory chyba nie? Miał ktoś z Was taki problem?

« Odpowiedź #3283 dnia: Września 05, 2016, 15:16:56 »
Oczywiście, i wcale nie musi być to wynikiem dużego obciążenia, u mnie zdarza się to czasem przy włączeniu stron internotych na których jest sporo okien -formatów fleshowych. A mam raczej dość dobrą płytę i kartę graficzną. Oczywiście może to być też zasilacz. Z zasady nie wynika z tego nic groźnego - tylko tycio drażni, po jakimś czasie przywykniesz... Jeśli to nowy sprzęt to możesz wymienić, jak nie to zawsze możesz wymienić w serwisie cewki, lub napić się piwa i zapomnieć.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3284 dnia: Września 05, 2016, 18:21:12 »
Panowie, od kilku dni przy mocnym obciążeniu procesora z kompa słychać pisk. Z tego co znalazłem na forach to mogą być cewki na płycie głównej - kondensatory chyba nie? Miał ktoś z Was taki problem?

A przypadkiem to nie piszczy Ci karta graficzna jak ma za dużą ilość FPS? Spróbuj załączyć wszędzie V-synca.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"