Autor Wątek: Modernizacja / zakup komputera - wątek zbiorczy  (Przeczytany 502724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Modernizacja / zakup komputera - wątek zbiorczy
« Odpowiedź #3286 dnia: Września 05, 2016, 18:58:44 »
To włącz V-sync w sterownikach i potestuj.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
« Odpowiedź #3287 dnia: Września 05, 2016, 21:54:59 »
W DCSie mam odhaczony v-sync. Jeszcze gdzieś powinienem coś przestawić? Na razie lekko obniżyłem trees visibility i preload radius i nie piszczy...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #3288 dnia: Września 06, 2016, 09:44:03 »
Wejdź sobie w panel sterowania Nvidii i tam zaznacz synchronizację pionową żeby było włączona wszędzie, a nie tylko w wybranej grze. Przynajmniej ja tak robiłem aby nie bawić się za każdym razem w ustawianie z osobna dla każdej gry.

PPM na pulpicie >> panel sterowania Nvidia >>> Z boku szukasz: "Zarządzanie ustawieniami 3D" >> Na liście szukasz: "Synchronizacja pionowa" >> zmieniasz z: "Użyj ustawienia aplikacji 3D" na: "Włącz"

Jak trzeba to potwierdzasz i masz temat załatwiony.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #3289 dnia: Września 06, 2016, 11:52:33 »
No i postujesz "Mazak jest wielki"!
:)
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #3290 dnia: Października 04, 2016, 12:48:20 »
Witam
Jak ktoś szuka kart to myślę, że się przyda info oraz Test Bechmark UNiGiNE. Tu jest zestawienie wartości, popularnych kart graficznych AMD i Nvidia. Parametry kart graficznych AMD i nVidia w pierwszym opisie.

Pozdrawiam

Chłopie co Ty masz z tą spacją, centrowaniem i pogrubianiem? Oczy krwawią jak to chce się przeczytać. Jeszcze brakuje żebyś odkrył jak się kolorów na forum używa. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2016, 13:33:18 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #3291 dnia: Października 04, 2016, 19:05:18 »
Już poprzednio pytałem w sprawie wymiany procesora ale spytam jeszcze raz. Posiadam procesor Intel 3350P na podstawce LGA 1155. Czy jak wymienię go na najwyższy jaki do tej podstawki pasuje czyli coś z serri 3770 to będę miał zauważalny przyrost klatek w grze Battle of Stalingrad na lotnisku i jak jest dużo samolotów w powietrzu? Gram w 1920x1200, posiadam nvidia gtx 660 i 8 gb ramu. Mam podejrzenia że karta graficzna prawie się w tej grze nie męczy na ustawieniu Ballanced, teren x4 i AA x4 i winny jest procesor albo może wąskie gardło jest gdzie indziej? Dzięki za wyrozumiałość Mazaku :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #3292 dnia: Października 04, 2016, 19:33:23 »
Na cuda bym nie liczył. Obstawiam, że większy przyrost osiągniesz jak zmienisz kartę grafiki.

« Odpowiedź #3293 dnia: Października 08, 2016, 08:57:08 »
Witam.  Mam mały problem w zakupie monitora o przekątnej 32 lub więcej.Nie wiem jaką rozdzielczość wybrać,programy jakie używam to fsx,Dcs.Bardzo proszę o jakąś pomoc.

« Odpowiedź #3294 dnia: Października 08, 2016, 12:03:17 »
To wszystko zależy od tego jaką masz kartę graficzną. Im większa rozdzielczość tym wydajność grafiki bardziej spada ze względu na to, że karta musi generować większą liczbę pikseli na jedną klatkę.
Ale wydaje mi się, że przy monitorach od 32 do 40 cali full hd jest wystarczającą rozdzielczością. Jeszcze ważne też jest to jak daleko od monitora będziesz siedział. Jeśli siedzisz blisko dużego monitora (powyżej 40 cali) o rozdzielczości full hd możesz zacząć zauważać poszczególne piksele.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3295 dnia: Października 08, 2016, 13:54:23 »
Witam.  Mam mały problem w zakupie monitora o przekątnej 32 lub więcej.

Monitor zwykle kupuje się na kilka lata i rzadziej wymienia niż grafę. Przy >=32" - moim zdaniem - nic poniżej 2K.

« Odpowiedź #3296 dnia: Października 08, 2016, 20:13:09 »
Dokładnie tak jak napisał logos.Dlatego muszę dobrze się zastanowić co zakupić do wydania mam 4500 Pln.Tak jak już pisałem głównie korzystam z programów  DCS,FSX,FALCON nic innego mnie nie interesuje.Mam tu na oku kilka monitorów tylko który ?

AOC 35" LED FreeSync C3583FQ
Samsung 34" LED Curved S34E790C
BenQ 35" LED Curved XR3501
AOC 34" LED u3477Pqu
Samsung 32" LED Curved C32F391
Philips 32" LED BDM3270QP
BenQ 32" LED BL3200PT
Samsung 32" LED S32D850T

PC który będzie pracował na tym monitorze :
MSI Gaming V
i7 4970k
SSD 500 GB
Ram 16GB kingston Hyperx Ddr3 2X 8Gb 2400Mhz Xmp Cl11 Savage
Grafika  GeForce® GTX 1080 SEA HAWK X.

Nie wszystkie monitory posiadsają złączę (DVI) i też nie wiem czy to ma jakiś wpływ na przetwarzaniu jakości obrazu,a i jeszcze jedena sprawa z tym svnsync,dla GTX co z tym ?

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3297 dnia: Października 09, 2016, 09:48:53 »
DVI się nie przejmuj, teraz panuje display port, których Twoja karta ma pewnie kilka. Przy sporym budżecie na monitor rozważyłbym zakup jakiegoś Acera z G-Sync, bo różnica jest od razu zauważalna, o czym można poczytać w innym wątku na naszym forum.
27" http://www.komputronik.pl/product/289845/Elektronika/Peryferia_PC/Acer_Predator_XB271HUbmiprz_165Hz_G_Sync_.html?utm_source=Ceneo&utm_medium=link&utm_campaign=NiePromo

ewentualnie 32" http://www.komputronik.pl/product/289847/Elektronika/Peryferia_PC/Acer_Predator_XB321HKbmiphz_G_Sync_.html :-).

Tako rzecze,
Zaratustra 

« Odpowiedź #3298 dnia: Października 13, 2016, 08:34:48 »
Dziękuję logos za tą poradę - przydała się ;). Teraz nam dylemat który wybrać z tych dwóch Predatorów? Czy 32 lub 34 hmmm? Tu mam problem Acer 34" Predator Curved LED G-Sync X34A czy Acer 32" Predator LED G-Sync XB321HK?

Sugeruję zacząć czytać swoje posty przed wysłaniem i dostosować się do zasad panujących na forum. Wiecznie nie będę edytował postów i poprawiał błędów. Następnym razem poleci ostrzeżenie. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Października 13, 2016, 08:51:48 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3299 dnia: Października 13, 2016, 09:06:24 »
Moje zdanie jest takie, że dopłata 2 tyś za ekran półokrągły, który tylko na fotkach w necie wydaje się taki półokrągły to jednak przesada. Fotki reklamowe są przerobione, półokrągła jest tylko góra ekranu, dół prosty tak by uwydatnić jego  okrągłość, zobacz realne fotki w necie.  No ale kto bogatemu zabroni :) .  Kup Acer 32" Predator LED G-Sync XB321HK, przynajmniej nie będziesz niemile rozczarowany, a za te 2 klocki możesz za dobrą poradę Krakonosa forumowiczom możesz  postawić.  Boski już dawno mi go obiecał, czekam i czekam, czekam, czakam, cze..... chrap, chrap, chrap...  :066:
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)