Zestaw ok, ja bym tylko zasilacz ciut mocniejszy wziął i 32GB RAM. Przy 12GB RAMu na grafice 16GB to za mało. Potrzebujesz okna? Jak nie to weź bok z aluminium, zawsze kilka dziur więcej, można wyciszyć a plexi gorzej odprowadza ciepło.
Jedna rada: staraj się mieć komponenty (MB+GFX) jednej firmy - będziesz miał tylko jedną aplikację do monitorowania i aktualizacji bebechów zamiast kilku różnych które lubią się czasem pogryźć, szczególnie jak będziesz wykorzystywał oświetlenie.
X-Kom oferuje złożenie komputera z zamówionych komponentów: mi się nie chciało samemu grzebać więc zleciłem im tę przyjemność: złożyli całość i zainstalowali Windowsa zgodnie z instrukcją (partycje itp), w BIOS też wszystko było dobrze poustawiane. Mimo że grafikę miałem kupioną w innym sklepie to przysłali gotowe pudło - ja tylko dorzuciłem GF'a do obudowy i zainstalowałem drivery. W środku wszystko było ładnie skręcone a kabelki ładnie pochowane, na procu pasta też dobrze położona. Nie mam się czego doczepić.
@Jascha
na MacOS też pokazuje mniej - na kompie z którego teraz piszę (AIR M1) zamiast 256GB SSD pokazuje mi 251GB z czego do wykorzystania mam 245,11GB.