Autor Wątek: Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta  (Przeczytany 76745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta
« Odpowiedź #345 dnia: Stycznia 29, 2013, 22:15:40 »
Tylko płeć piękna może to ocenić! Choć nie wiem, czy to nie jest homofobia...

PS: Ale czy to nie wzruszające słowa:

Różnica między grami, które zalewają rynek, a ''Sturmovikiem'' polega na tym, że on będzie trwał, bo lotnictwo to jest prawdziwa pasja.

Symulator ten ma dziesięć lat, ale moi bohaterowie już grają w niego piąty i dziesiąty rok i wcale nie chcą przestać. Niektórzy włożyli dużo wysiłku w to, żeby być mistrzami, są tam kimś, to też jest ważne.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 29, 2013, 22:35:05 »
Przecież Szmajser pił piwo w Krakowie z Pinkerem, sam to widziałem i obu klepałem po plecach ;) .
Więc o co common?  8)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 30, 2013, 10:48:17 »

Ale czy to nie wzruszające słowa:

Ja to odebrałem raczej z cynicznym uśmiechem. To jest tak: jak ktoś jest z Korei i jest dobry w Starcrafta, to laski sikają na jego widok, jest gwiazdą telewizji i faktycznie kimś. Autor filmu daje za to taką tezę (tyle, że odnośnie Iłka) i pokazuje gości siedzących w swoich ciemnych pokojach, z jakimiś dziwnymi rzeczami na głowie, albo elektrozbroją. Ciężko nie odnieść wrażenia, że jak zobaczy to osoba "nie w temacie" to może odnieść mylne wrażenie. ;)

« Odpowiedź #348 dnia: Marca 05, 2013, 08:33:56 »
"Wirtualna wojna" otrzymał wczoraj "polskiego Oscara" - Orła za najlepszy film dokumentalny.
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #349 dnia: Marca 05, 2013, 10:10:46 »
"Wirtualna wojna" otrzymał wczoraj "polskiego Oscara" - Orła za najlepszy film dokumentalny.

I ta wiadomość powinna być chyba w dziale "Lol - lotnicze"...
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #350 dnia: Marca 05, 2013, 11:17:12 »
Brawa dla tego, który nazwał ten wątek "Temat na Oscara...."
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #351 dnia: Marca 05, 2013, 11:39:19 »
I świat mój legł w gruzach. Myślałem, że jestem z tych normalnych a wychodzi na to, że nie. Po południu idę kupić prostownik, na złomowisku poszukam jakichś kawałków blachy miedzianej i podłączę się. Zacznę na HLu wykrzykiwać Hail Hitler. Będę obrażał ludzi i poniżał. Mieszał z błotem i umawiał się na ustawki. Widać taka dziś jest normalność...I w piach poszły przyjaźnie, pasje. To się nie sprzedaje. Może zwiąże się z matką Madzi ? Będę medialny. Ręce mi opadają. Wczoraj słuchałem w radio wypowiedzi Maciej Stuhra o tym, że te nagrody sa najbardziej profesjonalne w polskiej kinematografii...nie ogarniam. Aczkolwiek mogę tę nagrode tylko tłumaczyć tym, że dla przciętnego widza to co zrobił bławut może się "podobać". Być może ja jestem zbyt osobiście dotknięty tym.
P.S. I po co ja się tak produkuję ? Przecież niczego nie zmienię.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #352 dnia: Marca 05, 2013, 12:02:18 »
Napiszę krótko:
Jaki film taki "Oscar" ...

« Odpowiedź #353 dnia: Marca 05, 2013, 14:53:42 »
Aczkolwiek mogę tę nagrode tylko tłumaczyć tym, że dla przciętnego widza to co zrobił bławut może się "podobać".

I tak dokładnie jest, film sam w sobie nie jest zły ma też sporo oryginalnych i fajnych fragmentów. Dla osób które nigdy nie musiały czytać na HL bluzgów niektórych bohaterów temat jest świeży i ciekawy.
  A że w "polskiej" części jest zmanipulowany to wiemy tylko my. Trzeba jeszcze dodać że osobiście wywaliłbym wszystkie animacje, wyglądają wyjątkowo kiczowato.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #354 dnia: Marca 05, 2013, 16:40:33 »

A to dobre hahaha, ale faktycznie, gdzieś tam na szarym końcu: http://film.onet.pl/wiadomosci/orly-2013-rozdane-triumf-oblawy,1,5436370,wiadomosc.html .

Z drugiej strony - mamy War Thundera i już widać, że powtórka z rozrywki.

Tak dziś wygląda granie online czy komuś się to podoba czy nie i to w przypadku gier lotniczych to i tak w sumie "kurturka" więc nie ma co biadolić. Bławut niestety trafił na wątek na topie w trybie wojna polska - polska. Zapewne jakby się ukazał wtedy kiedy miał, by był nieco inaczej odbierany. Ja tam mu gratuluję bo jednak jest to osiągnięcie chociaż przekaz manipulowany jak większość dokumentów. Podobać się podoba.

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #355 dnia: Marca 05, 2013, 17:27:13 »
Z drugiej strony - mamy War Thundera i już widać, że powtórka z rozrywki.

Tam chyba jest jednak inaczej, jak rozrzuca graczy pseudo losowo. Trudniej o ustawkę... Poproszę o rozwinięcie tematu.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #356 dnia: Marca 05, 2013, 18:25:27 »
Tam chyba jest jednak inaczej, jak rozrzuca graczy pseudo losowo. Trudniej o ustawkę... Poproszę o rozwinięcie tematu.

Losowo, ale w squadzie 4 osobowym polatasz. Nie róbmy jednak tutaj offtopa.

www.yoyosims.pl

Zefirro

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Marca 06, 2013, 00:57:31 »
[...]Ja tam mu gratuluję bo jednak jest to osiągnięcie chociaż przekaz manipulowany jak większość dokumentów. Podobać się podoba.
Sęk w tym, że ludziom ze środowiska się nie podoba. Nie chodzi tu tylko o tych, którzy są ze sceny iłkowej, ale ogólnie skupionych wokół symulatorów samolotów bojowych. Chyba nie ma na tym forum nikogo, kto uznałby ten film wybitnym, trudno byłoby pewnie znaleźć tych, którzy uznają go za ciekawy i dobry. To nie jest tak, że dokumentem trzeba manipulować. Dokument ma dokumentować. Jasne jest, że nie da się uniknąć wpływu autora na wybór treści i sposób przekazu, ale gdy autor kreuje rzeczywistość, to nie jest to dobry znak.

Nie dziwię się też, że masz takie zdanie i wyrażasz gratulacje. Znasz Bławuta, ze zdjęć w tym wątku wynika, że dostałeś zaproszenie na premierę i je przyjąłeś. Czy miałeś jakikolwiek udział w filmie poza jedną sceną, tego nie wiem, ale i tak wydaje mi się, że Twoje zdanie nie jest całkiem obiektywne.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #358 dnia: Marca 06, 2013, 07:11:19 »
Jeśli już poruszyłeś ten temat Zefirro. Yoyek, jeśli tak bardzo Ci się podoba i gratulujesz twórcy filmu, to rób to z otwartą przyłbicą.
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2013, 10:54:26 wysłana przez Zefirro »
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #359 dnia: Marca 06, 2013, 13:42:26 »
Jeśli już poruszyłeś ten temat Zefirro. Yoyek, jeśli tak bardzo Ci się podoba i gratulujesz twórcy filmu, to rób to z otwartą przyłbicą.

Czytaj dokładniej, nie gratuluję filmu, a osiągnięcia. To dwa różne tematy. Każdy by mógł go nakręcić w sumie po swojemu.

@Zeff jak prześledzisz ten temat to znajdziesz też wiele osób z iłkowego świata, którym film się podobał, a część, dla których jest neutralny. Najwięcej piszą zawsze ci najmniej zadowoleni - tak jest od proszku do prania po dotację na uprawę rzepaku. Jednym się podoba innym nie. Normalne jak to, że jutro wstanie Słońce i nad tym nie ma sensu się rozwodzić.

www.yoyosims.pl