Autor Wątek: Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta  (Przeczytany 74502 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: Temat na Oscara. Wirtualni piloci w filmie Jacka Bławuta
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 01, 2006, 08:58:41 »
 Schmeisser --> poprawię Ci humor. Ja cię szanuję i ubóstwiam i jeszcze paru innych żeby nie pominąć nikogo YoYa, Rutkov-a, zack-a,Leon-a,kaa-a (on mnie wprowadził pod wodę),Kusch-a, Całe KG200,Mazaka, nawet Kosa ( nawet jak w jednym na 1000 postów zrobię błąd to mnie za uszy ciąga). Cenię fachowośc, dowcip, polot itp. cechy innych forumowiczów. :010:
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 01, 2006, 12:06:41 »
Czuję sie zakłopotany, mogę tylko tyle napisać , szczególnie zważywszy na to iż jest wielu użytkowników którzy zdecydowanie bardziej nadają sie na obiekt lokalnego kultu totemicznego niż ja, zaś co do wiedzy to chyba jak każdy , coś tam wiem, coś słyszałem, intuicję że mam  to nie napisze bo tak może napisać tylko jedna osoba :D , ogólnie wiem mniej więcej ,zaś jesli przychodzi do detali to pozostawiam to tym którzy  znają się na tym lepiej, a których nie brakuje na tym forum. Nigdy zresztą nie ukrywałem powszechnie znanego faktu że potrafię zrobić szum wokół siebie, co gorsza częstokroć nie zdając sobie sprawy z tego :D :D , a w połączeniu ze specyficznym poczuciem humoru i ponoć ciętym językiem można mnie odbierać jako osobę kreującą się na bóg wie kogo,a tym czasem jestem takim sobie opowiadaczem nie wyróżniającym sie specjalnie, którego jedyną przewaga  było kiedys ( bo już większość zapomniałem) to że przemocą wtłoczono w toku bolesnej edukacji sporo wiedzy teoretycznej na temat płynów, a która to starałem i staram się odnosić do rzeczywistości z róznymi skutkami.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 01, 2006, 20:02:33 »
a tym czasem jestem takim sobie opowiadaczem nie wyróżniającym sie

Tzn.erotomanem gawędziarzem? :020: :020: :020: :021:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 01, 2006, 20:20:04 »
OOO coś w ten deseń :D

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 01, 2006, 22:26:48 »
Abschuss lol :002:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 05, 2006, 19:59:19 »
Dziś miałem przyjemność gościć bohatera tego wątku ,dokumentalistę Pana Bławuta w moich skromnych progach. Odwiedził mnie gdyż robiony przez niego film mówi o pasjach a nie konkretnie o dywizjonie jednym czy drugim. Interesuje go każdy sposób realizacji pasji „lotniczo-historycznej” Zdziwiony byłem bardzo gdy dostałem telefon od Pana Jacka że będzie dziś u mnie. Przyjechał zasiedliśmy i zaczęliśmy rozmawiać o lataniu ,iłku itd. Z tego co się dowiedziałem Bławut w żaden sposób nie jest związany z 303 ani 304 ani PATem. Zaciekawiła go pasja z jaką traktujemy nasze latanie, a przypadek że 303 wie najwięcej jest prosty – podczas poszukiwań kontaktów z ludźmi ze sceny symulatorów lotniczych dotarł jako do pierwszego Polrusa, potem dalej i dalej aż dotarł bezpośrednio do mnie, mało znaczącego pilota na arenie wirtualnych frontów. Przyjechał do mnie jako do PATa aby usłyszeć parę słów jak nasz zespół powstał jak traktujemy naszą pasję co nas łączy że potrafimy razem spędzać czas na wspólnych treningach. Na potwierdzenie że to nie będzie film o 303 powiem że zainteresowałem Pana Jacka tematem FS2004 o którym słyszał ale mało po krótkim wprowadzeniu go w temat FSa zapragnął poznać również ten świat i poprosił o kontakt do kolejnych ludzi tym razem związanych z Fsem.Ten film będzie o ludziach ich pasjach, przyjaźniach, patriotach, o nowym pokoleniu o nowych fascynacjach i o tym jak postęp zmienia realizację pasji. Autor ma świadomość że dokumentuje narodziny czegoś nowego.  To tyle taka krótka relacja .Pozdrawiam Was wszystkich.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 05, 2006, 21:47:23 »
Po rozmowie z nim również doszlismy do tych samych wniosków o których napisał Noe :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 05, 2006, 22:12:51 »
BUAHAHAHA!

A teraz czekam aż niektórzy odszczekają wszystko, co tutaj wcześniej napisali.

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 05, 2006, 23:57:09 »
Tylko, że tytuł filmu zmieni się na "Wirtualny Dywizjon Boeingów 747". Z całym szacunkiem dla FS, ale loty "na orientacje za pomocą VFR" nijak się mają do grania frontów. Do tzw. pasji komputerowych można więc wrzucić latanie na szybowcach, granie w Kłeja i RPG oraz stawianie pasjansa.  :002:

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 06, 2006, 00:07:41 »
Aha, jeszcze dodam. Ponieważ również mam dość dobry kontakt z panem Jackiem Bławutem (co w jakiś sposób predestynuje mnie do mieszania się w te sprawy), chciałbym oglądnąć film o pasji do latania, ale... wirtualnych frontów. Plus zespoły akrobacyjne jako zjawisko na scenie polskiej plus cały off z tym związany, czyli wszystkie liczące się fora na temat "virtual WWII" plus oczywiście Szkoła Kosa.

Ale generalnie powinno być o wojnie. W przypadku Polski należałoby też zahaczyć o kwestię dywizjonów niemieckich jako ciekawe przecież zjawisko. Pamiętajcie wszyscy, że nasze/wasze kłótnie są również elementem "kultury iłowej" (w sensie teoretycznym), więc pana Bławuta jako doświadczonego dokumentalistę na pewno bardziej zaintersują konflikty niż wzajemnie poklepywanie się po plecach.

Taka jest moja subiektywna opinia i zaręczam, że nie jestem przez nikogo sponsorowany.  :002:

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 06, 2006, 01:05:37 »
Cytat: Szpaku w kilku postach wcześniej m.in.

Z polskiej sceny iła jako dywizjony bedą: 303, 304 i PAT. Do tego Szkółka Dziadka Kosa i Turniej + piloci biorący w nim udział (nie wszyscy) + 2, 3 pilotów ze sceny. To i tak BARDZO DUŻO do zmieszczenia w przyznanym nam czasie.

Pozwolę sobie zacytować reżysera: "przede wszystkim potrzebuję polskich Polaków i niemieckich Niemców", choć wiariacja co do przynależności narodowo-dywizjonowej też z pewnościa filmie będzie. Jedna lub dwie.

Nie wykluczam, że coś jeszcze wejdzie do filmu, ale to przecież nie ode mnie zależy
.

Albo ja nie umiem wyraźnie pisać, albo niektórzy mają kłopoty w czytaniu ze zrozumieniem. Trzeba było aż telefonów do p. Jacka, żeby spytać, czy "aby na pewno", choć wyraźnie jest napisane.

Cytat: Josiv
Siłą rzeczy 303 wie najwięcej o filmie bo twórca jak już napisał Szpak  należy do 303. Człowiek który przedtem latał zdaje się w dużo w warbirds, przerzucił się po prostu na iłka, a że już robił film o Skalskim wiec naturalnie wstąpił do 303.

Jos - z qnia spadłeś? :D - myślałem, że tamto, co napisałem było na tyle absurdalne, że nikt w to nie uwierzy lol

PS - moja wypowiedź nie odnosi się specjalnie do postów Blackmessiah'a - piszę, bo mnie zaczął molestować na GG :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2006, 01:10:42 wysłana przez 303_Shpacoo »

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 06, 2006, 20:40:56 »
Jos - z qnia spadłeś? Cheesy - myślałem, że tamto, co napisałem było na tyle absurdalne, że nikt w to nie uwierzy lol
to akurat dezinformacja poszła z innego źródła, Jaro miałem nieprzyjemność poznać wiec zrozumiałem żarcik.

A co do odszczekiwania nie wszystkim się uda bo się już nie dostaną.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 06, 2006, 23:39:56 »
Oki Panowie, spóźnione bo mam urwanie głowy w domu (dosłownie). Te pytanka dostałem od Pana autora projektu. Osoby zainteresowane - rozmawialismy akurat o niemieckich składach, dlatego też osoby zainteresowane z tych "szopek" :) niech odpowiedza na podane pytania

1. Gdzie mieszkasz.
2. Ile masz lat.
3. Czy jesteś żonaty - jak tak to powiedz coś o swojej rodzinie.
4. Jakie masz wykształcenie i pracę.
5. Jak się zaczęła Twoja przygoda z wirtualnym lataniem.
6. Czym jest i co dla Ciebie znaczy wirtualne latanie.
7. Czy przyjaźnisz się z pilotami z innych dywizjonów - jak tak to na czym to polega.
8. Czy poznałeś pilotów z innych krajów ? skąd są i co możesz o nich powiedzieć.
9 .Kto jest według Ciebie najciekawszą postacią wśród wirtualnych pilotów i powiedz dlaczego.

Tą ankietę należy odesłać pod wskazany adres: jablawut@poczta.fm

Nie wiem jak wygląda sprawa osób indywidualnych ale napewno gdyby znalazł się ktoś warty uwagi to napewno by go nie pominięto. Ta krótka ankieta pozwoli autorowi zorientować się i wybrać co ciekawsze egzemplarze ;]

EDIT>>

Załogi z ciemnej strony, z zagranicy również mile widziane :P
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2006, 00:06:01 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 08, 2006, 11:56:46 »
Tak jeszcze na marginesie dodam, że na projekt Bławuta nie należy się obrażać, jeśli nawet mówiąc o polskiej scenie Iła jakiś większy akcent będzie położony na Dywizjon 303. Sam reżyser jeszcze nie wie dokładnie jaki będzie kształt filmu i na pewno wyciśnie z materiału maksymalnie tyle, ile się da. Osobiście nie zależy mi na tym, aby mój face znalazł się w dokumencie (jako że jestem wysoce niewyjściowy na twarzy) a bardzo kibicuje projektowi z uwagi na to, że dotyczy mojej ukochanej gry i tematyki. Należy to docenić i być szczęśliwym z faktu, że film jest robiony przez Polaka, bo jeśli projekt się uda to wynik pójdzie w świat i zapiszemy się w historii. Wszyscy bez wyjątku jako scena Sturmovika. Dobrowolskiego też wycięto z "Rejsu", a "Franek" nie pojechał na mundial. Taka karma. My zajmijmy się lataniem, a Bławut niech kręci dzieło, oby jak najlepsze.

Predator

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 08, 2006, 18:11:08 »
Szok film o graczach :o
Szok minoło(minęło) troche czasu a tu jakieś kłutnie(kłótnie) :008:

Proszę o wiekszą uwagę przy pisaniu swoich postów - pisownia i ortografia. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2006, 18:14:26 wysłana przez Kos »