Autor Wątek: Pardubice 2006  (Przeczytany 1250 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Pardubice 2006
« dnia: Czerwca 04, 2006, 13:20:19 »
Wczoraj byłem na pokazach w Pardubicach. Podzielę się spostrzeżeniami i fotkami.
Pokazy zozpoczęły się od Armady czyli latało wojsko. Solo wystąpił Grippen ale właśnie dochodziłem do płyty i było za daleko na fotki.

To czego jeszcze zazdrościmy Czechom... Toyo też macie takie osłony na pitota ?  :003:

Pięknie wykonana latająca replika Bleriota

Czasem w powietrzu było tłoczno

Tiger Moth

No i wreszcie Jaki... Zabrakło niestety obiecanej wcześniej Foki

Muszę przyznać, że na ziemi Jaki prezentowały się świetnie, przede wszystkim ten czerwononosy. Natomiast ich występ w powietrzu to niestety całkowite fiasko. Nie dość, że latały w stratosferze, to poza jakąś niby beczką niczego ciekawego nie zaprezentowały. Spodziewałem się więcej.

Latający z nimi Jak-11 pokazał (jak zawsze) prawdziwy kunszt pilotażu. Widać było rękę dobrego pilota chodził jak żyleta. Po lotach coś tam zaczęłi grzebać w hydraulice Jaka-3 i usłyszałem słowa czeskiego mechanika "... tu jest wszystko jak w naszej jedenastce..." - LOL

No i.... Ranwers z kufajmanem.

Do zobaczenia (być może) za rok.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2006, 13:31:58 wysłana przez Ranwers »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Pardubice 2006
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2006, 13:24:36 »
To czego jeszcze zazdrościmy Czechom...
tak, nasze drabnki takie nijakie, Czesi maja tak fajnie wymalowane w żółte i czarne pasy  :003:

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2006, 13:37:39 »
Zapomniałem... występy tradycyjnie zakończył Latający Cyrk. Niezła inscenizacja z I WŚ. Dużo dymu, strzałów, ognia itp.

.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2006, 13:57:39 »
Kolejny raz Manfred pokazał kto jest Spritem a kto pragnieniem :021: :118:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 04, 2006, 14:52:22 »
Te Jaki to zdaje się repliki, czy tak? Czy to te same egzemplarze co były pokazywane na berlińskim ILA? Trochę za dobrze wyglądają muszę przyznać :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 04, 2006, 15:00:46 »
Fajnie - właśnie nie wiem czemu ale Rusków nigdy u nas niet na pokazach, a przecież to i inna szkoła pilotażu i też jest na co popatrzeć. Lipa, improwizowana walka z Fokkerem też fajowska. Dobrze, że Jak zrobił choć beczkę, rok temu w Góraszce kolo na P-51 nawet tego nie umiał  :004: był za to dobry w locie po prostej i lądowaniu  :002:

Tak jaczki to repliki, z latających i oryginalnych są chyba jeszcze aż dwa, zdaje się jeden w USA a drugi u Rusków, reszta to spaczowane albo od tej fabryki co robi Jaki dla amatorów
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl