#41 to jeszcze maszyna z serii przedseryjnej, podobnie jak #42 oraz #43. Wyprodukowano również partię wstępną śmigłowców Mi-28N - #32, #33, #34, #35, #36 i #37. Ostatnio maszyny #35 i #36 prezentowały dwa podstawowe standardy wyposażenia Mi-28N - #35 skromniejszy, bez radaru i baniek na końcach skrzydeł, zaś #36 posiadał komplet. Jak widać na razie, wobec tego że radiolokator wymaga jeszcze nieco testów, budowane są maszyny w uboższym wariancie. Tak czy inaczej oba nazywa się Mi-28N - bowiem 'N' wzięło się od 'Nocznyj', czyli przystosowania śmigłowca do pełnienia zadań bojowych w warunkach nocnych, a nie od okrągłej kopułki z radarem jak się co niektórym wydaje

Nazwa obejmuje też ogół innych elementarnych zmian (m.in. nowa przekładnia i reduktor WR-29).
Zaś maszyny o numerkach "Niebieski" #01... do #06 są pierwszą szóstką maszyn seryjnych dostarczonych do jednostki bojowej - 487 OWP z Budionnowska. Numerki #0x świadczą o tym że sprzęt otrzymuje 1. eskadra pułku. Dla pierwszych eskadr standardowego pułku WWS rezerwowane są numery #0x oraz #1x, zaś dla drugiej - seria numerów #2x oraz #3x, dla trzeciej (jeśli ta w danym pułku istnieje) - #4x oraz #5x, gdzie 'x' oznacza dowolną cyfrę z przedziału 0-9. Szpary otrzymują zaś numery typu #6x czy nawet #7x lub #8x.
Mowa była również wcześniej o dostarczeniu Mi-28N do 55 OWP z Korienowska... możliwe że chodzi o maszyny #41, #42 itd. (może wyposażano 2. albo 3. eskadrę pułku?). Możliwe też że informacja ta jest błędna i po prostu chodzi o Budionnowsk.
Możliwe jest też że maszyny w Budionnowsku nie są do końca 'nowe' i są to egzemplarze pochodzące z pierwszych serii, a może i nawet z partii wstępnej - tyle że przenumerowane dla porządku i żeby nie robić burdelu w pułku.
Co najmniej 2 maszyny są również w Torżoku.
Jak gdzieś się mylę w tym wywodzie, to proszę o uzupełnienie.