Dawno nikt tu nic nie pisał:)
Przeglądając strony z add-onami pod FSa wkurzało mnie trochę, że tak mało jest repaintów w polskich barwach. Albo, jak już, to robią je obcokrajowcy. Empeck wczoraj mi pokazał repaint "polskiego" Fokkera E.V z 7.EM, sam też zassałem malowanie Fokkera D.VII z 15.EM (oba Made in USA). Postanowiłem trochę odświeżyć temat początków polskich skrzydeł. Jako, że mam trochę odpoczynku od prac przy WoPie, zabrałem się za dokończenie mojego starego projektu.
Jest to malowanie Albatrosa D.III w malowaniu osobistym Adama Habera-Włyńskiego, w roku 1919 instruktora wyższego pilotażu na Ławicy. Poczytajcie sobie o nim tutaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Haber-W%C5%82y%C5%84ski Naprawdę, niezły "pistolet", jakby powiedziano przed wojną. Niestety, w roku 1921 "Diabeł" zginął na "latającej trumnie" z zakładów Plage & Laśkiewicz. Repaint powstaje pod Alba D.III autorstwa Stuarta Greena, dostępnego na większości stron z darmowymi dodatkami do FSa. Be sure że jest to work in progress. Do korekty idzie malowanie paska i kilka innych szczegółów. Malowanie wzięte ze strony Tomasza J. Kowalskiego. Stamtąd wziąłem ten odcień zieleni. Screeny zrobione w okolicach Poznania z VFR Poland NW.

Pozdrawiam!