Autor Wątek: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator  (Przeczytany 48158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 23, 2006, 19:38:18 »
Tak, będzie to do v2

A tu efekty zabawy z Brisfitem. Oczywiście jeszcze kilka poprawek, m.in. korekta położenia szachownicy na screenie nr 1 na kadłubie. To tylko przeróbka oryginalnej teksturki. Malowanie z 3.PL z roku 1921.

Jeszcze jakaś fajna sceneria lotniska z drugiej dekady XX w. i się można bawic w loty rozpoznawcze nad Białorusią i Ukrainą. Ewentualnie jakiś mały atak na Radzymin z VIII.1920 :002:

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 23, 2006, 19:49:14 »
Jest taki dodatek od Lyonsów o nazwie Silver Wings który zamienia "świat" FSa na lata 30 XX wieku poprzez zmianę textur ziemii, chmur, inny autogen itp. ale nigdy tego nie testowałem. Spróbuj, jeśli będzie fajne to napisz :001:

303_Hornet141

• Gość

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 23, 2006, 20:19:06 »
Dobre wieści dla miłośników tego prostego, acz przyjemnego samolotu, powstaje malowanie dla C 152 II (płatny model Just Flight z serii "Flying Club") oczywiście w malowaniu polskim (nr rej SP-KOL).

W modelu dodano więcej zabrudzeń i bardziej zaakcentowano linie podziału. SP-KOL często używany jest z lotnisk trawiastych (stąd na wielu zdjęciach zabrudzenia po błocie, malowanie też to przedstawia). Poprawiono kanały alfa (na bardziej kompozytowy pobłysk  :wink: ). Mam też zamiar zrobić nowe wnętrze i dać inne japy, w szczególności Pani. W malowaniu trochę przemieszczony jest napis Cessna - zamierzony "fake"(końcówka skrzydeł - nie da się tego zrobić jak w realu bo to linia załamania modelu i tam się rozciąga tekstura : (  Reszta po weekendzie. Hej

Przypomnę, że jest demo tej Cessny, działa 30 dni.

Ok, prezentuję 1 screen:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 23, 2006, 20:34:00 »
Prezentuje się elegancko :001: BTW ładna sceneria w tle. Ultimate terrain?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 23, 2006, 22:05:50 »
Bardzo Wam dziękuję za link. Właśnie zasysam. Ta sceneria którą ma YoYo jest super. Bardzo mi przypomina polską okolicę z uwagi na układ pól. Jest taka strona w necie, zawierająca zdjęcia Małopolski z powietrza i właśnie stąd moje skojarzenia.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 24, 2006, 00:09:55 »
Bo to nasza kochana Małopolska i Okolice lotniska Balice J.P. Więcej screenów można podejrzeć w tym temacie:

http://www.forum.vatsim.pl/viewtopic.php?p=185872#185872

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 24, 2006, 11:07:32 »
Hehe, ale trafiłem! Ale nic dziwnego, że miałem skojarzenia. Sam 4 miesiące temu tworzyłem teren do WoPa i szukałem dobrych jakościowo fotek lotniczych w necie. Niestety, musiałem układać wszystko ręcznie. Porównajcie ten screen ze scenerią YoYa. Podobna kolorystyka i układ pól:)

A tutaj screen grafiki TGA, która odpowiada u mnie za rozkład terenu. Kolory indeksowane, każdy kolor odpowiada za inny rodzaj graficzki.

Przepraszam za offtopic, ale skojarzenia były automatyczne :001:

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 24, 2006, 13:05:31 »
A, to okolice Balic, mam to zainstalowane i nie poznałem :icon_redface:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 04, 2006, 06:41:55 »
Dawno nikt tu nic nie pisał:)
Przeglądając strony z add-onami pod FSa wkurzało mnie trochę, że tak mało jest repaintów w polskich barwach. Albo, jak już, to robią je obcokrajowcy. Empeck wczoraj mi pokazał repaint "polskiego" Fokkera E.V z 7.EM, sam też zassałem malowanie Fokkera D.VII z 15.EM (oba Made in USA). Postanowiłem trochę odświeżyć temat początków polskich skrzydeł. Jako, że mam trochę odpoczynku od prac przy WoPie, zabrałem się za dokończenie mojego starego projektu.
Jest to malowanie Albatrosa D.III w malowaniu osobistym Adama Habera-Włyńskiego, w roku 1919 instruktora wyższego pilotażu na Ławicy. Poczytajcie sobie o nim tutaj:http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Haber-W%C5%82y%C5%84ski Naprawdę, niezły "pistolet", jakby powiedziano przed wojną. Niestety, w roku 1921 "Diabeł" zginął na "latającej trumnie" z zakładów Plage & Laśkiewicz. Repaint powstaje pod Alba D.III autorstwa Stuarta Greena, dostępnego na większości stron z darmowymi dodatkami do FSa. Be sure że jest to work in progress. Do korekty idzie malowanie paska i kilka innych szczegółów. Malowanie wzięte ze strony Tomasza J. Kowalskiego. Stamtąd wziąłem ten odcień zieleni. Screeny zrobione w okolicach Poznania z VFR Poland NW.

Pozdrawiam! 

empeck

• Gość

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 24, 2006, 16:32:02 »
A to mój "kochany" Yago zrobił, czy też Skindoctor jak kto woli i choć ładnie to to wygląda i chłop ma talent to reszta jest daaaaaleko od prawdy. Kolo w końcu tak mi odpowiedział "a kogo obchodzi ilość nitów i dobrze położone linie podziału" heh. Over

Ja wczoraj na Avsim dałem malowania serii Limów (3 skiny w pakiecie exe)

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 24, 2006, 16:45:25 »
A to mój "kochany" Yago zrobił, czy też Skindoctor jak kto woli i choć ładnie to to wygląda i chłop ma talent to reszta jest daaaaaleko od prawdy. Kolo w końcu tak mi odpowiedział "a kogo obchodzi ilość nitów i dobrze położone linie podziału" heh. Over

O_o

Ja się za bardzo na suszarkach nie znam, to i 'akuratności' malowania nie rozróżniam...

Ale jak już robić, to lepiej poprawnie, heh.

Ja wczoraj na Avsim dałem malowania serii Limów (3 skiny w pakiecie exe)

Widziałem, widziałem :)

Gratulacje, świetnie te textury wyglądają.

« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 24, 2006, 17:24:29 »
Bardzo charakterystyczne malowanie pewnego MiGacza... TU 2 screeny (przewinąć w dół), a TU do ściągnięcia, wymaga płatnego MiGa-29 od IRIS. Mnie stronka z repaintem nie wysłała maila aktywującego konto, ale na screenach wygląda smakowicie :)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 24, 2006, 17:26:36 »
Spójrz trzy posty wyżej ;)