Autor Wątek: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator  (Przeczytany 48246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 07, 2008, 20:32:48 »
Jak mam zapisać moje malowanie żeby w FS było tak samo ostre jak w PS?

A do finalnego konwertowanie tekstur używasz (darmowego) DXTBmp? Zapisz identycznie jak oryginalna tekstura - powinno być OK.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 08, 2008, 10:48:14 »
Wyłącz mipmapy. Ale nie pytaj mnie o szczegóły bo nie pamiętam gdzie to się przestawia w dxtbmp.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 08, 2008, 13:37:46 »
Dzięki panowie. Muszę poszukać tych mipmap.

« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 08, 2008, 14:02:52 »

Działa

« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 26, 2008, 18:59:35 »
W związku z ambitnymi planami dotyczącymi lotów online szybkie malowanko defaultowego Bella 206 a'la 2 eskadra lotnictwa transportowo-łącznikowego. Takie banalne malowanko (na większe robótki nie mam na razie czasu) całkowicie fikcyjne i jeszcze niewykończone, ale do latania online powinno wystarczyć.

« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 11, 2008, 21:54:11 »
Zostałem poproszony o ponowne udostępnienie skinów (dostosowanych do obecnej wersji Mentora od Carenado), na których kiedyś lataliśmy online. Skiny były wtedy robione jako imitacja malowań samolotów TS-8 Bies.

http://rapidshare.com/files/172492788/Mentor_PL.zip.html

Przy okazji obiecane wcześniej rozszerzone numery do F-16 (od 4040 do 4051) ...

http://rapidshare.com/files/172497367/F-16_PL.zip.html

... oraz Bell 206 w fikcyjnym polskim malowaniu na wzór maszyn z 2eltł:

http://rapidshare.com/files/172499147/B206PL.zip.html

« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 17, 2008, 16:40:50 »
Pomyślałem, że warto by mieć Herculesa w naszym malowaniu - czy spotkał się ktoś z fotką maszyny przeznaczonej dla Polski w sieci?

Z rozmowy z kolegą, technikiem pokładowym (czy jak to tam się na C-130 nazywa), który niedawno przyjechał z USA ze szkolenia na ten typ, dowiedziałem się tylko:
"Jest jednolicie pomalowany na kolor szary, ciemniejszy od amerykańskiego, zbliżony do ciemniejszych plam na naszych F-16"

Offline D64

• *
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 18, 2008, 10:07:09 »
Witam
Nie tylko warto, ale nawet trzeba mieć C-130 w naszym malowaniu.
Znalazłem to http://www.altair.com.pl/start-908
Podejrzewam, że przez analogię kolor nr taktycznych będzie taki sam jak C-295.
Osobiście byłbym wdzięczny za takie malowanie, bo właśnie nabyłem C-130 z Captain Sim.

Pozdrawiam
D64

« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 18, 2008, 16:07:20 »
Znalazłem to http://www.altair.com.pl/start-908

Niestety to maszyny na etapie remontów przed malowaniem, ale numery taktyczne się przydadzą  :001:

Podejrzewam, że przez analogię kolor nr taktycznych będzie taki sam jak C-295.

Niekoniecznie, a nawet w to wątpię - bo w naszym lotnictwie nie ma żadnych uregulowań dotyczących malowania za wyjątkiem umieszczania znaków rozpoznawczych (szachownic), a i tutaj są odstępstwa od przepisów (np. szachownice na kadłubach Su-22).

Jednolicie pomalowane F-16 to dzieło Amerykanów (pewnie nasi dostali wzory i mieli sobie wybrać "camo"  :004::020:), a u nas obowiązuje całkowita "partyzantka" - wystarczy spojrzeć na poremontowe MiG-29 i Su-22 (remonty w WZL-2)- każdy jest pomalowany inaczej.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 05, 2009, 01:18:33 »
Ostatnio wyszedł bardzo sympatyczny modelik DH 60 Moth w wersji z silnikiem Gypsy oraz Cirrus. Jako, że troszkę tych ładnych maszynek latało u nas przed wojną, postanowiłem wykonać kilka repaintów. Na początek dwa: SP-AEU Kajetana Czarkowskiego - Golejewskiego oraz "Xawery" PLL LOT, czyli SP-ADX.

Już wkrótce na SOHi Avsim. W planach mam jeszcze kilka wersji w tym z Lotnictwa Wojskowego i Aeroklubu Śląskiego.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 22, 2010, 16:47:51 »
Dzieje się :). Dawno nic nie zrobiłem. Coś do polatania po Polsce :

SP-MXB
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 22, 2010, 18:17:28 »
Jeśli ktoś chciałby przetestować malowanie C130 (od Captain Sim) Polskiego Herculesa 1501 14 pułku to proszę bardzo: http://polandcargo.pl/download/rep/paf00RJ.zip
Instalacja normalna jak każde malowanko C130. Paczuszkę należy rozpakować do katalogu \FS9 Main Folder\Captain_Sim\130\variants\1501PAF i zainstalować poprzez moduł ACE.

Modelik do FS2004 ofkors :004:
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 22, 2010, 23:56:15 »
A czy jest może polskie malowanie do samolotu l-39 Albatros od lotus simulation ?
To mój nowy nabytek, i zarąbiście mi się nim lata,dlatego mam ochotę na "patrolowanie" polski naszymi samolotami :)
Chodzi oczywiście o fsx :).
Z góry dziękuję.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 23, 2010, 22:05:14 »
Nie sądzę. Nikt nie robi raczej na naszym forum fikcyjnych malowań.

« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 23, 2010, 22:55:25 »
Nikt nie robi raczej na naszym forum fikcyjnych malowań.

Mylisz się - fikcyjne malowania też się robi (sam kiedyś wrzucałem paczkę polskich malować SG dla defaultowych maszyn w FSX). Ale faktycznie L-39 nie widziałem.