Autor Wątek: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator  (Przeczytany 48228 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Malowania (nasze) do serii Flight Simulator
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 29, 2014, 11:41:40 »
Tak też do tego podchodzę "inspired by...". Drugi bardziej mi się podoba. :P

« Odpowiedź #91 dnia: Marca 11, 2014, 13:11:40 »
Witam wszystkich,

Dla zainteresowanych podsyłam link do malowania Carenado Seneca II o rejestracji SK-GKA.
Niestety, niektóre tekstury są zdublowane i nie dało się dodać napisu SENECA II na silnikach oraz rejestracji pod samolotem. Ubolewam nad tym niestety.

Foto:

Download: http://www.wataha.boo.pl/downloads.php?cat_id=6&download_id=27

Serdecznie pozdrawiam.
Mariusz Napora

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 16, 2014, 21:44:57 »
Podobno w 2021, wiadomo po przetargu zamiast Su-22. No chyba, że dostaniemy wtedy z jakiegoś hamerykańskiego demobilu Warthogi. Ponoć jednak F-35 byłaby faworytem, ale to jeszcze kupę czasu, równie dobrze możemy już mówić po rosyjsku na nowo...

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #93 dnia: Marca 17, 2014, 19:40:31 »
YoYo a dało by się "przyśpieszyć lądowanie" tych maszyn u nas? Powiedzmy Krzesiny lub inna nasza baza. Był by fajny materiał, na żarcik primaaprilisowy  :evil:. Ruskie by się chyba wściekły  ;D. A swoją drogą z tą szachownicą bardzo ładnie wygląda ta maszyna.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 17, 2014, 20:12:20 »
Jak na razie nie trafiły do produkcji seryjnej. Co prawda jeden już rozpoczął służbę w bazie Luke, niby seryjny, ale to i tak są jeszcze testy i zrzucanie po jednej bombce, a jak parę dni temu zajęli mu wszystkie panele do podwieszeń to było święto, prawie narodowe ; ))).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #95 dnia: Marca 17, 2014, 20:21:18 »
Chodziło mi o wirtualne lądowanie np w Krzesinach może dzisiaj wieczorem :D. Które Ty oczywiście byś udokumentował ;D i zamieścił nam tu na fotkach.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 18, 2014, 14:48:29 »
Ale czemu kolor FS36170, a nie FS36270 i FS36375 jak na naszych viperach ?  ;)

« Odpowiedź #97 dnia: Marca 18, 2014, 16:40:41 »
Podobno w 2021, wiadomo po przetargu zamiast Su-22. No chyba, że dostaniemy wtedy z jakiegoś hamerykańskiego demobilu Warthogi. Ponoć jednak F-35 byłaby faworytem, ale to jeszcze kupę czasu, równie dobrze możemy już mówić po rosyjsku na nowo...

Nie chcę się czepiać, ale skoro to "przyszłościówka" to chyba trzeba by się trzymać obecnego brzmienia Rozporządzenie Ministra Obrony Narodowej w sprawie sposobu używania znaków Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej czyli:

Rozdział 4
Znaki lotnictwa wojskowego
§ 20. 1. Na wojskowych statkach powietrznych szachownica lotnicza umieszczana jest na płatowcu:
1) samolotu – po obu stronach statecznika pionowego (w przypadku podwójnego usterzenia pionowego tylko na zewnętrznych powierzchniach stateczników pionowych) oraz na dolnych i górnych powierzchniach lewego i prawego płata skrzydła (w przypadku dwupłata – na dolnych powierzchniach lewego i prawego dolnego płata skrzydła oraz na górnych powierzchniach lewego i prawego górnego płata skrzydła);

Czyli chyba trzeba dorzucić szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł.

« Odpowiedź #98 dnia: Maja 11, 2014, 13:09:44 »
Panowie... szukam takich paintów do  irisowego irisowego MiG-29:
http://www.fightercontrol.co.uk/forum/viewtopic.php?f=309&p=555608

Przekopałem Simviation, Flightsim, Avsim i  wiele innych i  pupa zbita... jakieś idee_??
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2014, 14:23:42 wysłana przez KosiMazaki »
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

« Odpowiedź #99 dnia: Maja 13, 2014, 15:49:39 »
@up

Też się za tym kiedyś rozglądałem. Najprawdopodobniej jest to prywatny projekt (do użytku własnego).

« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 05, 2014, 15:07:11 »
Witajcie.

Bardzo poszukuję u kogoś malowania do Pilatusa PC-9 od IRIS w fikcyjnym malowaniu samolotu Orlik. Malowanie swego czasu wykonał D-A-F, który stworzył niegdyś dodatek AFB (Air Force Bases) zawierający polskie lotniska wojskowe. Malowanie było dostępne na oficjalnej stronie projektu która już nie istnieje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 05, 2014, 15:20:45 »
On też zrobił malowanie do PC-21 (znacznie nowsze, bo to o którym piszesz dotyczy takiego starego modelu do PC-9 IRIS, nie tego obecnego). No niestety, chłop zniknął jak i jego strona :(. Ostatnio szukałem jego scenerii, na szczęście na Forum znalazł się i taki dobrodziej : ].

www.yoyosims.pl

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 05, 2014, 15:50:30 »
Strona zniknęła ale zostało forum(pisałem o tym), gdzie są linki do scenerii Wojtka ale do skórek już niestety nie.
http://d-a-f.forumpl.net/
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 05, 2014, 18:33:39 »
On też zrobił malowanie do PC-21 (znacznie nowsze, bo to o którym piszesz dotyczy takiego starego modelu do PC-9 IRIS, nie tego obecnego). No niestety, chłop zniknął jak i jego strona :(. Ostatnio szukałem jego scenerii, na szczęście na Forum znalazł się i taki dobrodziej : ].

Yoyo... Ty się ciesz,  niedawno robiłem  odkurzanie na dysku, znalazłem jeszcze jeden pakiecik DAF-a.
Tak poza tym to przydał by się jakiś FTP dla forumków  by mozna było wrzucać rzadkie  dodatki do X-a .
ASUS  STRIX  GL503VD-FY260T

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 05, 2014, 19:34:36 »
Yoyo... Ty się ciesz,  niedawno robiłem  odkurzanie na dysku, znalazłem jeszcze jeden pakiecik DAF-a.
Tak poza tym to przydał by się jakiś FTP dla forumków  by mozna było wrzucać rzadkie  dodatki do X-a .

http://il2forum.pl/index.php/topic,13669.0.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"