Autor Wątek: touch screen jako uzupełnienie wirtualnego kokpitu  (Przeczytany 9373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: touch screen jako uzupełnienie wirtualnego kokpitu
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 10, 2008, 16:40:28 »
Chciałbym przedstawić ewentualnego kandydata do przeróbki.Jest to stary laptop z 96 roku Texas Instruments Extensa 605 CD,16 MB RAM,810 MB HD oraz Win95.O dziwo działa.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #31 dnia: Lutego 21, 2008, 19:32:30 »
Dzięki powszechnej jednostce monetarnej zwanej "flaszką" udało mi się wykombinować od znajomego uszkodzony ekran dotykowy. Jako że sprzęt jest, zainteresowałem się bliżej projektem TouchBuddy. Po kilku dniach zaciekłych bojów z naprawą samego ekranu, kompletacją kabli - nagle się okazało że mam tak nowy komputer, że nie mam RS232 - oraz innymi problemami, mogę uznać swój kokpit za pracujący. Ponieważ zaś próżność to moja druga zaleta (po skromności) postanowiłem się troszkę pochwalić  :021:
Ta darmowa aplikacja która dzięki dołączonemu Toolkit do samodzielnego tworzenia profili ma duży potencjał. Na wyświetlaczu można nie tylko wyświetlić "wirtualne" klawisze, ale dzięki załączonemu plikowi export.lua wyświetlić TEWS, oraz PEYLOAD.
W przypadku braku monitora dotykowego można wykorzystać zwykły laptop, uruchomić jako klient/serwer i po prostu klikać myszką na laptopie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lutego 22, 2008, 23:13:09 »
Wygląda fajniutko, dajac zdjecie jest też co pomacać  :020:
Też miałem faze na TS ale jakoś przeszło niestety. Na allegro czasem można kupić takie małe monitory np z drobnymi ryskami za dosc smieszne pieniadze 100-300zł
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 29, 2008, 00:03:23 »
Wszedłem w posiadanie podobnego monitora jak Ger0nim0, ponieważ zachęciły mnie eksperymenty z Touch Buddy na zwykłym osobnym ekranie LCD. Kupiłem stary IBM Precious Line 1212 podłączyłem pod RS i D-Sub (podstawowy ekran jest na DVI) i cisza. Ekran jest czarny za to reaguje na dotyk ponieważ kursor na podstawowym ekranie przesuwa się. Próbowałem zmieniać rozdzielczość max do 800x600, ustawiać różne kombinacje wyświetlania poprzez klona, dual view itp ale ekran  jest cały czas czarny chodź reaguje na dotyk. Czy możliwe jest uszkodzenie matrycy ? Monitory są podpięte do Palit GeForce 6200 z gniazdami D-Sub i DVI, sofcik jaki dostałem do monitora do Touch Ware.  Ma ktoś może jakikolwiek pomysł co można jeszcze zrobić ?

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 29, 2008, 08:23:06 »
Zmieniłeś ustawienia na 2 ekrany ? Właściwości na pulpicie-> Ustawienia-> klikasz na monitorze "2" i zaznaczasz "Powiększ pulpit systemu Windows..."
Ekran "1" jest przeznaczony do uruchomienia Gry, ekran "2" do wyświetlania i obsługi Touch Buddy.

« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 29, 2008, 10:46:40 »
Oczywiście, w ten sposób TB chodziło na drugim LCD ale klikanie myszką nie jest naturalnie zbyt wygodne w tym przypadku :005: Podejrzenie pada na mój zasilacz, ma poniżej Ampera, kupiłem mocniejszy i popołudniu będę robił testy. Facet, który mi go sprzedał zarzeka się, że monitor jest sprawny.     

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 25, 2008, 12:22:59 »
Jest nowa wersja PocketMFP.  Wreszcie obsługuje RedVipera, są dwa dodatkowe panele, animowane przełączniki oraz możliwość zapisania ustawień przełączników dla różnych sytuacji - RAMP start, od razu w powietrzu (np DF albo TE) itd. Można zresetować link z serwerem bez wychodzenia z symulacji oraz kilka innych drobiazgów. Legalni powinni dostać to w mailu ;)