Autor Wątek: Błąd AI podczas treningu  (Przeczytany 4790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Andreas

• Gość
Błąd AI podczas treningu
« dnia: Czerwca 27, 2006, 13:46:43 »
Witam. Mam taki przedziwny problemik. Otóż gdy odpale combat training w IŁ2, na Bf109, samolot sterowany przez komputer rozbija się podczas startu. Dziwne to bardzo...  :005: Tym samym nie moge obejrzeć treningu... ;/ Ktoś wie jak naprawić ten bug:011:

Odp: Błąd AI podczas treningu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2006, 13:48:53 »
Pewnie track był nagrany na innym patchu niż obecnie masz zainstalowany i stąd ten problem.

Andreas

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2006, 13:50:40 »
Ano to prawda... Czyli na tej wersji juz sobie treningu nie obejrze :011: :005:

Predator

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2006, 14:05:24 »
hmmm a jak wytłumaczycie błąd nagrania (przykładowo nagrałem demko bardzo ładnej katastrofy mojego samolotu, a na demku zdecydowanie dzieje się coś innego, uderzam w ziemie 20 m przed prawidłowym miejscem tym samym nic zemnie niezostaje) nagrane i odtworzone tego samego dnia na tym samym patchu. :008:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2006, 14:05:32 »
chodzi o tracka nagranego przez kogoś czy defaultowego bo jeśli to drugie to wersja nie ma najmniejszego znaczenia
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 27, 2006, 16:56:40 »
hmmm a jak wytłumaczycie błąd nagrania

Czasem gdy gra przytnie podczas nagrywania to tracki się sypią bo rozjeżdżają się w nich znaczniki czasu czy coś w tym stylu. ;)

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 27, 2006, 20:06:54 »
Też miałem taki problem tylko w moim przypadku był źle zainstalowana gra bo nie miałem wtedy patchów .

Andreas

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 28, 2006, 12:54:47 »
hmmm a jak wytłumaczycie błąd nagrania

Dokładnie to samo miałem... I to dość często. denerwujące...  :006:
A tych treningów to już się nie da obejrzeć?? :/

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 30, 2006, 22:00:01 »
  Słuchajcie - jak to czytam - to aż mi kamień spada - bo widzę, że nie tylko ja mam takie problemy - a już myślałem że to przez konflikty sprzętowe (czy coś) - ja mam zainstalowaną polską wersje jęzkową - wersja gry 1.2 - (tak pisze na "wczytywaniu" gdy się gre odpala_ - ale w ani jednej misji treningowej samolot nie ląduje poprawnie - tylko się rozbija po jakimś czasie - w trenignu walki z bf-109 w roli główniej mam tak samo - rozwala się o hangar przy starcie... - i to samo z filmikami - dzieją się rzeczy których faktycznie nie było.... - i co mam teraz zrobić...? - jaką wersję patcha pobrać i zainstalować i skąd... (tak żeby się gdzieś nie trzeba było rejestrować...) - czy patch 1.4 (taki aktualnie pobieram)??? - czy jaki?? ps. w trybie kariera pilota nie chce mnie przepuścić do misji trzeciej pomimo wykonania zadania w 100 procentach poprawnie (dostałem nawet raz 250 pkt...). To też pewnie wina gry bez łatek...
 boshe - jaki też świat pokomplikowany na każdym kroku....

yamaya

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 01, 2006, 09:43:37 »
A ja mam pytanko. Gdzie, do jakiego pliku rozpakowywuje się kampanie ściągnięte z neta??

T-Rex

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 01, 2006, 12:05:30 »
IL-2 Sturmovik Forgotten Battles\Missions\Campaign\ Wybierasz kraj dla którego jest kampania i to wszystko :001:

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 01, 2006, 17:38:29 »
  Dzięki że mi kto kolwiek pomaga.... - totalna ingoracja.... - jestem zawiedziony :(

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 01, 2006, 18:31:37 »
Napisałem juz wczesniej,czytaj facet uważnie co Ci się odpowiada
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7041.0.html
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

iron angel

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 01, 2006, 21:31:24 »
  No tak - i na tym pomoc się skończyła - a ja napisałem od tego czsu już ze trzy posty na które nikt nie odpowiada...- a Twoja odpowiedź nie wiele mi daje. Więc jeszcze raz się powtórzę... - mam wersje 1.2 - polską... - i teraz pytanko który patch mam pobrać i zainstalować - 1.2, 1.3, czy 1.4, czy co tam jeszcze tak żeby gra wreszcie prawidłowo chodziła.... - i z jakiej strony tak, żeby nie trzeba się było znów gdzieś rejestrować... (ja nie wiem swoją drogą - ludzie powariowali do reszty z tymi rejestracjami - gdzie by nie wejść wszędzie się rejestruj - czy ktoś z tego faktycznie ma jakieś pieniądze, czy co??? - bez sensu to wszystko... - trafia mnie jak się mam gdzieś znowu enty raz rejestrować - juz powinienem chyba książke loginów i hasłem prowadzić.... - tyle tego by się uzbierało... - co za jakaś pieprz. biurokracja na tym świecie - nawet w internecie nie ma swobody dostępu do czegokolwiek...).
   W tej chwili gra mi chodzi jakby była zupełnie niedopracowana - jak opisałem powyżej.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 01, 2006, 22:37:21 »
Polecam gorąco najpierw patch 1.1 potem 1.2ov

http://www.airwarfare.com/guides/patching.htm

jak nie pomoże to polecam również gorąco grę River Raid