Autor Wątek: Do wszystkich modelarzy!!!  (Przeczytany 5176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Do wszystkich modelarzy!!!
« dnia: Lutego 05, 2003, 20:42:18 »
Do wszyskich modelarzy! Wreszcie mamy własny dział! Trzeba zewrzeć szeregi - naszym wspólnym celem - nowe samoloty!
(Gdzie ja się takich textów nauczyłem?)

Skończyło się gdybanie, zaczęły schody. W ciągu najbliższych miesięcy rozstrzygnie się bój o polskie samoloty do IŁa. Luthier pisał, że wkrótce Maddoxy zajmą się innym symulatorem - trzeba zdążyć by zamieścili je w patchach - i by nie obudzić się z ręką w nocniku... (oops, zbieżność pojęć przypadkowa!)

Proponuję, aby wszyscy zainteresowani połączyli swe wysiłki. Jeśli kilka osób coś dłubie, lepiej będzie jeżeli podzielą się doświadczeniami i umówią się kto robi jaką część samolotu(-ów). Inaczej będziemy mieli 5 Łosi skończonych w 54%...

Służę swoim skanerem, literaturą lotniczą. Mam też 3DSMAXa i programy graficzne - i trochę literatury o nich. Skany będę mógł wysyłać od weekendu.

Pamiętajmy, by odłożyć na bok wszelkie animozje. Jeżeli ktoś ma jakieś wonty do kogoś, będzie można to wyjaśnić w dogfightach, kiedy na IŁowym niebie zawitają polskie maszyny.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 05, 2003, 20:57:51 »
ręka - czy mógłbyś przylepić "Do wszystkich modelarzy!" na górę - jako że będzie on zawierał ogólne informacje oraz te dotyczące wszystkich samolotów (np. FB-odwołane! ...just kidding!)

A może to Ger0nima działka? Nie wiem kto jest od tego...

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 05, 2003, 21:45:58 »
OK, zareklamowałem nas na forum Luthera. A propos Luthiera - dopóki nie nawiążemy z nim kontaktu, mamy małe szanse na sukces :(
Podobnie jak ręka słałem mu mejle - i nic. Dałem teraz komentarz na jego website - jeśli po następnym updacie nie odpowie to uznam że mnie nie lubi - i zacznę przejmować metody G.T.  :)
Co do Olega himself - on jest teraz zajęty kończeniem FB i nie bywa w forum (przynajmniej tak napisał). Jak tylko FB się ukaże zacznę go (i Luthiera też) męczyć.

Howgh!

=============================================
Dopisano:

:arrow: Ger0nim0 - sorry za double posty. To się nie powtórzy!
Czy mógłbyś przylepić ten wątek na górę? Jest on ogólny - tu będą informacje dotyczące wszystkich samolotów.

JanuszB

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 01, 2003, 16:38:52 »
Witam wszystkich

- wiem że nieco "out of topic" = być może jednak nie do końca.

Jestem nowy ale oczywiście pomóc mogę przy realizacji konkretnych zadań (dświadczenie i oryginał 3DS na wyposarzeniu), mysle że jestem w stanie tkaże wspomóc przy bezpośredniej implementacji modeli do IŁ'a - mam też sporo materiałów na temat róznych konstrukcji PZL.

Dodatkowo mały APEL: tłumaczę komunikaty z wersji 1.2 OV - moja firma nagra je (studio profesjonalne, lektorzy także) a ja przygotuję - czyli mam nadzieję żę bedziemy mieli wkrótce polaków gadających po polsku (niestety komunikaty będą oczywiście od IŁ2 nie od FB)
A teraz sam apel - przetłumaczone komunikaty umieszczę na forum i prosiłbym wszystkich o konstruktywną krytykę...

Pozdrawiam i tak jak napisałem wyżej zgłaszam się do pomocy.
Co do widzianego przezemnie Łosia to chyba mała przesada z detalami silniczków :D

I jeszcze jedno - mogę uzyskać dostęp do map taktycznych WP z 1939 roku (Warszawski obszar wojskowy - a możliwe że całej II RP) czy ktoś orientuje się jakie są szanse przygotowania polskich map w IL2)

Janusz B

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 01, 2003, 17:05:50 »
z tego co usłyszałem ,to wynika ze mapa właśnie jest najtrudniejszym elementem do zrobienia w ile, takze niesadze zeby dalo się coś z tym zrobic

jesli chodzi o polskie dzwieki to rewelacyjny pomysl moim zdaniem, i jestem pewien ze cała polska scena bardzo aktywnie przyłączy się do testowania ich
mialem okazje grac ze znajomymi finami w ila, z updatem zawierajacym zestaw finskich sampli, zupełnie zmienia klimat gry

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 01, 2003, 22:22:16 »
Doskonały pomysł, JanuszB :!:  Nic tak nie tworzy klimatu jak odpowiednie "chatter" w powietrzu. Powiem więcej - momo zainteresowania tematem slang polskich pilotów wciąż jest dla mnie "białą plamą"  :oops: Mam nadzieję nadrobić to dzięki tobie - jak dotąd więcej wiem o polskich lotnikach w Anglii niż nad wrześniową Polską.

:arrow: Popierajcie inicjatywę JanuszaB!!!

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 13, 2003, 23:35:52 »
Rola lub Reka, czy mozecie mi przeslac jakies plany samolotu "do zrobienia"?
Chce zobaczyc czy np kadlub mi wyjdzie z przekrojow itp. Jak cos bedzie wychodzilo to kto wie kto wie ;). Narazie chce sie pobawic i wprawic w 3ds. Mam tez malych (banalnych ale dla mnie waznych) pytan co do 3dsa, wiec jak ktos sie zna na 3dsie to bym prosil o kontakt via gg. Moj mail (odnosnie planow) a_n_d@interia.pl
Nie musicie przysylac ton narazie :), wystarcza jakies przekroje (kadlub, same skrzydla czy cosik).
Achtung Spitfeuer!

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2003, 02:37:12 »
Ponieważ IL-2 Center Forum jest jak na razie down (i niewiadomo kiedy wróci) modelarzy sturmovikowych wzięło pod swe skrzydła forum NetWings.

Tam też będę kontynuował swą działalność dywersyjno-sabotażową :wink:

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 15, 2003, 00:21:49 »
Tak sie zastanawiam Rekus, ktory to mial byc wieczor, bo juz zapomnialem...  :twisted:
Achtung Spitfeuer!

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #9 dnia: Października 01, 2003, 03:34:54 »
Jako że po nagłej i niespodziewanej śmierci ś.p. IL-2 Center zapanował mały chaos w światku modelarskim, z inicjatywy 777 Burnin AVG powstała podobna (acz skromniejsza pod względem formy) baza danych projektów budowanych samolotów.

IL2:FB Database

I tylko Rola wie ile tam trzeba było maili wysłać, by info było OK... ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Października 01, 2003, 19:32:18 »
Rola jestes wielki, az napisze o tym niusa :D

Ps. a co z Netwings ???
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #11 dnia: Października 02, 2003, 06:25:24 »
Netwings oczywiście nadal zrzesza modelarzy (po upadku website Luthiera) w tym wątku.

Chciałbym nadmienić, że wspomniana lista projektów powstaje z błogosławieństwem imć Gibbage, co oznacza, że to na serio, a nie samowolka.