Autor Wątek: Który to sentai(shutai)??  (Przeczytany 5676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vf101_SaburoSakai

• Gość
Odp: Który to sentai(shutai)??
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 21, 2006, 17:01:47 »
No wreszcie coś znalazłem co potwierdzi cały ten mój wywód.Ktoś walnął model ki84 z tym oznakowaniem(taki sam znak jak na mojej fotce).Wątpie żeby oznakowanie bylo zmyślone bo widać,że model z pod bardzo wprawnej reki wyszedl.Co wy na to??kto rozszyfruje co jest napisane pod obrazkiem bo to może być odpowiedz na moje pytanie.W każdym razie o TAKI POIRUN Z TAKĄ STRZAŁKĄ MI CHODZI.

link do modelu 13 i 14 obrazek przedstawia wlłaśnie ki84 http://www.angel.ne.jp/~tochy/airplane.htm

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 21, 2006, 17:30:37 »
"Four sets of Nakajima Army fighter gales", przynajmniej według translation.infoseek.co.jp  :004:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Vf101_SaburoSakai

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 21, 2006, 17:46:27 »
Hmmm jeśli tak no to nic nam to nie mówi,ale jak napisalem o tak znak na ogonie chodzi.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 21, 2006, 22:10:23 »
jimm- to nie jest jakaś nie standardowa czcionka, są to standardowe znaki unicodu dostępne prawie we wszystkich komputerach.
Ostani nie rozszyfrowany znak to 第 czyli lp. -liczba porządkowa :P
Czyli w sumie (dosłownie):
Siły lotnicze lp.103 dywizjon - sztab
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 24, 2006, 11:54:41 »
Prawdopodobnie jest to samolot z jakiejś samodzielnej Chutai samobójczej, chyba nawet kojażę fotke z monografii K. Zalewskiego z Magnum-X. Mam książke Haty i Izawy o asach i jednostkach Armijnego Lotnictwa, są tam wszystkie 'znaczki ogonowe' więc na pewno odpowiem, ale za jakiś czas kiedy będę w domu.
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

Vf101_SaburoSakai

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 24, 2006, 18:45:20 »
Super będę czekał.

« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2006, 21:48:00 »
Niestety nie znalazłem nigdzie podobnego malowania. Nazwisko Mizusako Usagi nie występuje również w indexie książki Izawy i Haty o asach i jednostkach JAAF.
Mam natomiast takie osobiste przemyślenie, że rysunek ma niewiele wspólnego z stanem faktycznym. Po pierwsze błyskawica na ogonie wydaje się naniesiona na pierwotny obrazek za pomocą jakiegoś programu graficznego (żadna Sentai nie używała takiego symbolu, który trochę jest podobny do oznaczenia 11 Sentai). Zaś co do właściwego obrazka zwróć uwagę na tego króliko-zająca w dolnym rogu, malowanie samolotu wydaje się być tez takie „zajęcze” – uszy na osłonie silnika i ogonek na sterze kierunku. To malowanie jest tak nietypowe, że  gdyby istniała potwierdzająca je fotka na pewno było by zamieszczane w wielu publikacjach, tymczasem w żadnej z pięciu monografii Ki-84 które posiadam nic na te temat nie ma. Myślę więc że mamy do czynienia z żartem jakiegoś dowcipnisia.
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2006, 23:01:10 »
LOL Gizmo przeczytaj pierwszy post ;)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM