Autor Wątek: Propaganda strachu i zgodny trucht lemmingów.  (Przeczytany 3262 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Echo

• Gość
Propaganda strachu i zgodny trucht lemmingów.
« dnia: Lipca 27, 2006, 15:56:47 »
  Właśnie oglądnołem film - "911 loose change 2 edition".
  Film a właściwie para dokument traktuje o wydarzeniach mających  
  miejsce 11 września 2001 r. ; między innymi atak na WTC i Pentagon.  

Cóż mnie zszokował... dokumentnie :010:  

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
Odp: Propaganda strachu i zgodny trucht lemmingów.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 27, 2006, 16:14:58 »
Hm, fajnie ale może napisałbyś kilka słów więcej... Co, jak i dlaczego?
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Echo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 27, 2006, 16:29:26 »
 Ros. Tego nie można w kilku słowach powiedzieć.
 Musisz to sam obejżeć.
 Ja osobiście dostałem lekkiego wstrząsu psychicznego i dochodzę po nim do siebie. Myślałem, że moja wyobrażnia jest, jakby tu powiedzieć: "elastyczna" - niestety nie jest.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 27, 2006, 17:10:12 »
 :D Ale napisz, co wstrząsnęło tak twoją psychą.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Echo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 27, 2006, 17:59:43 »
 Może jednak powinienem kilka zdań napisać. Być może krąg osób, które zechcą obejrzeć ten film się powiększy.

Więc ów film krok po kroku obnaża część prawdy o zamachach  terrorystycznych z 11 września 2001 r. Duża cześć z dowodów, które zostały tam przedstawione są nie tylko przekonujące, lecz (według mnie) nie można nawet z nimi polemizować (...). Autorzy filmu są przekonani, że za tymi zamachami stoją sami amerykanie.
 Doprawdy argumenty jakie przedstawiają są tak twarde jak diamenty.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 27, 2006, 18:22:47 »
Cóż. Oglądałem dawno temu. Teraz wiem, że strasznie naciągane. Nawet pokazali w telewizji szczątki tej maszyny, których miało niby nie być.
Na mój zdrowy rozsądek, po co mieli by sami wykonywać ten zamach? Wystarczyło, że o nim wiedzieli i nic nie zrobili, a korzyści te same. Usadowienie się w Kaukazie na stałe, większa kontrola nad obywatelami, Irak, armia, etc. Tylko, że nikt nie przewidział, że aż tylu ludzi zginie, ale czyż nie warto, kiedy na plecach oddech smoka czuć?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Echo

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 27, 2006, 18:32:49 »
  Kusch mówimy o dwóch różnych filmach. Z tego co  widzę to filmu o którym mówiłem wyżej nie widziałeś.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 02, 2006, 20:44:52 »
Echo-->Dowody twarde jak diamenty, ale przecież w Roswell lądowało UFO, a nad Nevadą zasuwają spodki z napędem wykrzywiającym czaso-przestrzeń, i znaczkiem USAF, gwarantuje. Sorry, ale wdg. mnie to bullshit. Wątpie też by tak naprawdę "wiedzieli" i pozwolili na to, tylko całkowicie zlekceważyli zagrożenie, które znali, ale co tam, nikt du... nie ruszy.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 02, 2006, 22:30:27 »
   To smutne że zostałeś tak zmanipulowany ECHO, ale twórcy tego "dokumentu" 
wpisują się ładnie w ogólny rechot gdzie główna teza brzmi - osią zła we wspólczesnym świecie
są Stany Zjednoczone Ameryki ,a  ład porządek i braterstwo zapanuje na świecie pod skrzydłami
miłujących pokój i szanujących prawa jednostki sympatycznych krain takich jak IRAN ,KOREA
itd, po likwidacji w/w.
   To się nazywa wojna psychologiczna , a obrazki które tobą wstrząsneły  są obliczone na taki efekt,
ludzie którzy stworzyli ten pożalsię boże dokument maja tyle wspólnego z rzetelnym dziennikarstwie
co Moore od 11 WRZEŚNIA / notabene bardzo sprawny manipulator faktami /. 

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 02, 2006, 22:48:47 »
   Trochę mnie poniosło i pozjadałem parę ogonków w tekście , ale twórczość w rodzaju tej o
której jest ten wątek działa na mnie jak płachta na byka , dlatego dla odprężenia idę se
postrzelać na HL. :503:

Echo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 04, 2006, 11:04:26 »
 Panowie doprawdy ja mam poważne wątpliwości czy mówimy o tym samym filmie...

Offline QWAZAR

• *
  • co mnie to kto, albo co, kiedy ja nikomu ani nic
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 04, 2006, 14:49:38 »
Za wszystkim i tak stoją Germańcy ...
Ferdynand Porshe (ten od King Tigera) już dawno wiedział co się święci i pragnąc pojechać na medialnej fali nawet nazwał najfajniesze swoje cudo "911". Tylko z premierą się trochę pospieszył ... :021:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 04, 2006, 15:10:17 »

Panowie tu jest ten film: http://video.google.com/videoplay?docid=1519312457137943386  o którym mówi Echo, ale czy warto? Dla mnie nie, najlepszą moją rekomendacją jest to, że widziałem go już dawno, ale nie dyskutuję o nim :) .
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 04, 2006, 15:29:56 »
Za wszystkim i tak stoją Germańcy ...
Ferdynand Porshe (ten od King Tigera) już dawno wiedział co się święci i pragnąc pojechać na medialnej fali nawet nazwał najfajniesze swoje cudo "911". Tylko z premierą się trochę pospieszył ... :021:

oo przepraszam, najpierw nazwał je 901, tylko się peugełot francuski przyczepił, że oni mają wyłączność na numerowanie modeli z "0" w środku. I w ten oto sposób powstał kult 911 :)

tak OT: ehh żeby tak zrobili sequel NFS:Porsche ... :605:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 04, 2006, 20:32:57 »
oo przepraszam, najpierw nazwał je 901, tylko się peugełot francuski przyczepił, że oni mają wyłączność na numerowanie modeli z "0" w środku. I w ten oto sposób powstał kult 911 :)

tak OT: ehh żeby tak zrobili sequel NFS:Porsche ... :605:

Wiem, że OT, ale od 4 dni znowu zasuwam w NFS:Porsche. To było ostatnie NFS gdzie fizyka była znośna, i samochody się porządnie psuły:):)
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...