Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #225 dnia: Maja 14, 2008, 21:07:45 »
Renault i Ferrari, ale penwie zostanie w BMW.

Też tak myślę. Bo Ferrari obu rewelacyjnych kierowców już ma. Kogo on miałby tam niby zastąpić? A Renault nie bardzo się liczy w grze o podium, mimo że bardzo chce.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: Maja 14, 2008, 22:20:47 »
Osobiście byłem trochę zaskoczony tempem w jakim "McLarwen" odskoczył BMW. Przynajmniej tutaj Denis nie skłamał, że po przeniesieniu się do Euro sytuacja się zmieni. Trzeba przyznać (aczkolwiek niechętnie z mojej strony :021:), że manewr jaki Hamilton wykonał na Massie był mistrzowski (pomijając różnice w ogumieniu i takie tam szczegóły :)) Jeśli ktoś chciałby się pofatygować i wyjaśnić na czym miała polegać zagrywka "srebrnych szczał" ze strategią na trzy łyki byłbym wdzięczny. Jak dla mnie niewiele im to dało.
Robert - budzimy się! To już nasza strefa czasowa  :020: No szybcy są na tych wolnych łukach ale to przecież F1. Tutaj liczy się szybkość. Niechżesz ten komputer przyda się w końcu do czegoś. Dobrze chociaż, że do mety dojeżdzają za każdym razem. Jak dla mnie QuickNick pokazał się w tym wyścigu z dobrej strony.

« Odpowiedź #227 dnia: Maja 14, 2008, 22:46:23 »
Robert - budzimy się!

No ale co on ma zrobić? To nie tyle kwestia jego jazdy co bolidu. Na początku sezonu postawa BMW była zaskoczeniem (a raczej słaba forma McLarena), ale już teraz wszystko się wyjaśniło i wróciło do starego porządku. Czyli Ferrari i McLaren na topie, potem odczuwalnie ustępujące im bolidy BMW Sauber i potem reszta występująca w roli statystów. Moim zdaniem on po prostu nie jest w stanie wykrzesać więcej z tego samochodu. Przepaść (no może to trochę na za mocno powiedziane) technologiczna jest widoczna dobrze po słabszych czasach jakie Kubica uzyskuje na prostszych fragmentach torów, gdzie przydaje się moc. Natomiast regularnie ma wyśmienite czasy na odcinkach gdzie jest dużo zakrętów i dużo rolę grają umiejętności kierowcy. To tłumaczy wszystko.

Ja to widzę tak - najważniejszy jest bolid, bez tego ni hu hu. Gdyby wziąć Massę i Reikkonena i wsadzić ich do BMW i odwrotnie - dać Roberta i Nika do Ferrari to kolejność w punktacji też byłaby odwrotna. Jeśli BMW nie usprawni znacznie swoich aut - nie mają szans na podjęcie walki z Ferrari czy McLarenem. Zawsze będą tą trzecią siłą, która miejsca na podium będzie zajmować głównie dzięki łutowi szczęścia.

Ale wielkim znawcą tematu nie jestem zaznaczam. Oglądam F1 od niedawna i takie mam wrażenia.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #228 dnia: Maja 15, 2008, 01:24:24 »
Ja po germańsku nie szprecham więc z tego teamu jedynie do Roberta mogę sobie słać prośby o przebudzenie. :020:
To co napisałeś jest oczywiste. Zresztą - po starcie do GP Turcji widać było że zespół się rozwija - i Robert i Nick znaleźli się wyżej w stawce wyścigu, czyli coś choćby z programem startu zrobili. Teraz jeszcze żeby tylko więcej mocy wykrzesali z powerpacka i będzie dobrze bo, tak jak prawisz, na prostych łapią zadyszkę.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #229 dnia: Maja 15, 2008, 03:26:14 »
Dla Roberta Kubicy jazda w zespole BMW naprawdę nie jest ostatecznym szczeblem kariery, więc prawienie, jaki to niefajny jest jego zespól jest nieco ułomne, ale można przymknąć oko na generalną ignorancję i brak jakiegoś tam rozeznania. Sobie oglądajcie wyścigi, ale raczej nie rozmyślajcie o tym,  bo się jeszcze zawiesicie i kto przyniesie kiełbasę do domu?

W wieku 14 lat bawiliście się jeszcze  klockami lego, a Robercik:
http://pl.youtube.com/watch?v=LdRa3rFHTjI&feature=related

Także wielcy znawcy typ: "Życie na gorąco" -  ciiiii
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: Maja 15, 2008, 08:21:52 »
A tak jednym słowem - o co Ci biega?

« Odpowiedź #231 dnia: Maja 15, 2008, 10:05:31 »
Dla Roberta Kubicy jazda w zespole BMW naprawdę nie jest ostatecznym szczeblem kariery, więc prawienie, jaki to niefajny jest jego zespól jest nieco ułomne, ale można przymknąć oko na generalną ignorancję i brak jakiegoś tam rozeznania. Sobie oglądajcie wyścigi, ale raczej nie rozmyślajcie o tym,  bo się jeszcze zawiesicie i kto przyniesie kiełbasę do domu?

W wieku 14 lat bawiliście się jeszcze  klockami lego, a Robercik:
http://pl.youtube.com/watch?v=LdRa3rFHTjI&feature=related

Także wielcy znawcy typ: "Życie na gorąco" -  ciiiii

Chwileczkę. Napisałem że za żadnego znawcę się nie uważam. Zdanie chyba można mieć na jakiś temat? Jeśli ktoś uważa inaczej może podać kilka faktów. Ale to oczywiście Polska. Zaraz się pokaże na horyzoncie jakiś burak ze wsi, który myśli że wszystkie rozumy pozjadał, a Kubica to jego kumpel bo pisze o nim per "Robercik". No szacunek! Jesteś gość!

Chwilowe odejście od programowego nieczytania twoich wypocin było błędem, z którym już jakoś będę musiał się pogodzić. Widzę, że ostro trzymasz poziom forumowego klauna.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #232 dnia: Maja 15, 2008, 11:27:26 »
[...]a Kubica to jego kumpel bo pisze o nim per "Robercik". [...]

Jascha.. 3 głebokie wdechy i eeeaaasy ;)
Sądzę, że "Robercik" było odnośnikiem do 14-latka z filmu. Wówczas to on naprawdę był jeszcze Robercik, utytułowany, uzdolniony, ale Robercik ;)
Teraz to on jest Robert Kubica. :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #233 dnia: Maja 15, 2008, 14:12:28 »
Jascha - nikt z nas tutaj nie napisał, że jest ekspertem.
Z mojej strony jest tak, że oglądam wyścigi sam, z żoną sobie nie pogadam o tym, koledzy z pracy to raczej futbol (którego z kolei ja nie oglądam) więc - za przeproszeniem - pochrzanić to sobie tylko tutaj mogę.
Jak to komuś przeszkadza - nikt nie każe czytać.
Zawsze można zagłębić się w lekturze biuletynów wewnętrznych poszczególnych teamów a wydawanych tylko dla pracowników, jeśli ma się do nich dostęp  :118:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #234 dnia: Maja 24, 2008, 21:12:37 »
Co sądzicie o kwalifikacji do Monaco?
Chyba jednak BMW trochę za bardzo wyskoczyło do przodu z ambicjami na ten sezon...
A Robert znowu pokazał co potrafi.

Offline sroczka

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #235 dnia: Maja 24, 2008, 21:59:39 »
Przesadzasz... Mieli pecha. Nick ostatnio coś nie bardzo w kwalifikacjach,poza tym wypadek Coultharda, a Robert wjechał w złym momencie na tor, miał przed sobą Hamiltona. A chciał mieć miejsc więc zwolnił i opony nie miały temperatury i wyszło jak wyszło. Ale i tak nie jest źle. Mogę jeszcze co wygrać, ale nie w Monaco chyba że spadnie deszcz. Poza tym nasze apetyty na sukcesy zostały mocno rozbudzone.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #236 dnia: Maja 25, 2008, 14:47:30 »
Narazie 1szy, ale właśnie w boksy wjechał.

Juz 3ci po pitstopie, 27s straty:/
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2008, 14:53:46 wysłana przez F. von Izabelin »
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #237 dnia: Maja 25, 2008, 17:56:09 »
Wyścig rewelacyjny. Było blisko pierwszego zwycięstwa. Robert jechał pewnie i nie popełniał błędów, a Hamilton miał niezłe szczęście, bo nie powinno go być nawet na podium. Uratowała go tylko neutralizacja chwilę po stracie opony. Dobrze, że Robertowi szczęście również dopisywało. :D
Trochę szkoda Sutila, który pokazał że na technicznych torach nie wystarczy mieć szybki bolid i kręcił czasy zbliżone do Hamiltona.
Jak na ten tor i warunki to i tak mało stłuczek było.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #238 dnia: Maja 25, 2008, 17:56:21 »
Sroczka miał rację - deszcz pomógł Robertowi, jednocześnie SC zniwelował straty Hamiltona związane z otarciem o bariery i mieliśmy co mieliśmy. Nie da się też ukryć, że to błędy Massy, Raikkonena i Kovalainena dały Robertowi awans. Było blisko, bardzo blisko. Jednak dalej wydaje się, że tylko talent Roberta uratował punkty dla BMW. Powtórzyć ten wynik na szybszych torach będzie strasznie trudne.

« Odpowiedź #239 dnia: Maja 25, 2008, 18:17:56 »
Wyścig widowiskowy, aż zastanawiałem czy to F1 czy destruction derby. :D

A Massę przy wyjeździe z pita pięknie łyknął.