Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71971 razy)

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwca 16, 2008, 18:32:40 »
Ale to dopiero po wejściu w życie nowych przepisów, czyli najwcześniej w 2009. Głównie ma być odzyskiwana energia przy gwałtownym dohamowaniu przed wirażem i np. przy wyprzedzaniu. Może być fajnie, bo to spowoduje możliwość np. 2-3 krotnego wzajemnego wyprzedzania się co zakręt aż do momentu "komu najpierw wypstryka się dodatkowy boost" :)

Dokładnie, a dodatkowo wprowadzają od sezonu 2009 slicki, regulowane przednie skrzydło (i zdejmują dodatkowe skrzydełka) umożliwiające zwiększenie docisku podczas jazdy za innym bolidem (kierowca będzie miał wajchę w kokpicie, której będzie mógł użyć dwa razy w jednym okrążeniu), wszystko to po to by było więcej wyprzedzeń. Już nie mogę się doczekać :)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: Czerwca 16, 2008, 18:40:04 »
Możemy być jeszcze bardzo zaskoczeni tym co ten człowiek osiągnie.

Kubica: Nie zagoszczę na długo w Formule 1

http://www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=e7375103-a84b-40e3-ada1-38584f1e1bb1&open=four

A teraz informacja już z lekką brodą
http://www.rp.pl/artykul/114183.html
Teraz to go muszą wywalić  :020: :020: :020: :banan :banan :banan
Ja tylko mam nadzieje, że przeciwnicy wykorzystają ten incydent jako przysłowiowy "ostatni gwóźdź do trumny". Gustowne majteczki miał  :020:
Z zazdrości go zniszczą  :020:

Bosze jeszcze jednak jest sprawiedliwość na tym świecie. Oficjalne stanowisko organizacji brzmi : Max Mosley zostaje, prywatnie może robić co mu się podoba z tyloma laskami z iloma zdoła.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwca 16, 2008, 19:11:15 »
"Nigdy nie miałem inspiracji, by usiąść za bolidem F1. Zaczynałem jako mały chłopiec i traktowałem to jako zabawę, która przerodziła się w hobby. Teraz jest to już coś więcej, to całe moje życie - dodał polski kierowca. - Tory F1 znałem na pamięć już przed tym jak w ogóle na nich stanąłem. Uwielbiałem symulacyjne gry komputerowe".

:karpik  Sie wie :D No to kiedy pierwszy mistrz świata z forum? :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #273 dnia: Czerwca 22, 2008, 15:21:11 »
W tym momencie oglądam wyścig na Polsacie i muszę stwierdzić jedno, ostatni raz oglądam wyścig w którym komentuje pan Borowczyk. Przecież ten facet w ogóle nie powinien odzywać się na temat F1. Na początku jak usłyszałem że "trzech młodych kierowców którzy zaczynają w formule 1 pozostaje jeszcze bez puntków a są to; Sutil, (ktoś tam) oraz Giancarlo Fisichella. to już zacząłem się zastanawiać czy on zdaje sobie sprawę że Giancarlo jeździ już kilka ładnych lat w Formule1? Kolejna rzecz to punkty dla Sutila w GP Monaco gdzie oczywistym jest że nie zdobył by żadnego punktu bo wyprzedził dwa samochody podczas SC, więc zostały by mu odebrane. A już zagadką jest dla mnie czy oni mają w ogóle jakiś TV w swoim tym studiu bo kiedy pokazywali nadpalony bolid Raikkonena oraz "uwaloną" część która ledwo sie trzymie  zaczęli zastanawiać się co się dzieje z jego bolidem że tak wolno jedzie podejrzewając że może być problem ze skrzynią biegów.
Na następny wyścig czasza będzie skierowana na Astrę a tam mam naprawdę profesjonalnych komentatorów na RTL lub Premiere.

damos

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwca 22, 2008, 15:59:44 »
[...] Borowczyk [...] Przecież ten facet w ogóle nie powinien odzywać się na temat F1.
Może się "przejęzyczył". Każdemu może zdarzyć się pomyłka [...]
pokazywali nadpalony bolid Raikkonena [...]  część która ledwo sie trzymie 
No właśnie :) Bolid nie był nadpalony.
Jednak długotrwałe dywagacje o skrzyni były faktycznie zabawne :)

« Odpowiedź #275 dnia: Czerwca 22, 2008, 18:03:11 »
Sutila w GP Monaco gdzie oczywistym jest że nie zdobył by żadnego punktu bo wyprzedził dwa samochody podczas SC, więc...
Więc zanim się zacznie krytykować kogoś, radzę sprawdzić okoliczności w jakich Sutil wyprzedzał pod owym SC, oraz przeczytanie opinii sędziów po wyścigu odnośnie wydarzenia. Osobiście Borowczyk mi również nie pasuje, zdecydowanie bardziej wolę rzeczowe wypowiedzi Sokoła, ale nie muszę całemu światu, przy każdej okazji mówić, że na ITV/Eurosporcie/RTL są lepsi, bo to oczywiste. Tylko powiedz kogo byś chciał w kabinie komentatorskiej? Moim zdaniem powinieneś dziękować, że tam nie siedzi Dowbor.

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #276 dnia: Czerwca 22, 2008, 18:24:48 »
A ja bym chciał Szaranowicza - gościu się zna na wszystkich sportach lol ;p.A tak na poważnie to nie przeszkadza mi to jakoś szczególnie jak komentują na Polsacie ;D. Dzisiaj i tak czytałem relację "na żywo" na wp.pl ;D
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

« Odpowiedź #277 dnia: Czerwca 22, 2008, 18:51:12 »
Więc zanim się zacznie krytykować kogoś, radzę sprawdzić okoliczności w jakich Sutil wyprzedzał pod owym SC, oraz przeczytanie opinii sędziów po wyścigu odnośnie wydarzenia.
Czytałem właśnie że jeśli dojechałby do końca to dwa teamy miały wysłać oficjalne pismo do FIA ale że Raikkonen w niego wjechał i nie ukończył wyścigu zrezygnowano z tego. A gdzie to wyczytałem ? O ile mnie pamięć nie myli to na stronie RTLu. Więc powiedz mi o tych okolicznościach, z chęcią się dowiem.

« Odpowiedź #278 dnia: Czerwca 22, 2008, 21:23:10 »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #279 dnia: Lipca 05, 2008, 15:19:31 »
Ja wiem, że tutaj to nie Onet czy inne WP ale po takim "występie" BMW to ja już na pewno żadnego szrota z tym znaczkiem nie kupię ;)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #280 dnia: Lipca 05, 2008, 15:42:10 »
Może daj jakiegoś linka, albo rozwiń wypowiedź, bo za wiele to nie wynika z twojego posta :005:
11:05 PM

« Odpowiedź #281 dnia: Lipca 05, 2008, 15:44:47 »
Coś w tylnym zawieszeniu Roberta padło w Q3 i nie zrobił kółka pomiarowego i wystartuje z 10 miejsca. Problem w tym, że w ogóle Robert może jutro nie pojechać :/

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #282 dnia: Lipca 05, 2008, 15:53:20 »
Może daj jakiegoś linka, albo rozwiń wypowiedź, bo za wiele to nie wynika z twojego posta :005:

Napisałem do tych co wiedzą o co chodzi (nie jestem linkownią - www.wp.pl i główna strona to żadna filozofia dla tych co potrzebują hotnews'ów) ;)

Z tego co podali w TV wynikało, że już w piątek Robert miał te same problemy dlatego dziwię się, że nie dali rady usunąć tego problemu aż do Q3  :015: A wydawało się, że będzie dobrze - nawet Heidfeld dojechał do tego etapu :118:

Offline sroczka

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #283 dnia: Lipca 05, 2008, 18:41:47 »
Robert Kubica (P10): „To były trudne kwalifikacje, zwłaszcza na końcu. Mieliśmy jednak bardzo dobre tempo. Q1 było udane, Q2 nawet lepsze, a pierwszy przejazd na miększej mieszance opon był bardzo dobry. Nawet, gdy odpuściłem nieco w ostatnim sektorze, aby uniknąć niepotrzebnego ryzyka, byłem zaledwie dwie, trzy dziesiąte sekundy za Mclarenami. W trzeciej sesji przejechałem pierwszy sektor bez problemów, jednak później pojawiły się podobne problemy z tyłem bolidu jak w piątek. Musimy teraz wszystko przeanalizować i zobaczyć, co było nie tak”.

Przy zakręcie 7(chyba dobrze pamiętam) Kubica uderzył podwoziem w asfalt. Myślał że przebił oponę. Problem się pojawił dzisiaj po zatankowaniu bolidu, paliwo swoje waży...

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #284 dnia: Lipca 05, 2008, 20:06:02 »
Ja akurat Wacha jestem na bieżąco z F1 i wiem co się święciło od piątku, ale jest wśród nas wiele osób które tu za glądają sporadycznie i nie wiedzą wcale co się  dzieje w F1, z tąd mój post. Pozdrawiam.
11:05 PM