Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 72259 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #435 dnia: Września 21, 2009, 22:05:41 »
Alsonso nic nie wiedział .... :118:, Ciekawe co mu odpowiedział jego mechanik przed wyścigiem na pytanie gdzie ... moje paliwo ?

Marcin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #436 dnia: Września 22, 2009, 11:38:05 »
Lubie Alonso, ale nie powinien zgrywać głupka :). Za długo już jeździ w formule żeby nam kity wciskać że nic nie wiedział, czy chociaż się domyślał. Oj, nieładnie, Fernando nieładnie  :118:. A Nelson to dla mnie jednak lepszy gość  :004:, żeby tak ładnie się rozp...niczyć z taką szybkością i wyjść cało z tego... Nie każdy by był zdolny do tego.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #437 dnia: Września 28, 2009, 17:57:06 »
Skąd to podniecenie w polskich POP-mediach ewentualnym przejściem Kubicy do Renault F1? Nie dość że jako zespół nie wiele jest lepszy od BMW to na dodatek zaczyna powoli tracić sponsorów. Nie da się ukryć że ostatnia afera nie wpłynęła pozytywnie na ich wizerunek, a dla potencjalnych sponsorów to przecież podstawa.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: Października 02, 2009, 11:32:41 »
Jeszcze jedno takie nudne GP w przyszłym sezonie i zaprzestaję oglądać F1 (a robię to od jakichś 12 lat). Faktycznie brakuje już tylko GP Górnego Szczyrku (bez obrazy).

@Rutkov i Martin: Jeden z komentatorów BBC zauważył, że Ludwik na jednym z wcześniejszych GP tego sezonu też tankował się po jakichś 15 kółkach, a startował ze środka czy tam prawie  końca stawki więc osobiście nie wypowiadałbym się tak jednoznacznie co do Alonso i stanu jego wiedzy.

Sprawa Ferrari/Kimi powiem szczerze miałem nadzieję, że potoczy się inaczej pomimo wyraźnych zapowiedzi dziennikarzy. Ale faktem jest, że Kimi ostatnio był bo był - żadnej ikry tak jak kiedyś.
W ogóle nudą wieje na tych wyścigach ostatnio - chyba jednak przerzucę się na GP2 albo DTM :D

« Odpowiedź #439 dnia: Października 02, 2009, 13:38:13 »
Zawsze może być gorzej, np. M. Shumacher mógłby wrócić ;). Jak dzisiejsza pogoda utrzyma się nad Suzuką do niedzieli to powinno być ciekawie...

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #440 dnia: Października 03, 2009, 04:18:21 »
Wiecie co - chyba jednak chciałbym by Kubek jeździł dla Tojki. Oni faktycznie w tym sezonie ładnych kilka razy byli bliscy wygranej a w sumie samochody aż tak bardzo nie zmienią się na przyszły sezon. No oczywiście powiększone zbiorniki zmienią ten delikatny balans samochodu ale Toyota pokazała że potrafi zrobić bacik z g... W końcu ich platforma powstała od zera tych kilka lat temu.
Ta - Kubica do Japan.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #441 dnia: Października 03, 2009, 11:12:03 »
Tak jest Robert niech idzie do Japsów. Francuzi to tylko kombinować potrafią. Ta afera z Piquetem ostro uderza w nich jako w zespół. Nie wierze w niewiedzę władz stajni. Alonso niewiedzę też. Nawet jeśli to w kilka dnia po zdarzeniu już wszystko było do odkrycia wśród teamu. Ale wszystkim było wygodnie. Oszustwa powinny być tępione bezwzględnie. To jest sport a nie jakiś tam sejmik. 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #442 dnia: Października 03, 2009, 11:58:24 »
A ja mam wrażenie, że znowu Robert trafi do mocno przeciętnego teamu. Wiadomo, wszystko się może mienić, choćby jak w tym sezonie, ale na dzień dzisiejszy, to Robert został na lodzie. Renault, Toyota? Dajcie spokój. Kolejne kilka sezonów Robert będzie w ogonie czołówki (chociaż lepsze to niż ogon całej stawki)

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #443 dnia: Października 03, 2009, 12:31:36 »
Ale tak uczciwie Soh: poza Toro Rosso i do pewnego momentu BMW to w zasadzie każdy team w tym sezonie coś pokazał jedni więcej drudzy odrobinę mniej ale tylko TR zawala ten sezon dokumentnie tak więc może nie trafi aż tak źle. Spoko, będzie gut.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #444 dnia: Października 07, 2009, 15:36:21 »
Podpisał w końcu. Mam nadzieje że Renault ma ambicje równe Robertowi. Liczę że będzie co oglądać w ich wykonaniu w przyszłym sezonie. I Robert i zespół mają coś do udowodnienia Światu F1. Renaulta przez to nie kupię ;) ale cieszę się że Polak nadal jeździ w elicie sportów motorowych.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #445 dnia: Października 07, 2009, 17:44:11 »
   Mam renówę i myślę nad dokupieniem kolejnej, ale czy popieram decyzję Kubka? Absolutnie nie.
Wskoczenie w buty po Alonsie może wyjść Kubkowi bokiem, bo tamten swoim talentem obnażał niską wydajność teamu. Czy Kubek jest w stanie pokazać to samo? Nie zrobił tego w tym sezonie w BMW, wątpię by było mu łatwiej w Renault.

Praktycznie brak zamożnych sponsorów w chwili obecnej, właściciel sam jest w niezbyt korzystnej kondycji finansowej, niejasna sytuacja ze stanem rozwoju bolidu na przyszły rok. Z mojego fotela wygląda to na fatalną decyzję, gdzie jedyną stroną odnoszącą z niej korzyść jest Renault, bo nazwisko Kubicy podnosi trochę "creditibility" zespołu umoczonego (słusznie czy nie) w skandalu na skalę historyczną.

Szkoda, że nie poznamy nigdy szczegółów pertraktacji z innymi zespołami ale sercem byłem za Toyotą, która pokazała w tym roku, że jedyne czego brakowało do odnoszenia sukcesów to właściwi kierowcy.

Gdyby zaś przeszedł do Macca na bank bylibyśmy świadkami ciekawych GP :021: A tak obawiam się będziemy świadkami kolejnego sezonu zmarnowanego w stylu wczesnego Buttona czy innych dobrze zapowiadających się młodych talentów (o których dzisiaj niewielu pamięta a wszystko za sprawą źle podjętej decyzji transferowej).

Ale On tak chciał więc wypada mu pogratulować podpisania kontraktu i mieć nadzieję, że ja tutaj napisałem bzdury które będę musiał odszczekiwać w przyszłym sezonie. Jeśli jednak jakimś cudem się nie mylę to zawsze będzie można kibicować Alonso w Ferrce, kto wie może przekonam się do czekolady? :118:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #446 dnia: Października 07, 2009, 21:45:47 »

« Odpowiedź #447 dnia: Października 08, 2009, 10:37:35 »
Czy Renault jest dobrą opcją to się okaże. Szkoda że Kubica nie trafił do zespołu z wyższej półki. W Maclarenie i Brown GP powinno być wolne miejsce po tym sezonie (przynajmniej tak się mówi). Za Renault przemawia na pewno niezły silnik wg mnie lepszy niż BMW (RBR pokazało świetnie co można z niego wykrzesać) oraz to że Kubica będzie tam liderem więc strategie wyścigowe powinny być korzystniejsze dla Roberta. Myślę że brak tankowania a więc ogromny bak sprawi może trochę namieszać w przyszłym sezonie. Ciężar samochodu będzie ogromny a przez to zbalansowanie bolidu może być problemem.   
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #448 dnia: Października 08, 2009, 11:16:34 »
W przyszłym sezonie będzie chyba miejsce wolne w Ferrari  :118: Zmian na 2010 jest na tyle że dziś nie wiadomo który zespół sobie z nimi poradzi najlepiej. Oczywiście uznane marki maja większe szanse na adaptację ale zawsze niepewność pozostaje. Kubica to niepoprawny ryzykant ( wypadki, poker i te sprawy.... :)) więc podpisał umowę na rok, kasa nie stoi chyba dla niego na pierwszym miejscu i jest jeszcze na tyle młody że zdąży ją zarobić, drogę do Mistrza Świata musi zacząć już teraz. Życzę mu szczerze i kasy i mistrzostwa.

« Odpowiedź #449 dnia: Października 08, 2009, 11:35:39 »
Co masz na myśli pisząc "zbalansowanie bolidu" i dlaczego będą z tym problemy?
Samochód będzie cięższy ale nie używałbym słowa "ogromny". Przybędzie mu około 100kg, więc przy masie startowej ok 650kg to będzie ok +15%.
Jak dla mnie mogliby ograniczyć pitstop tylko do awaryjnych sytuacji. Bez zmiany opon i tankowania, jak w legendarnym '67 :)