Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 71948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
Odp: Formuła 1
« Odpowiedź #540 dnia: Lipca 27, 2010, 10:07:27 »
No i jeszcze im i Redbulowi uznano za legalne uginające się przednie skrzydło, które od paru lat jest nielegalne, ale coż
F1 "to nie" (a może F1 "tonie" ;) )sport to biznes, czemu tu się dziwić.

Marcin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #541 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:25:24 »
Cały światek F1 huczy a tu taka cisza?
Jak Wam spodobał się manewr Schu w końcówce dzisiejszego Hungaroringu? Osobiście nie byłem ani zadziwiony ani tym bardziej zauroczony :020: i sądzę, że wykpił się karą przesunięcia o 10 miejsc na Spa.

« Odpowiedź #542 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:38:29 »
Ja do tej pory nie wiem o co chodziło z SC? Realizator jakiś nieogarnięty był, komentatorzy również, ale oni ze studia (kryzys panie) to pewnie też tylko widzieli, że coś leży na torze, ale skad się to coś wzięło???

Offline sroczka

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #543 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:42:18 »
Liuzzi stracił dość spory kawałek przedniego skrzydła w towarzystwie kilku mniejszych.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #544 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:42:33 »
Nie rozumiem gościa (znaczy SCH). Czasy świetności minęły i nie ma w tym nic dziwnego, bo w każdym sporcie na każdego przychodzi pora, rozumiem że to może boleć, ale takimi akcjami może pozostawić po sobie tylko niesmak. Wyjątkowo nieeleganckie zagranie.

Vettel pokazał nadąsaną primadonnę :-)

Numery w pitach a Kubicą Sutilem i Rosbergiem odjechane po prostu. Z tym kołem Rosberga to dobrze, że tylko tak się skończyło i żaden z mechaników nie zaliczył headshota.

Brawo Weber, Alonso, Rubens i Petrov.

« Odpowiedź #545 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:48:24 »
Liuzzi stracił dość spory kawałek przedniego skrzydła w towarzystwie kilku mniejszych.

A właśnie to mi umknęło jakoś.
Koło jednak trafiło jednego z mechaników Williamsa, jednak nic się wielkiego stało choć wyglądało groźnie:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #546 dnia: Września 01, 2010, 11:44:30 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #547 dnia: Września 01, 2010, 12:23:51 »
Jeszcze tego pyfka nie rozpiliśmy Rutkov także pożyjemy zobaczymy - może to ja będę stawiał.... ale nie wydaje mi się to bardzo prawdopodobne  :D
Ale Spa była niesamowita, co? Kiedy V. "sprawdzał" lewą chłodnicę B. darliśmy się z bracholem że sąsiedzi chcieli gliny wołać :D
Po poprzednich dwóch latach ten sezon jest niesamowity, szkoda że tylko 6 rund pozostało do końca, z czego tylko dwie będą prawdopodobnie fajne (czyli Suzuka i Sao Paulo bo Monza poza notorycznymi awariamii silników po serii pitstopów rzadko kiedy oferuje jakies ciekawe akcje vide Hamilton w zeszłym roku).

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #548 dnia: Września 01, 2010, 12:56:02 »
Spa było rewelacyjne, a oglądałem wszystko: treningi, kwalifikacje i wyścig.  :banan
Dawno tak dobrych zawodów nie było.
Co do Kubka to pożyjemy, zobaczymy. Gdzie by nie był w przyszłym sezonie będzie dobrze. Ferrari ok, ale renault też rośnie w siłę i kasę. Robert wie co dobre i zdajmy się na niego.  :001:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #549 dnia: Września 01, 2010, 12:58:02 »
Czyżby jednak  :D

http://f1.wp.pl/kat,48594,title,Silly-Season-Kubica-jednak-w-Ferrari,wid,12623793,wiadomosc.html

Swoją drogą nie wiem, czy to by się Kubicy opłacało. Pod koniec obecnego sezonu Renówka może być nawet mocniejsza od Ferrari, więc ciekawe, jak będzie w następnym. A w Ferrari zespół nie robiłby wszystkiego pod niego...

« Odpowiedź #550 dnia: Września 01, 2010, 17:00:27 »
To zwykłe wymysły. na szczęście.
Po co Kubica ma iść do zespołu pozbawionego sensownego zarządzania? Brak Toda i Browna jest aż nadto widoczny. Alonso rozsadza zespół od środka i nie dopuści do równego traktowania innego kierowcy. Ferrari jest na równi pochyłej skierowanej ku dołowi i jeżeli się nie opamiętają to nawet słynne "0.6 od Alonso" nic im nie da.

Renault ma się na tyle dobrze, że koncern rozmyśla nad odkupieniem zespołu od Genii Capital. Oby nic z tego nie wyszło. Boullier nieźle daje radę na stanowisku szefa, zespół kipi energią i pomysłami a wyniki z tunelu oraz CFD świetnie sprawdzają się na torze. Czego chcieć więcej ponad zbanowanie KERS'u i zgody na "dogonienie" silnikiem stawki ?
Niech Robert zostanie w Renault i z nimi zdobędzie tytuły WDC zamiast pracować na sukcesy Alonso i Ferrari. 

Cytat: dialog Kubicy w inżynierem wyścigowym w Ferrari
RS: Roberto, babe, Fernando is faster than You
RK: What? He is loosing 0.5 sec per lap
RS: Yes, but now he is faster, please confirm the message
RK: i don't see him
RS: ok, then stop the car and wait for him for a while
RK: !? ok
RS: good boy, i'm sorry
;) :P

« Odpowiedź #551 dnia: Września 07, 2010, 12:54:02 »
Pojawił się onboard z nowego toru w Korei Południowej - http://youtu.be/vIp258UMo5s
Podoba mi się długa prosta za drugim zakrętem. Poza tym bez rewelacji, tor płaski jak cholera. Zauważyłem tylko jedno lekkie wzniesienie.

BTW niedługo będzie można go poznać lepiej jak Codemasters wyda F1 2010.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #552 dnia: Września 07, 2010, 17:33:51 »
Mnie osobiście bardziej przypomina to przejazd gokartem przez drogę w remoncie niż tor F1, który za kilka tygodni ma gościć międzynarodową imprezę :/
BTW - czytaliście jak Herr Tilke tłumaczył się ze swoich dotychczasowych "osiągnięć" ?
http://www.autosport.com/news/report.php/id/86442
Niemniej przedstawiony przez jego biuro projekt toru w Autsin robi wrażenie, trzeba przyznać.

A propos gry to starałem się wyrobić jakieś zdanie na jej temat na podstawie zapowiedzi i dostępnych u ciotki z tubą materiałów, oraz oczywiście strony wydawcy (Codemasters) ale nie wydaje sie, żeby to było coś super-hiper-RiczieBurnsRallypodobne :(
W zapowiedziach mocno stawiają na tryb kariery, udzielanie wywiadów (sic!) itd a dla mnie osobiście jest to tak samo ważne jak, nie przymierzając symulacja zużycia opon podwozia głównego w F-16 podczas gry w Falcona :|
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2010, 17:41:26 wysłana przez Wacha »

« Odpowiedź #553 dnia: Września 07, 2010, 21:32:34 »
Nikt się nie spodziewa po Codemaster wydania symulacji, co to to nie :) Jeśli już ją kupię to w wersji na x360 żeby sobie beztrosko pojeździć po ulubionych torach siedząc na kanapie. Porządnej symulacji spodziewam się za to po Ferrari Virtual Academy, zapowiedzi są obiecujące.

« Odpowiedź #554 dnia: Września 09, 2010, 11:44:07 »
Wracając do afery "Team orders" z Hockenheim. Dzisiaj prezydent FIA Jean Todt ogłosił że nie ma wystarczających dowodów na zastosowanie "team orders" przez Ferrari podczas GP Niemiec :karpik . Komentarz chyba zbędny :002:

Źródełko: http://www.autosport.com/news/report.php/id/86490