Autor Wątek: Formuła 1  (Przeczytany 72091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Formuła 1
« dnia: Sierpnia 01, 2006, 23:28:42 »
BMW Sauber F1 Team przystąpi w zmienionym składzie do rozgrywanej w najbliższy weekend Grand Prix Węgier na torze Hungaroring. Jacques Villeneuve nie może uczestniczyć w wyścigu na skutek wypadku podczas Grand Prix Niemiec w poprzedni weekend - miejsce Kanadyjczyka zajmie kierowca testowy i rezerwowy zespołu, Robert Kubica. Będzie pierwszym Polakiem, który weźmie udział w wyścigu Grand Prix Formuły 1!

Dyrektor BMW Motorsport, Mario Theissen, powiedział: - Jacques poinformował nas, że nie jest gotowy do ścigania się po wypadku na Hockenheim. Dotychczasowa postawa Roberta podczas testów i piątkowych treningów przed wyścigami Grand Prix zrobiła ogromne wrażenie na zespole. Teraz zobaczymy, jak Robert spisze się w wyścigu. Nie podjęliśmy jeszcze decyzji, kto będzie się ścigał w pozostałych wyścigach sezonu oraz w przyszłym roku.

Robert Kubica nie może się doczekać nowego wyzwania: - Byłem przygotowany na cały sezon bez startowania w wyścigach, dlatego jestem szczególnie zadowolony z tej szansy. Jestem dumny z ogromnego zaufania, jakim darzy mnie BMW Sauber F1 Team. Zrobię wszystko, by nie zawieść ich oczekiwań.

Trzymam kciuki. Mimo iż wolę rajdy od F1 to mam nadzieję, że Kubica spowoduje iż wyścigi staną się bardziej interesujące.
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2008, 23:12:47 wysłana przez some1 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Pierwszy wyścig Kubicy w F1
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2006, 23:35:55 »
Niech im skopie tyłki ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2006, 23:45:59 »
Siakaś (re)transmisja w TV? Przyznaję się bez bicia, że generalnie nie oglądam i nawet nie mam programu...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2006, 23:52:58 »
Na 100% w RTL leci na żywo. Może TV4 zrobi transmisję live.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2006, 23:53:34 »
W poprzednich latach było na TV4. Przyjemnie będzie oglądać Polaka w F1, choć nadal wolę NASCAR :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 02, 2006, 00:27:17 »
Przydałaby się jakaś nowa 'Małyszomania', w tym przypadku 'Kubicomania'  :020:

Rumburak

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 02, 2006, 01:43:41 »
Za rok, dwa przewiduję "Kubicomanię". Jak tylko zacznie regularnie startować i wygrywać. I w całej Polsce będą powstawały tory fo F1  :020:

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 02, 2006, 07:51:37 »
Za rok, dwa przewiduję "Kubicomanię". Jak tylko zacznie regularnie startować i wygrywać. I w całej Polsce będą powstawały tory fo F1  :020:

Yo sem fan F1  :118: :118:

Oczywiście nie tylko tory, nawet zespół mechaników który nie tylko w czasie 6 sekund zmieni opony i zatankuje bolid ale jeszcze przebiją numery silnika i sprzedadzą furę innemu teamowi  :118: Polacy potrafią.

A Robertowi życzę jak najlepiej .  :020:

Offline snb

• *
  • Lurker
    • http://have.not.any
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 02, 2006, 08:05:24 »
Zainteresowanym napiszę, że TV4 w dalszym ciągu transmituje wyścigi F1 na żywo. Kupcie sobie piwko i zarezerwujcie sobie dwie godzinki w niedzielę, od 14 wzwyż. A najlepiej od 13, bo TV4 wtedy pokazuje sesję kwalifikacyjną, co będzie bardzo ważne ze względu na charakterystykę toru na którym wystartuje Robert.
Pozdrawiam

SNB

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 02, 2006, 16:38:20 »
Czekałem już długo na ten dzień i myślałem, że będę musiał wytrzymać do następnego sezonu, a tu taka niespodzianka :D Jeśli dobrze zrozumiałem to TV4 zamiast skrótu z eliminacji puści transmiję na żywo w sobotę o 13 (mogę się mylić).
Czasy jakie wykręcał ostatnio w sesjach treningowych były rewelacyjne (chyba 3x podwójne pierwsze miejsca z rzędu :020:), teraz zobaczymy co potrafi w tłoku :121:
Oczywiście będę oglądał i trzymał kciuki :D
PS: Jak Robert się rozpędzi to Małysz będzie mógł mu skoczyć  :118:
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline snb

• *
  • Lurker
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 02, 2006, 22:17:36 »
Jeśli dobrze zrozumiałem to TV4 zamiast skrótu z eliminacji puści transmiję na żywo w sobotę o 13 (mogę się mylić)/

TV4 zmieniła z powrotem politykę wyświetlania kwalifikacji, rzeczywiście będą transmitowane w sobotę o 14.00, nie o 13 (Informacja ze strony głównej TV4)

Czasy jakie wykręcał ostatnio w sesjach treningowych były rewelacyjne (chyba 3x podwójne pierwsze miejsca z rzędu :020:)

Czasy jakie wykręcają kierowcy testowi w czasie wolnych treningów raczej nie powinny być porównywane z czasami osiąganymi wtedy przez kierowców biorących potem udział w wyścigu. Ot chociażby dlatego, że jeśli testerowi się noga omsknie na pedale hamulca i rozwali bolid, to nic sie nie stanie (w świetle przepisów f1). Dla kierowcy 'etatowego' natomiast wymiana samochodu/silnika w czasie tzw weekendu wyścigowego oznacza karę przesunięcia o 10 miejsc w dół na starcie.

Rozpisałem się. Kogo zanudziłem - przepraszam :)
Pozdrawiam

SNB

Kajzer

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 02, 2006, 23:34:23 »
Pozostaje tylko pogratulować i życzyć powodzenia w wyścigu, zawsze tylko zerkam na wyścig jednym okiem, ale tym razem chyba zerkne dwoma  :icon_smile: Jak Kubica zdobędzie przyzwoite miejsce to sie zacznie - głodny sukcesów naród będzie siedział przed TV i obgryzał paznokcie   :040:

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 03, 2006, 14:09:53 »
O tak. Teraz to się rozkręci "Kubicomania"
Co do testów to trzeba zachować dystans, bo etatowi kierowcy oszczędzają samochody (silnik musi wytrzymać dwa pełne weekendy, na treningi, kwalifikacje i wyścig przypada 7 kompletów opon) i jadą dla wprawy, a tak naprawdę po garach dają testery, choć i oni mają jakieś wytyczne od zespołu.

GO! GO! Robert
Po cichu liczę na jednocyfrowy wynik   :530:, aż się gumy będą palić!
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 05, 2006, 16:16:11 »
Kwalifikacje zakończone, Robert Kubica ukończył z dziesiątym czasem, niecałe dwie sekundy gorzej od pierwszego na liście Kimiego Raikonenna. Jak na debiut imho, rewelacja...:icon_eek:
W forumle 1 dwie sekundy to cała wieczność, ale w czasie wyścigu (a startu szczególnie) wiele wydarzyć się może.
Ja tylko stres nie weźmie góry albo nie zawiedzie samochód, to myślę że jest szansa na niezły wynik...Powodzenia Robert!
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline snb

• *
  • Lurker
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 05, 2006, 20:51:31 »
A co lepsze, Robert startowac będzie z dziewiątej pozycji, bo Jenson Button (czwarty czas) wymieniał silnik, który popuścił oleju na treningach. O konsekwencjach pisałem już (10 pozycji w dół).

Trzymajmy kciuki.
Pozdrawiam

SNB