Autor Wątek: Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie  (Przeczytany 15110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

seba200

• Gość
Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie
« dnia: Sierpnia 13, 2006, 21:24:42 »
Szukalem nie znalazlem na forum.

Jest tak:
Zakupiona kolekcja klasyki za 25 zl.
Po zainstalowaniu gra ma numerek 1.1 - wszysko wydaje sie ok, polatalem jest ok
Po zainstalowaniu z drugiego cd patcha do 1.2 i polonizacji za cholere sie nie odpala. Menu dziala ale  kiedy wchodze do jakiegokolwiek lotu, pojawia sie czarny ekran i juz. Czasami laduje lot z obrazkiem ale bez zadnego efektu. Posiadam 3.2 pentium 4, X800 pro karte, driver ati  6,14, moze mi ktos powiedziec o co biega?

pozd

Pozwoliłem sobie zmienić trochę nazwę Twojego tematu, aby była czytelniejsza dla innych w przyszłości.
Pozdrawiam Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2009, 18:20:30 wysłana przez John Cool »

John Cool

• Gość
Odp: Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2006, 21:29:59 »
Mniemam że masz na myśli chyba raczej wersje gry v1.01 i v1.02, gdyż na LO:BS w wersji v1.2 przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. 

seba200

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2006, 21:34:58 »
mam cos takiego - lock_on_v1.01_to_v1.02.exe - wiec masz racje

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2006, 21:35:06 »
Ktoś wczesniej pisał, iż nie można instalować tej wersji gry z napędu CDRW i pochodnych.

Mianowicie za pierwszym razem nie przeczytałem dopisku "do instalacji nie używać NAGRYWARKI CDR/RW", bo jak się okazało po instalacji ze zwykłego napędu (bo takowy też mam) pozycja release weapon już była! Dziwni, ci polscy programiści (jeszcze takiej polonizacji nie widziałem)
Dzięki za wszystko.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2006, 21:36:11 »
Tak jak napisał John Cool chodzi o wersje 1.01 (1.1 to Flaming Cliffs) i o 1.02 (1.2 to Black Shark, którego jeszcze nie wydano).

Proponuję następujący test/rozwiązanie (jeżeli pomysł Kuscha nie rozwiąże problemu):

1. Zainstalować Lock On (v1.01) z płyty;
2. Ściągnąć z sieci patch 1.02 (np. tutaj http://lo-mac.com/updates.php lub tutaj http://www.checksix-fr.com/ )
3. Zainstalować ten "nowy" patch
4. Odpuścić sobie "polonizację"

I jaki efekt ?

seba200

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 13, 2006, 21:42:11 »
zaistalowalem juz wczesniej z gamespot patcha 1.02 i dzialal ale chcialem przejsc trening(hehe) angielski nienajlepszy i skusilem sie nan nasz rodzimy jezyk i [cenzura]*. Pewnie ten polonizator tak krzaczy. Zainstaluje jak piszecie i zaraz odpisze czy bedzie ok

pozd

* Proszę unikać wulgaryzmów językowych !
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2006, 21:50:57 wysłana przez Razorblade1967 »

seba200

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 13, 2006, 22:03:19 »
Wiec dziala na pach-u 1.0.2 bez polonizatora ehh :005:

dzieki za pomoc

seba200

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 13, 2006, 23:50:13 »
to z innej beczki poniewaz posiedzialem dluzej i mam wiecej pytan ktorych moze nikt nie zadawal.
dzwiek:
podczas przelaczenia na inne kamery f2, f4 F1 - dzwiek znika , wylacza sie na moment moze nawet 3 sek pozniej wraca ale z opznieniem. Troche to dziwne....
Mam tez wlaczony efekt falujacego powietrza ktore raz jest raz go nie ma wogole, ze tak sie wyraze na ostro krawedzie nic sie nie dzieje. Laczac te 2 fakty i ustawienia grafiki na high delikatnie chrupiacej grafiki podczas obracanej kamery moze to to powoduje. JAkies sa sterowniki zalecane do tej gry zeby lepiej "chodzila"?

pozd

Grzesiek

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 14, 2006, 09:17:03 »
Domyślnie jest rozdzielczość 1280 na ileśtam a odświerzanie na 100 hz. To są ustawienia domyślne, ale można zmienić tylko rozdzielczość (opcje, grafika). Zmień na np. 1024 na ile tam jest, a będzie ok.

PS Też kupiłem tak jak Ty i wiem.

PS2 Mam nadzieję, że o ot chodziło :004:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 14, 2006, 12:52:53 »
Co do dźwięku, przepraszam za pytanie, ale czasem najprostsze rozwiązania są najtrafniejsze.
Czy przypadkiem nie chodzi Ci o przełączanie zewnętrznych widoków  w czasie lotu po przekroczeniu prędkości dźwięku? To by tłumaczyło brak dźwięku do momentu lekkiego oddalenia się samolotu przy widoku F3 na przykład (kiedy to już dźwięk Cię "dogoni".)

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 14, 2006, 13:17:27 »
Na 1.02 czasami nie mam dźwięku z przodu samolotu (na widoku F2), mimo, że lecę w Su-25 grubo poniżej prędkości dźwięku :005:

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 16, 2006, 22:29:44 »
mała porada: do Locka z Kolekcji Klasyki
Jeżeli kogoś denerwuje na początku  logo i głos Fronczewskiego to wykasujcie z katalogu z gra 2 pliki

-- splash1.exe
---splash2.exe

nie wiedziałem gdzie napisać ,to piszę tutaj  :-)

PS Nawiązując do tematu to u mnie  to najpierw instalowałem angielską wersję. potem pach PL  i jak odpaliłem gre to w zegarku była wersja 1.02  i wsio po polsku /menu, treningi, encyklopedia...itd/ żadnych zwiech a sprzęt jak w podpisie.  :-)

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

seba200

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 17, 2006, 11:21:11 »
no niewiem sprzet mam wypasiony, a wymagania gry sa z przed 3 lat. W opcjach gry mam tylko 2 rozdzielczosci 800x600 i 1024 x 768 czy jakos tak, moze na najwyzszych detalach powoduje przelaczenie sie na jakis inny tryb i mam czarny ekran:( dzwiek bez zmian czasami jest czasami sie wylacza na przelaczaniu kamer w szturmowiku mozna bylo wylaczyc jakies rozszrzenie ktore powodowalo skrzeczenie bylo to chyba EAX ktorego nie mam, tak samo jest z detalami. chodzi mi o falowanie powietrza za silnikiem. Tez jest jak sie leci na malej predkosci a pozniej go juz nie ma, czy to tak ma byc?

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 17, 2006, 11:50:14 »
Ma tak być.

kubacki

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 01, 2006, 12:08:17 »
Witajcie.
Zakupilem Lock On Modern Air Combat wersje Kolekcja Klasyki z CENEGA i po zainstalowaniu, przy probie uruchomienia dostaje nst dwa komunikaty:

w oknie Microsoft Visual C++ Runtime Library "runtime error", "abnormal program termination"

a nst. w oknie LockOn.exe - blad aplikacji
"Instrukcja spod 0x0555d2e2 odwoluje sie do pamieci 0x00000000 Pamiec powinna byc red.

I tyle z grania.

Probowalem ze spolszczeniem i bez. Probowalem ze starymi sterami do grafy (GF 6600 gt) i z najnowszymi. Najnowszy direct x tez jest. Tyle, jak sie okazalo, nie skutecznych sposobow wyczytalem na google. Na tym forum podobnego problemu nie znalazlem ale moze ktos wie z czym to jesc.

Pozdrawiam