Autor Wątek: Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie  (Przeczytany 15122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

roller

• Gość
Odp: Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie
« Odpowiedź #15 dnia: Października 09, 2006, 22:52:58 »
hm to ciekawe ja nie mam nigdy ale to nigdy problemu z orginałami pozdrawiam :banan

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #16 dnia: Października 09, 2006, 23:01:55 »
hm to ciekawe ja nie mam nigdy ale to nigdy problemu z orginałami pozdrawiam :banan
To masz szczęście, bo ja akurat mam duży problem z oryginałem za nie małe pieniądze. Nie do grania, nawet 3D tam nie ma. Już się autorzy poddali...  :015: i zostałem sam z problemem.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Października 09, 2006, 23:44:21 »
Ten błąd to klasyka XP, nikt nie wie czemu tak się dzieje i czemu on się pojawia czasami nawet jak nic nie robisz ;D albo jak się system zamyka. Poszukaj na necie do ściągnięcia Visual C++ od MSa może to coś da.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

damos

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 10, 2006, 17:35:06 »
Poszukaj na necie do ściągnięcia Visual C++ od MSa może to coś da.
Chodzi ci o kompilator, czy o runtime'y ? :) Zainstalowanie samych runtime'ów może być problematyczne - pomocy szukałbym w SP2 lub innych takich, ew inne sterowniki do grafy/dźwięku.
Czasem może pomóc (1% szans - te dll'e są ładowane już przy starcie  ) wgranie dll'i runtime'owych do katalogu aplikacji - mogę zapodać takie pliki - można je redystrybuować legalnie.

w oknie Microsoft Visual C++ Runtime Library "runtime error", "abnormal program termination"
a nst. w oknie LockOn.exe - blad aplikacji
"Instrukcja spod 0x0555d2e2 odwoluje sie do pamieci 0x00000000 Pamiec powinna byc red.
moze ktos wie z czym to jesc.
Podeślij to info do tech supportu:
"unhandled exception access violation in LockOn.exe at 0x0555d2e2
memory at 0x00000000 cannot be read"
Do tego podłącz plik exe i dll (jeśli są jakieś).
Chłopaki na podstawie mapfile'a ustalą co dzieje się pod adresem 0x0555d2e2 i co może pisać po pamięci.
Oczywiście, zawsze mogą olać sprawę :(

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #19 dnia: Października 12, 2006, 11:03:21 »
Raczej runtime'y mi chodziło, w zasadzie myślałem że jest jakas nowsza paczka ale pomyliło mi się z Visual Basic który czasami trzeba było do HLa instalować. Wybacz.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

damos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Października 16, 2006, 16:50:12 »
Raczej runtime'y mi chodziło, w zasadzie myślałem że jest jakas nowsza paczka ale pomyliło mi się z Visual Basic który czasami trzeba było do HLa instalować. Wybacz.
Bez jaj... co tu wybaczać  :011: :010: Nikt nie jest nieomylny, a pomagać sobie trzeba  :010: :002:
Czekamy na odzew Kubackiego...

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Października 16, 2006, 16:52:40 »
Poruszony faktem milczenia współbraci, odważę się jednak - widzę - jako pierwszy.

Mazak, Przyjacielu! Ja Ci WYBACZAM!

:061:

CMOK! CMOK! CMOK!

damos

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Października 16, 2006, 17:06:49 »
Poruszony faktem milczenia współbraci, odważę się jednak - widzę - jako pierwszy.
Wypraszam sobie  :010: :010: :003: :003: :021:

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Października 16, 2006, 17:22:51 »
Damos, ale Ty powiedziałeś, że nie ma co wybaczać... :118:

kubacki

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Października 18, 2006, 22:48:42 »
Kubacki da odzew jak tylko pojmie i wgryzie sie w zaproponowane przez szanownych kolegow metody.
Pewnie w weekend.
Tym czasem dzieki za poswiecony mi czas.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #25 dnia: Października 21, 2006, 18:21:44 »
Chciałem sobie dziś dla odmiany pograć w LO, a tu przy włączaniu wyskoczyło: Microsoft Visual C++ Runtime Library runtime error, lockon.exe abnormal program termination R6025. No i co tu robić? Reinstall Lock On, ściąganie tego co Mazak kazał czy jeszcze coś innego? Szukałem po forach LO i nie było jasnego rozwiązania :005: Pomiędzy tym a poprzednim uruchamianiem LO 1.02 (daaawno temu) było niestety przywracanie systemu.
Da się ten problem jakoś łatwo rozwiązać, bo nie chce mi się latać suszarkami aż tak, żeby reinstalować windę...

EDIT>>>

Znalazłem coś takiego: KLIK!
Czy to może mi pomóc, czy odnosi się tylko do problemów z Nortonem?

EDIT>>>

Najzwyklejszy reinstall LO pomógł  Czy jakiś czujny moderator(tm) może scalić moje posty?

Na prośbę autora połączyłem posty. Mazak
« Ostatnia zmiana: Października 21, 2006, 20:39:41 wysłana przez KosiMazaki »

kubacki

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Października 22, 2006, 10:17:38 »
I niestety.
Nie pomogły ani podane tu sposoby ani kilka innych znalezionych na różnych forach dotyczących przeróżnych aplikacji. Ogólne odczucia są takie, że rozwiązanie tego problemu to poruszanie się po omacku, kolejne instalacje bibliotek, sterowników z nadzieją, że wreszcie się uda. U wielu skuteczne jest tak banalne rozwiązanie jak przeinstalowanie samej aplikacji, u wielu nie pomaga format dysku, zainstalowanie czystej windy i aktualizacji wymaganych tylko i wyłącznie przez daną aplikację. Co do Lock On to znalazłem nawet opinie, że nie należy dokonywać instalacji korzystając z nagrywarki a wyłącznie z CDRom’a.
Dziwne to wszystko i przygnębiające. A więc śniadanie, spacer i dwie godzinki w sturmovika . A w następny weekend format i reinstal windy. Alleluja i do przodu he he.

Pozdrawiam.

Q22Q

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 03, 2006, 18:25:09 »
Witam Serdecznie. Jestem tu nowy na forum i mam pewien problem. Wczoraj zakupiłem grę Lock One z serii "Kolekcja Klasyki". Gra jest dostępna w dwóch wersjach w angielskiej i Polskiej (by móc polatać "po Polsku trzeba zainstalować dołączonego patcha) i tu się zaczynają problemy. Gdy zainstalowałem grę i uruchomiłem bez patcha wszystko było oki ( gra super :001: ) gdy tylko zainstalowałem patcha wszystko zaczęło się psuć. Gra zacinała się oraz przy wczytywaniu swobodnego lotu gra po chwili wyłączała się z błędem "nie wysyłaj".(również przy innych rozgrywkach ten sam problem) Bardzo proszę o pomoc gra jest naprawdę super ale milej by mi było latać w języku polskim.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 03, 2006, 18:28:31 »
Witaj! I żeby na początek nie było zbyt fajnie :021:, to:
Tytuł wymyśliłeś zaprawdę unikatowy :005:
Nie użyłeś szukajki, a temat pojawił się już na forum: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7317.0.html

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 03, 2006, 18:33:55 »
Fajnie że wpadłeś ale zamiast na prędce zakładać temat z problemem trzeba było przeczytać Regulamin, a zwłaszcza fragment dotyczący poprawnej nazwy zakładanych wątków.
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2006, 18:48:55 wysłana przez KosiMazaki »