Autor Wątek: Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie  (Przeczytany 15142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Q22Q

• Gość
Odp: Problemy z Lock On "Kolekcji klasyki" Polskie wydanie
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 03, 2006, 20:47:25 »
Witam Witam  :001: ale jestem szczęśliwy i dumny. Znalazłem rozwiązanie dręczącego mnie pytania. Wiem że wielu z Was miało z tym problem także postanowiłem zamieścić tu instrukcję własnego autorstwa jak  zaradzić ten błąd z polonizacją
1.zainstaluj grę
2.zainstaluj i tu podkreślę SPOLSZCZENIE (nie patcha!!) do dowolnego folderu i tu również podkreślę BYLE BY TO NIE BYŁ FOLDER Z ZAINSTALOWANĄ GRĄ.
3.Z folderu spolszczenia skopiuj foldery o nazwie "FUI" oraz "Input" i wklej je do folderu z grą.
4.Uruchom grę i ciesz się dowoli bezbłędną polonizacją  :002:
Tak jak mówiłem opis jest mego autorstwa jest sprawdzony ale bardzo Was proszę jeżeli znajdziecie jakiekolwiek miejsce w grze gdzie nie zostało dokonane spolszczenie to napiszcie a postaram się ten błąd rozwiązać.
Pozdrawiam

Q22Q

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 04, 2006, 08:59:39 »
Witam. Mała poprawka do punktu 3 . Należy również skopiować 4 pozostałe foldery (w sumie sześć) o to i one:
FUI
Missions
PilotLogBook
Sounds
Network
Input
Pod żadnym pozorem nie wolno kopiować folderu Config oraz Temp u mnie to byli główni winowajcy niepoprawnego działania.

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 06, 2006, 07:55:39 »
Witam

Mam problem z instalacjąLocka... wersja 1.1

Podczas uruchamiania instalatora wyskakuje Runtime Errar [Muzyczka w tle już rusza].

Mowa oczywiście o oryginale... co jest nie tak?

adams99

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 11, 2007, 21:21:47 »
Witam

Witam.

W trybie kampanii wykonując misje F-15 po wykonaniu dwóch pierwszych całość wiesza się. Przechodzę do trzeciej misji, wgrywa się wszystko i pojawia się kokpit maszyny. Wyświetlony jest komunikat żeby wcisnąć S dla zwolnienia pauzy i w tym momencie wszystko jest zamrożone. Nie mogę wyjść do windy, z dysku nic się nie dogrywa. Wszystko wisi.

Gra z patchem do wersji 1.02, bez spolszczenia. Wydanie Super$eller.

Spotkał się ktoś z takim problemem?

« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 11, 2007, 23:27:36 »
Hmmm może plik kampanii jest kopnięty?
Masz tutaj linka:
http://rapidshare.com/files/11280699/F-15C_Campaign.cmp.html
Ściągnij, zastąp ten stary (backup najpierw oczywiście). Kto wie, może pomoże.

adams99

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 12, 2007, 16:33:46 »
Mała aktualizacja problemu - wiesza się na każdej 3 misji - obojętnie czym bym nie leciał (F-15, Su-27).
Wgrywa się 3 misja - jest napis " press S " wciskam aby odpauzować grę i tu już jest koniec. Nie wyskakuje żaden komunikat o błędzie a cały komp jest zamrożony że nawet ALT+TAB nie przenosi mnie do pulpitu.

sandokan

• Gość
Spolszczenie do LOCK ON
« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 03, 2007, 21:57:47 »
Witam
Gdy wgrywam polski patch to nastepuje komunikat błędu danych- na 4 kompach próbowałem.
W sklepie gdzie kupiłem poszło bez problemu.
Nie mozna skopiowac jednego z plików
Co robic? Reklamacji nie chca uzna c bo u nich zadzialało - nadmieniam ze kompy na których sprawdzałem spełniaja wszystkie wymagania z nadmiarem( P4 3,0 MHz, 1Gramu, oraz dwa dwu rdzeniowce i takiż też laptop)

dzidziathc

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 08, 2009, 13:20:50 »
co z ta grą wiesza sie na 3 misji jak wyżej czy ktoś rozwiązał ten problem

Proszę stosować zasady poprawnej pisowni, co jest wymogiem regulaminowym Forum. Zdania rozpoczynamy wielką litera, a kończymy kropką oraz stosujemy znaki interpunkcyjne!
Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2009, 13:43:31 wysłana przez Razorblade1967 »

.Lukaasz.

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 09, 2009, 17:41:33 »
Można jeszcze to wydanie gdzieś dostać ?

« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 10, 2009, 07:32:15 »
Nie polecam wersji polskiej ale jeżeli bardzo chcesz to możesz wybrać się do supermarketu jakiegoś i tam może znajdziesz. Jak ie to śledź allegro. Mssz tutaj ale lepsze to
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

« Odpowiedź #40 dnia: Marca 31, 2011, 11:29:10 »
Witam
Mam takie pytanie odnośnie Polskiego wydania LO ,po instalacji patcha polskiego wersja 1.02
nie mogę zmieniać broni (na klawiaturze "D") cała reszta działa prawidłowo tzn . tryby walki powietrznej ,namierzanie celów ,radar ,z broni działa tylko działko ,instalowałem również samego angielskiego patcha 1.02 ,dzieje się to samo .Nie można także rozglądać się myszką po kabinie .Na wersji 1.01 wszystko jest ok.Chyba że ten patch zrobiony jest pod joystick którego nie mam . A może trzeba coś zmienić w configach albo innych ustawieniach
Dzięki za jakieś podpowiedzi .
>pozdrawiam<

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Marca 31, 2011, 11:38:18 »
Rozglądanie myszką trzeba było włączyć edytując jakiś plik konfiguracyjny. Nie pamiętam jaki, ale przeszukując forum powinieneś znaleźć odpowiedź.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #42 dnia: Marca 31, 2011, 11:55:21 »
Prawdopodobnie chodzi o plik Config\View\view.lua i linijkę CockpitMouse = false. Wartość false trzeba zmienić na true. Plik ten możesz otworzyć np. notatnikiem.
Tak przynajmniej było w LO: Flaming Cliffs.

« Odpowiedź #43 dnia: Marca 31, 2011, 12:11:38 »
Dzięki za te informacje ,a wie ktoś jak pokombinować ze zmianą uzbrojenia ?

« Odpowiedź #44 dnia: Marca 31, 2011, 16:06:23 »
U mnie po instalacji polskiego patcha 1.02 miałem jakieś problemy( nie pamiętam jakie ) z tą grą ,pomogło
dopiero jak za instalowałem na partycji systemowej.
Sprawdź czy z ustawień klawiatury nie wyparowało ci przypadkiem domyślne przypisanie do klawisza D.
Ewentualnie spróbuj przypisać do innego klawisza zmianę uzbrojenia .
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"