Post vowthyn zwrócił moją uwagę na parametr stream w FT.Miałem ustawione RGB oraz 352x288 i dla tych ustawień dobrałem optymalny profil.Po przeczytaniu post od vothyn zacząłem testy zmieniając w stream RGB oraz I420.U mnie nie ma różnicy jeśli chodzi o FPS (może trochę gorzej dla I420).Zauważyłem coś innego.Zmieniłem rozmiar obrazu na 640x480 i sprawdziłem dla starego profilu jak zachowuje się w grze.FT reaguje bardzo gwałtownie.Myślę,że trzeba dla powiększonego obrazu zrobić nowy profil.W związku z czym pytanie,jaki powinien być wybrany rozmiar obrazu?Ma to chyba związek z wyborem rozdzielczości?
Następne pytanie dotyczy jitera.U mnie FPS jest od 24 do 30 natomiast wartość jitera jest zmienna np.jeśli FPS=30 to jiter 19,jeśli FPS=24 to jiter=7.Stąd pytanie czy walczyć o mały jiter?Jeśli tak to jakim parametrem?
Padło pytanie o filtr IR,czy go usuwać?Z moich doświadczeń wynika,że najlepiej go usunąć,chociaż z filtrem także można używać FT.U mnie był jeden wyjątek,który dotyczył kamery Labtec Pro,gdzie filtr bardzo tłumil podczerwień i sygnał w FT był słaby.
Mam jeszcze jedno trywialne pytanie,dotyczące defaultowych profili.Na załączonych zdjęciach widać profile FT widziane w Explorer oraz w programie FT.Jeśli utworzyłem lub otrzymałem profil i go umieściłem w ścieżce TF profile to co zrobić aby był default w momencie uruchamiania FT?