Ale niestety, nie wiem dlaczego, diody IR kamera (MS VX 1000) widzi z ok. 3 cm, dalej nie. Może to wina tego, że jeszcze nie zdemontowałem kamerki i tego co jest w środku. Może tego, że nie dałem rezystorów, ale robię to na podstawie lampki rowerowej na diody, a tam nie było ich to sądzę, że w i na IR nie musi. Może za słabe baterie? używam 2 małe paluszki, a w drugiej lampce 2 duże paluszki.
Z tego co napisałeś to nasuwa mi się 1 podejrzany. Skoro nie otwierałeś jeszcze kamerki to znaczy, że masz w niej cały czas zamontowany filtr BLOKUJĄCY promienie podczerwone (w który wyposażane jest standardowo 99% kamerek na rynku). Stąd tak słaby ich odbiór.
Aby uzyskać "pełnię szczęścia" musisz otworzyć kamerkę, wywalić ten filtr, a wstawić filtr blokujący światło widzialne, a przepuszczający IR (czyli: klisza fotograficzna, fragment dyskietki FDD...)
Albo nie czytałeś uważnie, albo nie załapałeś istoty tego etapu budowy "biedaTrackIR'a"

A zaoszczędziłbyś sobie czasu, pieniędzy, a nam przynajmniej 1 strony w tym wątku