Zachęcony opisami w tym wątku popełniłem taki oto zestaw:

Na zdjęciu kamera ma filtr z FDD na obiektywie,ale jest z tym problem ponieważ z filtrem nie widzi odblasków.
Działa świetnie, ale tylko wieczorem i to pod warunkiem że w pomieszczeniu jest dość ciemno

W dzień używać się go nie da, mam za plecami okno i mimo że zasłonięte roletami odblask okna jest widoczny w kamerze i nie da sie nic ustawić we Free Tracku.
Tym bardziej, że w szale ustawiania wyrzuciłem z obiektywu filtr IR i teraz kamera jes jeszcze czulsza niż była

To mniejszy problem bo da się przemeblować tak by siedzieć przodem do okna.
Gorzej że w normalnym oświetleniu odblasków nie widać, chyba diody IR w kamerze za słabo świecą żeby w normalnym świetle było dobrze odblaski widać

Próbowałem zakładać filtr z FDD na obiektyw ale wtedy kamera nie widzi odblasków, choć np. diodę od pilota już owszem.
Jak jest ciemno kamera widzi odblaski tak:

Jak jest jasno nie widzi nic, albo po zmianie ustawień widzi za dużo a odblasków prawie wcale.
Odblaski są zrobione z pasków odblaskowych z kamizelki samochodowej

Jest jakiś sposób żeby poustawiać wszystko tak żeby działało również w normalnym oświetleniu?
Nie czuję się niestety na siłach żeby lutować diody, choć jak na razie tylko takie wyjście widzę.