A propos problemow z diodami tutaj:
Testowalem na dwoch kamerkach Creative VF0540 (chyba, taka z wbudowanym mikrofonem), i Webcam Labtec (ta w ktorej trzeba wydrapac zyletka filtr IR), i powiem, ze jak macie problemy zamontujcie sobie czerwone diody. Chociaz mi na IR tez dziala i z samymi ustawieniami kamery mozna sobie poradzic - sciemnic obraz na maksa i suwanie "thresholdem" we FT (inny jest w dzien i w nocy), chociaz u mnie wystarczy sam "threshold".
Z filtrem z dyskietki trzeba podkrecic "threshold" ale wychodzi na to samo.
Z tego wszystkiego w tym Creativie tylko zlamalem sobie filtr IR:] dobrze ze na pol i dalo sie jakos zamontowac zeby zaslanial obektyw i czy z tym filtrem czy bez diody IR widac, wiec nie wiem o co chodzi_:].
Nie wiem jak z oblaskami, bo u mnie w miescie sa tylko IR takie slabe sygnalowe, a nie oswietleniowe.
Na diody dobry sposob ktos wymyslil - spilowac je na plasko prawie do zlacza NP i wypolerowac. Zawsze widac wielkie kropy, chyba ze daszek zaslania ale to juz kwestia rozmieszczenia.
W ustawieniach kamerki tryb obrazu tez trzeba zmienic na ten drugi. U mnie w Creativie YUY2 co podobno wykorzystuja w tanich badziewnych kamerkach, a to dziwne, bo Creativ az tak badziewny nie jest chyba_:]. w Labtecu mialem RGB.
Takze u mnie moral wyszedl taki, ze z marszu mozna uzywac FT (wersja 2.2) bez zadnych kombinacji i cudowania z filtrami. Potwierdza sie regula, ze jak cos dobrze dziala od razu, to nie kombinowac_:].
To takie moje doswiadczenia i to co wyczytalem na forach.
I Mam pytanie na koniec do tych co maja kamerke Playstation EYE 120fps - widac jakas roznice, bo kosztuje ok_50zl ?.
W zasadzie komentarz zbędny. Tam gdzie powinna być kropka stawiasz przecinek itd. Wychodzi z tego jeden wielki bęłkot w którym gubi się przekaz. Popracuj nad pisownią, bo polecą %. Mazak.